به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، سازمان دیدبان حقوق بشر در گزارشی از محدود شدن رسانه ها توسط طالبان انتقاد کرد.
سین سازمان گفته است که طالبان در برابر فعالیت رسانهها مقررات جدید وضع کردهاند و این مقررات «گسترده و مبهم» در عمل هر گونه گزارشدهی انتقادی درباره طالبان را منع میکند.
سازمان دیدبان حقوق بشر در این گزارش گفته است که مقررات جدید در برابر فعالیت رسانهها در اواخر ماه سپتامبر از سوی مسئولان وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان در جریان یک نشست با خبرنگاران به آنها توزیع شده است.
این سازمان گفته است که یک نسخه از این مقررات را دیده است که بر اساس آن، چاپ و یا پخش گزارشهایی که «خلاف اسلام» باشد و یا در آن به «شخصیتهای ملی توهین» شده باشد یا «محتوای خبری تحریف» شده باشد، ممنوع است.
طبق این مقررات، خبرنگاران مکلف هستند که از «متوازن بودن» گزارشهایشان مطمئن شوند و درباره موضوعاتی که مقامات آنرا تایید نکردهاند و یا درباره موضوعاتی که ممکن است «بر نگاه مردم تاثیر منفی بگذارد»، گزارش ندهند.
آنگونه که سازمان دیدبان حقوق بشر از این مقررات نقل کرده، رسانهها ملزم هستند که پیش از نشر مطالب، «گزارشهای مفصل» با نهاد نظارتی جدید حکومتی تهیه کنند.
پاتریشیا گاسمن، مدیر بخش آسیایی سازمان دیدبان حقوق بشر گفته است که طالبان تعهد کردند به رسانههایی که «به ارزشهای اسلامی احترام میگذارند»، اجازه فعالیت میدهند، اما مقررات جدید طالبان آزادی رسانهها را خفه میکند و «به حدی گسترده است که خبرنگاران خودسانسوری میکنند و از این میترسند که زندانی شوند.»
در گزارش سازمان دیدبان حقوق بشر آمده است که طالبان از تاریخ ۱۵ آگوست که بر کابل مسلط شدهاند، دستکم ۳۲ خبرنگار را بازداشت و شماری از آنها را لتوکوب کردهاند.
در بخشی از گزارش سازمان دیدبان حقوق بشر آمده است که طالبان همچنین برخی خبرنگاران را احضار کرده و به آنها گفتهاند که گزارش هایشان «تبلیغاتی» است و باید متوقف شود.
بهگفته پاتریشیا گاسمن، مدیر بخش آسیایی سازمان دیدبان حقوق بشر، طالبان این را ثابت میکنند که نمیخواهند زیر نظارت عمومی باشند.
وی از کشورهای خارجی خواسته است که به طالبان پیام بدهند که رفتارشان در برابر رسانهها در خصوص برقراری روابط در آینده یک نگرانی اصلی خواهد بود.
طالبان تا کنون بهصورت رسمی به این موضوع واکنش نشان نداده اند.
منبع: اطلاعات روز
انتهای پیام/