به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج،هیوا لهونیان مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان گفت:باتوجه به گشایشهای ایجادشده درتبصرههای ۶ و ۱۵ قانون بودجه کشور، برنامه بهسازی و تقویت شبکه برق ۱۰ هزار روستا درکشور تا پایان سال ۱۴۰۵ به اتمام خواهد رسید که سهم این شرکت برای سال جاری ۴۲۰ روستا در سطح استان کردستان در قالب یک برنامه مدون تدوین شده است.
لهونیان افزود: اصلاح ولتاژ مشترکان روستایی، اصلاح شبکه ورفع اتصالات سست، اصلاح روشنایی معابر عمومی روستایی، اصلاح فرسودگی شبکه از جمله پایهها و سیمهای برق، بازآرایی و تعدیل با رفیدرهای فشارضعیف واصلاح انشعابات روستایی وهمچنین مقاوم سازی پایهها ازجمله اقداماتی خواهد بود که در راستای اجرای این پروژه بزرگ عملیاتی و اجرا خواهدشد.
او در ادامه اذعان داشت: از آنجایی که برق محور توسعه به حساب میآید، توجه ویژه به تامین برق روستاها و همچنین رفع مشکلات احتمالی روستاها در حوزههای تامین برق مطمئن و روشنایی میتواند زمینهساز پیشرفت و توسعه پایدار در بافت روستایی باشد. علاوه بر این، تحقق طرح اصلاح وبهسازی شبکه برق روستایی منجر به توسعه اشتغال و همچنین توجه به جنبههای گردشگری روستایی ازجمله روستاهای مرزی در استان کردستان خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان در ادامه از جنبههای مرتبط با این طرح یادآور شد: هدف اصلی شرکت توزیع برق کردستان بررسی جنبههای فنی و اقتصادی طرحهای پیشنهادی در راستای بهبود کیفیت وضعیت شبکه تحت اختیار میباشد به همین دلیل درسالهای اخیر بیش از پیش همزمان با توسعه شبکه، اصلاح ساختار شبکه نیز در اولویت کاری قرار گرفته است.
لهونیان با بیان اینکه استان ما دارای بیش از ۱۸۲هزارمشترک روستایی است گفت: بامشارکت ۳۰درصدی دهیاریها دراجرای طرح مذکور، روستاهایی که دارای شبکه فرسوده برق و یا در حال اجرای طرح هادی هستند دراولویت قرار دارند و تمامی شبکه برق هزار و ۷۰۶روستایی استان کردستان تا پایان سال ۱۴۰۵ از اقدامات این طرح بهره مندخواهند شد.
او در پایان خاطرنشان کرد: شبکه برق روستاها همواره به جهت پراکندگی وقرارگرفتن درشرایط جوی نامناسب بیشترین آسیب رامحتمل میشوند؛ براین اساس برنامههای مهمی به منظورافزایش تاب آوری شبکههای برق روستایی، رفع افت ولتاژ وحریم درشبکه، اصلاح روشنایی، بهسازی ورفع فرسودگی شبکهها در دستورکارقرارگرفته است.
در حال حاضر ۷۰۰ هزار مشترک در بخشهای مختلف اداری، خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی از خدمات شرکت برق کردستان بهرهمند هستند که از این تعداد حدود ۱۸۲هزار مشترک داخل محدوده روستاها میباشند.
انتهای پیام/م