به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری، عباس زاده معاون آبزی پروری شیلات مازندران از پایان طرح استفاده از ریز جلبک اسپیرولینا در تغذیه بچه ماهیان خاویاری خبر داد و گفت: این طرح به صورت مشترک با جهاد دانشگاهی استان در مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی شهید رجایی ساری انجام شد.
او هدف از این طرح را افزایش راندمان و بهره وری تولید دارو بچه ماهی فیل ماهی تا رسیدن به وزن مناسب دانست و افزود: یکی از مسائل موجود در تولید بچه ماهی ماهیان خاویاری خصوصا فیل ماهی میزان تلفات در حدفاصل استفاده از غذای زنده با غذای خشک بود که با استفاده از ریز جلبک اسپیرولینا در این مقطع در تغذیه اختلاف معنی داری را در رشد و میزان تلفات شاهد بودیم.
عباس زاده با اشاره به ظرفیت مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی شهید رجایی در تکثیر و پرورش گونههای ارزشمند دریای خزر گفت: بهره گیری از روشهای نوین در فرآیند تکثیر و پرورش یک امر بدیهی و ضروری است.
او با اشاره به اینکه ادارهکل شیلات مازندران همواره به دنبال ارتباط با بخشهای تحقیقاتی و دانشگاهی مازندران است تا مشکلی از موانع موجود در این بخش در سطح استان را برطرف کند.
معاون آبزیپروری ادارهکل شیلات مازندران پروژه استفاده از ریز جلبک اسپیرولینا در تغذیه بچه ماهیان خاویاری از سوی ادارهکل شیلات و جهاد دانشگاهی مازندران، به دنبال رفع یکی از بزرگترین مشکلات این صعنت در این استان است.
او با اشاره به اینکه به هر راهکاری که باعث کاهش تلفات ماهیان خاویاری در مراحل اولیه رشد شود، نتیجهای مثبت خواهد بود و سبب افزایش بهره وری میشود، افزود: این میکروجلبکها به شرایط بهبود عملکرد گوارش ماهی کمک میکند تا مقاومت آنها افزایش یابد.
عباس زاده با اشاره به اینکه بر اساس تفاهمنامه منعقد شده با جهاد دانشگاهی، به دنبال استفاده متقابل از ظرفیتهای یکدیگر هستیم، گفت: این طرح از سوی جهاد دانشگاهی ارائه شده و در مرکز بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری شهید رجایی با در اختیار گذاشتن بچه ماهی از سوی ادارهکل شیلات به مرحله اجرا درآمد.
او افزود: استفاده از میکروجلبک اسپرولینا در چند مزرعه گرمابی اداره کل شیلات به صورت پایلوت و یکی از مزارع موجود در جهاد دانشگاهی نیز در حال اجرا است و باید دید چه نتیجهای خواهد داشت.
اسپیرولینا جلبکی است که به دلیل دارا بودن پروتئین، اسیدهای آمینه ضروری، ویتامینها، مواد معدنی و اسیدهای چرب به عنوان مقویترین غذای سبز و غذای آینده شناخته شده است.
انتهای پیام/س