کیوان رضایی بدلکار سینما در گفت وگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،درباره وضعیت کنونی بدلکاری در ایران گفت: انرژی و پتانسیل بدلکاری در ایران زیاد است. بعضی بدلکاران تنها اجرا کننده هستند، اما چند نفری هم هستند که از لحاظ طراحی و تجهیزات بسیار خوب عمل میکنند. گاهی با ابزارهایی که در ایران موجود است برخی دوستان و بدلکاران حرکاتی خلق میکنند و خلاقیتی نشان میدهند که قابل توجه است. وضعیت بدلکاران ایران به گونهای است که به راحتی میتوانیم در عرصه جهانی با بدلکاران مطرح رقابت کنیم.
رضایی در ادامه در پاسخ به اینکه تجهیزات و امکانات بدلکاری در ایران چگونه است گفت: نکتهای که در بدلکاری ایران وجود دارد کمبود یکسری امکانات و وسایل است به عنوان مثال برای فیلمبرداری یک صحنه بدلکاری در ایران از دو دوربین استفاده میشود، اما در کشورهای دیگر برای همان صحنه پنج دوربین بکار گرفته میشود. ابزار و لوازم در صحنه فیلمبرداری کم است و صحنههایی مانند چپ کردن یک خودرو را هم نمیشود تکرار کرد.
او همچنین با اشاره به این نکته که عرصه بدلکاری عرصه رکورد زنی نیست گفت: برخی عرصه بدلکاری را تبدیل به صحنههای رکوردزنی کردند که این حرکات برای حرفههای قهرمانی و مسابقات ماشین رانی است و به درد بدلکاری نمیخورد. بدلکاری یعنی اشتراک چندین مهارت ورزشی برای دوربین، زیرا ما باید حرکات را به کاراکتر اصلی و بازیگر نزدیکتر کنیم و یک صحنه از فیلم را خلق کنیم برای همین است که جثه بدلکار باید نزدیک به بازیگر باشد.
این بدلکار در پاسخ به اینکه عملکرد صنف بازیگران و بدلکاران خانه سینما چگونه است گفت: در صنف بدلکاران ده، یازده نفر لیدر اصلی وجود دارد که هرکدام برای خودشان تیمی دارند و در حرفه بدلکاری کار میکنند. صنف با اختیارات و امکاناتی که در اختیار دارد بر نرخ بدلکاری نظارت میکند و مراقب است که لطمهای به بدلکاران از این لحاظ وارد نشود.
او با اشاره به این نکته که در صنف بازیگران و بدلکاران برای هنرمندان بدلکار کارت هنر صادر میشود تسهیلات صنف بازیگران و بدلکاران را برشمرد و گفت: از دیگر تسهیلات صنف نیز بیمه تکمیلی، پرداخت عیدی و وامهای بلاعوض به هنرمندان این عرصه است.
در پایان این بدلکار در پاسخ به این سوال که آیا بدلکاران ایرانی به فعالیت در خارج از ایران تمایل دارند گفت: بدلکارانی هستند که در پروژههای خارجی کار میکنند، اما تعداد آنها زیاد نیست. بالاخره بدلکارانی دوست دارند دیده شوند و در تیتراژ نامی از آنها برده شود، اما نمیتوان مدعی شد که بدلکاران ایرانی به سمت پروژههای خارجی میروند.
انتهای پیام/