صنایع پتروشیمی و پالایشی به علت رشد قیمت نفت، گاز جهانی و به تبع آن رشد قیمت اوره و متانول این هفته برتر بودند.

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در هفته‌ای که گذشت بازار روز‌هایی را سبز و روز‌هایی را قرمز سپری کرد، ولی در روز‌های منفی بازار سطح مقاومت یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد شکسته نشد، که خود این امر نوید خوبی برای بازار سرمایه است، اما دلیل رفتار سینوسی بازار سرمایه هنوز جای سوال دارد که آیا روند سینوسی جز ذات بازار سرمایه است یا دلایل دیگر پشت رفتار مثبت و منفی بازار است؟

ندا کریمی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به سرگذشت  بورس طی هفته اول مهرماه، به وضعیت شاخص کل و هم وزن نگاهی انداخت و گفت: تمام نماگر‌های بازار سرمایه در این هفته مثبت بودند. شاخص کل از حدود یک میلیون 38 واحد در ابتدای هفته با رشد حدود ۴.۱ درصدی به رقم یک میلیون و 43 واحد در پایان هفته رسید. ابتدای هفته بازار مثبت شروع شد و در میانه هفته روند خنثی بود و در پایان هفته نیز بار دیگر روند صعودی به خود گرفت.

او ادامه داد: شاخص هم وزن نیز صعودی بوده، اما رشد آن کمتر از رقم رشد شاخص کل بوده است. رشدی حدود ۱.۳ درصدی داشت و به ۴۲۰ هزار واحد رسیده است. بدین ترتیب در این هفته سهام‌های بزرگ عملکرد به مراتب بهتری داشتند. شاخص فرابورس نیز روند صعودی داشت و با رشد ۱.۴ درصدی در آستانه ۲۱ هزار واحد ایستاد.

این کارشناس بازار سرمایه به این پرسش که چه صنایعی در این هفته برتر بودند؟ پاسخ داد: در این هفته پتروشیمی و پالایشی در صدر بازدهی بودند. پتروشیمی‌های اوره ساز مانند شیراز، خراسان، شپدیس و کرماشا بیشترین بازدهی را در این گروه داشتند. هلدینگ پارسان و وغدیر نیز به لطف رشد شرکت‌های اوره با رشد قابل ملاحظه‌ای مواجه شدند.

کریمی گفت: پتروشیمی زاگرس نیز در میان بالاترین رشد‌های این هفته بود. این شرکت‌ها بیش از ۱۲ درصد در یک هفته بازدهی داشتند. در گروه پالایشی نیز شبندر بهترین عملکرد را داشت و بیش از ۱۰ درصد بازدهی برای سهامدارانش داشت. در این گروه شاوان نیز عملکرد خوبی داشت و پس از آن شتران و شبریز قرار داشتند. سایر شرکت‌های گروه پتروشیمی و پالایشی نیز در این هفته بازدهی مثبت داشتند و نماد پالایش بیش از ۲.۷ درصد رشد کردند. بعد از این دو صنعت که به دلیل رشد قیمت دلار و قیمت جهانی متانول، اوره و نفت با اقبال روبرو بودند، شرکت ملی مس قرار داشته که بیش از ۵ درصد بازدهی داشت.

او ادامه داد: رونمایی از طرح‌های توسعه جدید و رشد قیمت ارز و ثبات قیمت جهانی مس از دلایل اصلی این رشد بوده است. در این گروه فباهنر با رشد بیش از ۱۱ درصدی و فاسمین با رشد بیش از ۴ درصدی برندگان این هفته بودند. البته تثبیت قیمت جهانی روی در بیش از ۳ هزار دلار نیز در این موضوع بی تاثیر نبوده است.

کریمی در پاسخ به این پرسش که چه عواملی بر روند بازار سرمایه در هفته ای که سپری شد اثر گذاشته است؟ عنوان کرد: در این هفته، رشد قیمت نفت، رشد قیمت گاز جهانی و به تبع آن رشد قیمت اوره و متانول از مهمترین عوامل تاثیر گذار بوده است. گروه فولادی و سنگ آهنی عملکرد مثبت، اما ضعیفی داشتند که عمدتا به دلیل کاهش قیمت جهانی فولاد در هفته‌های اخیر است.  در عین حال دلار نیمایی در محدوده بالای ۲۳ هزار تومان قرار گرفته است و دلار صرافی ملی از ۲۷ هزار تومان عبور کرده است.

آینده بازار سرمایه در حاله‌ای از ابهام! شاخص هفته سینوسی را پشت سر گذاشت

این کارشناس بازار سرمایه در رابطه رفتار حقیقی و حقوقی ها عنوان کرد: در طول این هفته به جز یک روز، در سایر روز‌ها شاهد خروج نقدینگی حقیقی‌ها از بورس بودیم در مجموع حدود ۴۷۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و حقوقی‌ها خریدار آن بودند.


بیشتر بخوانید


ابهامات روی بازار سرمایه سایه انداختند!

علیرضا تاجبر کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، هم با نگاهی به وضعیت شاخص کل و هم وزن بورس در آغازین روزهای پاییز 1400 تاکید کرد: از ابتدای شهریور ابهاماتی بر بازار سرمایه حاکم شد که این ابهامات سبب خروج سرمایه گذاران از بازار سرمایه شده و متاسفانه این روند همچنان حاکم است و در برخی از مواقع شاهد مثبت شدن بازار سرمایه هستیم، اما روند بازار سرمایه همچنان نزولی است.

کارشناس بازار سرمایه در خصوص ابهامات موجود در بازار سرمایه گفت: این ابهامات در ۵ حوزه هستند که ابتدا مربوط به وزارت اقتصاد و تامین مالی از طریق فروش اوراق بدهی است که با حجم بسیار بالا در حال انجام است و بسیاری از شرکت‌ها به خصوص شرکت‌های دولتی از جمله بانک ها، به صورت دستوری مجبور به خرید این اوراق هستند و برای تامین مالی مجبور به فروش سهام هستند و یا باید از خرید سهام خودداری کنند.

او ادامه داد: در وزارت خارجه در بحث برجام و روابط بین المللی کشور هر روز اخبار ضد و نقیضی منتشر می‌شود و این اخبار بر نرخ ارز موثر است و نرخ ارز  از ۲۷ هزار تومان عبور کرد.

 تاجبر عنوان کرد: روند دلار مشخص نیست و به تصمیمات سیاسی بین الملی بستگی دارد، مسئولان گفته هایی را در رابطه با خروج از قیمت گذاری دستوری بیان می کنند ولی در رابطه با نرخ فولاد و سیمان  نظرهایی مبنی بر تسری پیدا کردن قیمت گذاری دستوری بر کل بازار به گوش می رسد.

او ادامه داد: در مورد نرخ خوراک در وزارت نفت نیز ابهاماتی وجود دارد، تامین گاز پتروشیمی ها در زمستان و نرخ خوراکشان مشخص نیست به همین علت مشاهده می کنیم که ۶ ماه از سال گذشته است و هنوز صورت های مالیشان را مشخص نکرده اند که علت آن هم نرخ خوراک است. این عوامل گفته شده در روند بازار سرمایه اثر گذاشته و  ابهامات بازار سرمایه را زیاد کرده است.

 تاجبر گفت: ابهامات در رابطه با صنایع اصلی وجود دارد و بازار سرمایه با اقبال سرمایه گذاران مواجه نیست به اضافه اینکه این صنایع تا مرداد ماه رشد خوبی را تجربه کردند و فعالان به شرکت های کوچک روی آوردند، که این امر خودش را در شاخص نشان می دهد، این ابهامات در تمامی شرکت ها موقت است.

او ادامه داد: در چین کمبود برق و گاز وجود دارد که این خبر باعث می شود صنایع متانول، اوره و صنایع پتروشیمی با اقبال مواجه شوند و پالایشی ها نیز  وضعیت خوبی داشتند، در بازار  این احتمال وجود دارد که بعضی از سهم ها با اقبال روبه رو شوند اما  روند صعودی محکم بعد از رفع ابهامات اتفاق می افتد.

حال با توجه به نظر کارشناس ها باید عنوان کنیم که در هفته گذشته بازار سرمایه به علت رشد قیمت نفت، گاز جهانی و به تبع آن رشد قیمت اوره و متانول صنایع پتروشیمی و پالایشی برتر بودند، اما هنوز عواملی مانند نرخ خوراک پالایشگاه ها باعث ایجاد ابهام در بازار سرمایه شده است و به نظر می رسد بازار تا رفع کامل این ابهامات به رفتار سینوسی خود ادامه دهد. 

گزارش از زهره رضایی 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمد نایب سالکی
۲۲:۴۸ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
باسلام و احترام سال گذشته سهام پالایش یکم رابه قيمت ۱۰ هزار تومان واگذار نمودند و وعده سود ۲۵ الی ۳۰ درصد دادند با گذشت یک سال حدودا" ۲۰ درصد هم ضرر و زیان به سهام‌داران رسانده‌اند اینکه می‌گویند سهامهای پالایشی وضعیت خوبی دارند یک دروغ بزرگی است ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۱ ۰۸ مهر ۱۴۰۰
دندت نرم میخواستی نخری مجبورت نکرده بودند همین شماها گند زدین به بازار بورس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۱ ۰۸ مهر ۱۴۰۰
دندِ تو هم نرم می خواستی توی بورس سهام دارب نکنی که گند زده بشه به سرمایه ات
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۱ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
دور خودمون نچرخیم و توپ تو میدان دیگران بندازیم و منتظر پاس باشیم بازار سرمایه باید راه خودش را برود جای این حرافیها بهتر است به مشکلات داخلی بازار سرمایه و بورس برسیم قانون اول حذف دامنه نوسان باید قیمتها ی دستوری تعطیل شود گه خودش تمام این مشکلات را در دل دارد همانطور که تمام مشکلات بورس در دل دامنه نوسان است هر انتقاد و دعوایی های که داریم و پبش می اید و خواهد امد از دل دامنه نوسان است فقط سوال ساده هر جا مشکلی پیش امده ایا ریشه ان دامنه نوسان نبوده است ؟ راه حل ساده این است باید هر چه زودتر بطرف حذف دامنه نوسان برویم چه حرفه ایی ها و چه دلسوازان و چه کارشناسان باید همه بفهمن این بنفع همه است از بالا به تولید و اقتصاد کمک میکند و از پایین سرمایه گذاری و اعتماد پیش خواهد امد چون قیمتها دستوری نیست هر کس بر اساس ارزش سهام خودش قیمت سهمش را تعیین می کند و بعد از مدتی قیمتها در ارزنده گی خودشان با عرضه و تقاضا تعریف می شود و شفافیت هم بهمراه خواهد داشت سهام دار قدیمی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۵ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
چه عملکردی شتران ۳ ماه میره رو ۱۲۰۰ میاد رو ۱۰۰۰ تازه روزهایی که رو ۱۰۰۰ ت است قیمت شتران چهار برابر روزهایی بوده که رو قیمتهای ۱۲۰۰ تومانی بوده یعنی ۱۲۰۰ تومان پیک قیمتی فقط برای نوسان گیران و کارگزان معنی داشته چون دو روز هم بیشتر در استانه قیمت نبوده که باز حرکت از نوع الان هم که شتران به قیمت اولش باز گشته یعنی هبچ سودی سهام داران در طول دو ماه کسب نکردن بعد اعاد میکنن و امار دروغ که بورس ۳۰ دصد رشد کرده بله رشد کرده برای کسانی که ۱۲۰۰ ت خالی کردن و ۱۰۰۰ ت جمع میکنن نه برای جمع
Iran (Islamic Republic of)
عباس
۲۱:۲۶ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
امروز پالایش یکم منفی بود، بیش از یک سال است که پالایش یکم رو با ۲۰درصد تخفیف خریداری کردم، سودی تا الان که ندادند هیچ ۵ میلیون مون هم شده ۳ ، ۴ میلیون، اسم این کار مثلا بورس رو چی می توان گذاشت؟ اگه با اون پول که وام بود عنبرنساء خریده بودم الان کلی سود کرده بودم، چه کنم که تعصب پیشرفت مملکتم باعث شد به چاه بورس سقوط کنم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۹ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
سلام از کی تا حالا 80 درصد ضرر سهامداران یعنی حال خوش بورس ، ای کاش واقع بین باشیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۵ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
چشمتون روشن که دلار گرونتر شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۴ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
حال بورس اصلا خوش نیست لطفا تیترتون رو عوض کنید با سبز بودن چند نماد بزرگ نباید چشمتون رو بر حقایق ببندید
Iran (Islamic Republic of)
اف
۱۸:۱۴ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
هفته قبل بعضی سهام ها تا سی درصد منفی خورد..
بله شاخص مثبت بود اما با دو تا سهم رانتی که اقایون خودشون هر وقت دلشون خواست میبرن بالا هر وقت دوست داشتن میارن پایین..
خدا از سرتون نگذره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۳ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
پس احتمالا بنزین میخواد گرون بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۳ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
ای بابا مردیم از خوشی. اونم در سایه سهام صندوق پالایش با سی درصد تخفیف گرفتیم بعد یک سال سی درصد هم توی ضرریم. والا به خدا...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۴ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
بورس کجاش حالش خوشه
من هنوز ضررهایی که کردم جبران نشده
ما رو با سیاست وارد بورس کردند و رها کردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۳ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
قیمت دلار را می برید بالا تا بورسم بره بالا.تورم ایجاد می کنید و افتخار هم می کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۸ ۰۷ مهر ۱۴۰۰
کدام رشد رشد ساختگی وخالی کردن جیب مردم