به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، علیزاده مدیرعامل شرکت توزیع برق و سخنگوی رزمایش بزرگ آمادگی مقابله با بحران سیل شمالغرب کشور گفت: براساس برنامه تدوین شده، رزمایش به این صورت بود که در پی سیل فرضی در سد تهم و بند همایون و آسیب به شبکه انتقال و توزیع برق، آبرسانی به شهر زنجان مختل شده و تصفیهخانه آب و فاضلاب و دریچه سد دچار آسیب فرضی شد و ۱۷ اکیپ عملیاتی از استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان و گیلان به منطقه اعزام شده و نسبت به رفع مشکل اقدام کردند.
او افزود: در این رزمایش اکیپ غواصی حاضر در عملیات با حضور در دریاچه سد، هدایت ایمن سیلاب را با کمترین آسیب اجرا کرده و با لایروبی به موقع بندها آب به تصفیه خانه هدایت و مشکلات خط انتقال رفع و کدورت آب در تصفیه خانه نیز رفع شد.
علیزاده آبرسانی سیار با تانکر و بستهبندی آب را از اقدامات دیگر در مدت زمان قطعی فرضی آب عنوان کرد و گفت: با همکاری اکیپهای عملیات، مشکل قطعی در مناطق تحت پوشش زنجان و مناطق تابعه رفع شد.
سخنگوی رزمایش بزرگ آمادگی مقابله با بحران سیل شمالغرب کشور، رفع قطعی فرضی برق در پست و خط ۶۳ کوشکن را از اقدامات دیگر اکیپهای معین دانست و افزود: به جهت ایجاد رعد و برق در خط برق کوشکن قطعی رخ داده بود که این مشکل رفع و کل منطقه برق دار شد، همچنین خاموشی روستاها که به دلیل سیلاب و رعد و آسیب فرضی به برق شبکه ۲۰ کیلو ولت ایجاد شده بود به کمک شرکتهای معین در چند ساعت رفع و اصلاح شد.
علیزاده بااعلام اینکه این رزمایش با هدف افزایش سطح آمادگی و هماهنگی گروههای عملیاتی، بررسی کاستیهای برنامه ریزی مدیریت حوادث و بحران، تعیین و تمرین نقشها و مسئولیتها و ارتقاء آگاهی و مهارت عملی تیمهای واکنش اضطراری برگزار شد، گفت: این رزمایش با حضور اکیپهای واکنش سریع از استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان و کردستان در سد تهم زنجان انجام شد و در زمانبندی از پیش تعریف شده و با موفقیت اجرا شد.
او افزود: با اجرای این رزمایش، انسجام و هماهنگ کردن سازمانهای دخیل در بحران سیلاب و بالا بردن سطح آمادگی آنها در مقابله با خطرات ناشی از سیل در مواقع اضطراری تمرین و بازآموزی شد.
رجبی ئیس گروه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو نیز در آئین اعلام آغاز رزمایش، گفت: اهداف و موازینی جهت آمادگی دستگاهها با هدف حاکم کردن تفکرسیستمی در شرایط اضطراری در بین شرکتها اجرا میشود تا بتوانند به بهترین شکل، شرایط اضطراری را مدیریت کنند.
او افزود: هوشمند سازی سازمانی، هدف برگزاری اینگونه رزمایشهاست. هوشمندسازی سازمانی نه تنها بر اساس ابزار هوشمند بلکه بر این اساس که هر کس در مواقع بحرانی، بدون توجه به دستورالعمل، متناسب با حادثه به وظیفه خود عمل کند.
رجبی گفت: توجه به این که این رزمایش، نخستین بار با این ابعاد در کشور برگزار شد از نظر هماهنگی و انسجام تیمهای عملیاتی، همکاری مطلوبی در اتاق فرماندهی و تیمهای عملیاتی برقرار بود و درکل ارزیابی مثبتی از این رزمایش میشود، اما نتایج برگزاری رزمایش در حال گردآوری است تا بتوان با نتایج به دستآمد نقاط ضعف و قوت گروه های مختلف شناسایی و بازنگری شود.
انتهای پیام/م