به دلیل تابش کمتر نور خورشید در شش ماه دوم سال، باید ویتامین دی را از مواد غذایی و مکمل‌ها دریافت کرد.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به‌ نقل از پایگاه خبری سرویس همگانی سلامت بریتانیا (NHS)، در عین حال که در ۶ ماهه‌ دوم سال، بدن به میزان کافی از طریق نور خورشید ویتامین D دریافت نمی‌کند. افراد باید باید در طول پاییز و زمستان ویتامین D را از رژیم غذایی خود دریافت کنید.  دریافت  نکردن مقدار کافی ویتامین D می‌تواند منجر به کمبودهایی مانند راشیتیسم در کودکان و استئومالاسی یا نرمی استخوان در بزرگسالان شود.

سایر عوارض کمبود ویتامین D می‌تواند شامل سرماخوردگی مداوم، خستگی مزمن، اختلال عاطفی فصلی، سلامت ضعیف استخوان و دندان و خلق‌و‌خوی پایین باشد.

ویتامین دی در تعداد کمی از غذاها از جمله ماهی‌های چرب مانند ماهی آزاد، ساردین، ​​شاه‌ماهی و ماهی خال‌مخالی، گوشت قرمز، جگر، زرده تخم مرغ، غلات غنی‌شده با ویتامین دی و ... یافت می‌شود.

اما از آنجا که دریافت ویتامین دی کافی از طریق غذا برای برخی افراد دشوار است، همه (از جمله زنان باردار و شیرده) باید در طول پاییز و زمستان مصرف مکمل روزانه حاوی ۱۰ میکروگرم ویتامین دی را در نظر بگیرند.

پزشکان توصیه می‌کنند بزرگسالان و کودکان بالای چهار سال روزانه مکمل حاوی ۱۰ میکروگرم ویتامین D را در طول سال مصرف کنند، اگر:

- اگر ضعیف یا خانه‌نشین هستند؛

- معمولاً در خارج از منزل از لباس‌هایی استفاده می‌کنند که بیشتر پوست آنها را می‌پوشاند؛

- پوست تیره دارند.

فراموش نکنید که مصرف بیش از حد مکمل‌های ویتامین دی در مدت زمان طولانی می‌تواند باعث تجمع بیش از حد کلسیم در بدن شود (هیپرکلسمی). این عارضه می‌تواند استخوان‌ها را ضعیف کرده و به کلیه‌ها و قلب آسیب برساند.

توجه داشته باشید که بیش از ۱۰۰ میکروگرم (۴ هزار واحد) ویتامین دی در روز مصرف نکنید زیرا می‌تواند مضر باشد. این امر در مورد بزرگسالان، از جمله زنان باردار و شیرده و افراد مسن و کودکان ۱۱ تا ۱۷ سال صدق می‌کند.

همیشه به‌ یاد داشته باشید که اگر برای جذب ویتامین دی به‌مدت طولانی در معرض نور آفتاب هستید، پوست خود را بپوشانید یا از آن محافظت کنید تا خطر آسیب‌های پوست و سرطان پوست کاهش یابد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار