مدیران انجمن‌های گردشگری قم خواستار محاسبه هزینه اقامت گردشگران خارجی با نرخ ارزی به جای ریالی شدند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،  به نقل از اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قم، علیرضا ارجمندی، مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قم در دیدار با مدیران انجمن‌های گردشگری قم که به مناسبت هفته گردشگری برگزار شد، با بیان این‌که اختیارات اداره کل در دو بخش حاکمیتی و غیرحاکمیتی تعریف شده است، اظهار کرد: می‌توان برخی اختیارات اداره‌کل در بخش غیرحاکمیتی را به انجمن‌ها تفویض کرد تا آنان تصدی بخشی از فعالیت‌ها را به عهده بگیرند.

او ادامه داد: همدلی میان انجمن‌ها به صنعت گردشگری قدرت می‌دهد، چرا که هنگامی موفق خواهیم بود که از حمایت حداکثری جامعه هدف برخوردار باشیم.

در ادامه محمدتقی مستقیمی، رئیس جامعه هتل‌ها و هتل‌آپارتمان‌های قم با بیان این که تک نرخی بودن هزینه اقامت در هتل‌ها برای مسافران داخلی و خارجی اشتباه است، گفت: هتل‌هاى ایران در گذشته دو نرخ داشتند، یک نرخ ریالى و یک نرخ ارزی، یعنی خارجی‌ها بر اساس نرخ ارزی هزینه هتل را می‌پرداختند.

 اقامت در هتل‌ها

رئیس جامعه هتل‌ها و هتل‌آپارتمان‌های قم با اشاره به خسارت سنگینی که به دلیل کرونا متوجه جامعه هتل‌داران شده است، افزود: اگر می‌خواهیم در دوران پساکرونا شاهد پویایی صنعت هتل‌داری باشیم، ضرورت دارد که نرخ ارزی را برای مسافران خارجی محاسبه کنیم.

مستقیمی، با اشاره به تشکیل انجمن‌های حرفه‌ای گردشگری اظهار کرد: این انجمن‌ها مختص وزارتخانه متبوع هستند و در سایر دستگاه‌های اجرایی جایگاهی ندارند و باید قانون نظام صنفی تأسیسات گردشگری به صورت مستقل و قانونی تعریف شود.

او افزود: تمرکز نهاد‌های حاکمیتی در حمایت و ارائه تسهیلات به تأسیسات گردشگری به دوره کرونا محدود شده که باید برای رونق صنعت گردشگری و پرداخت تسهیلات به آنان، در دوران پساکرونا برنامه‌ریزی کرد.

عماد محمودپور نایب رئیس جامعه هتل‌ها و هتل‌آپارتمان‌های قم نیز با اشاره به بیکاری نیرو‌های شاغل در صنعت هتل‌داری استان گفت: ۸۰ درصد از نیرو‌هایی که قبل از کرونا در هتل‌ها کار می‌کردند، حاضر نیستند که به شغل سابق خود بازگردند.

نایب رئیس جامعه هتل‌ها و هتل‌آپارتمان‌های قم با بیان این که نیرو‌هایی که به تازگی جذب صنعت هتل‌داری شده‌اند فاقد مهارت و تخصص لازم برای ارائه خدمات هستند، اظهار کرد: از آن‌جا که قبل از کرونا مرکز آموزش بین‌کارگاهی در برخی از تأسیسات گردشگری راه‌اندازی شده بود، این مراکز می‌توانند با حمایت معاونت گردشگری استان، نسل جدیدی از نیرو‌ها را تربیت کنند.

صنعت گردشگری

سیدجواد جلالی‌نژاد رئیس انجمن مجتمع‌های گردشگری و واحد‌های پذیرایی قم نیز در این دیدار با بیان این که خلأ ایجاد ساختار نظام‌مند در صنعت گردشگری کاملاً مشهود است، اظهار کرد: در سال‌های اخیر در خصوص ایجاد انجمن‌های گردشگری، اقداماتی بر اساس سلایق شکل گرفت که متأسفانه مشکلاتی را به همراه داشت که باید برای رفع آن، قانون نظام گردشگری تعریف شود.

حسین جزینی رئیس انجمن صنفی مهمانپذیران قم در این جلسه اظهار کرد: صدور ویزای توریستی ایران و تردد گردشگران خارجی از مرز‌های زمینی و هوایی پس از ۱۹ ماه توقف به دستور رئیس‌جمهور محترم از آبان‌ماه امسال اقدام مبارکی است که باید برای اشتیاق زائران، به ویژه کشور‌های عربی، برای سفر به شهر قم برنامه‌ریزی کرد.

رئیس انجمن صنفی مهمانپذیران قم با بیان این‌که افزایش اختیارات انجمن‌های گردشگری استان به نفع اداره‌کل است، افزود: دو امضا شدن پروانه بهره‌برداری مراکز اقامتی، گامی برای تصدی‌گری انجمن‌هاست که انتظار می‌رود این مسئله در استان به رسمیت شناخته شود.

سیدمحسن قریشی‌زاده رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی قم نیز در این دیدار با اشاره به مشکلات پرداخت ارز مسافرتی گفت: از طریق مقام عالی وزارتخانه باید به دنبال راهکاری بود تا ارز مسافرتی از طریق دفاتر خدمات مسافرتی برای گردشگران تأمین شود.

گردشگری

مهدی رابط، رئیس انجمن حرفه‌ای دفاتر خدمات مسافرتی قم نیز در این دیدار با بیان این که پیشنهادات در حوزه گردشگری استان باید قابلیت اجرایی داشته باشد، اظهار کرد: راه‌اندازی تاکسی گردشگری، برای رفاه زائران همراه با رانندگان آموزش دیده و مسلط به زبان‌های عربی و انگلیسی از ایده‌هایی است که می‌توان آن را عملیاتی و اجرایی کرد.

مدیران انجمن‌های گردشگری قم در این دیدار  از تک نرخی بودن هزینه اقامت در هتل‌ها برای مسافران داخلی و خارجی انتقاد کردند و خواستار محاسبه هزینه اقامت گردشگران خارجی با نرخ ارزی به جای ریالی شدند.

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار