به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، امین بدیع صنایع، رئیس اداره پیشگیری و ارتقای سلامت بازار سرمایه اظهار کرد: با توجه به ضرورت و اهمیت ساماندهی شرایط قبولی سمت و تصمیمگیری در صورت وجود تعارض منفعت در اشخاص و بنگاههای اقتصادی در بازار سرمایه به عنوان یکی از موضوعات مهم در جهت ارتقای سلامت بازار سرمایه، پیش نویس لایحه "مدیریت تضاد منافع در بازار سرمایه" و "هنجارها و اصول رفتاری مدیران اشخاص تحت نظارت در مدیریت تضاد منافع" پس از انجام مطالعات و برگزاری جلسات و مباحث کارشناسی تدوین شد و در اجرای ماده ۳ قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار و بند ۱۶ قسمت "د" سند پیشگیری از وقوع تخلفات و جرایم در حوزه بازار سرمایه مصوب ۲۶ شهریور ۹۸ شورای عالی بورس مبنی بر "تقویت و توسعه بهره گیری از مشاوره و خرد جمعی" و استفاده از نظرات صاحبنظران به فراخوان عمومی گذاشته شد.
بیشتر بخوانید
ساماندهی شرایط تصمیم گیری در صورت وجود "تعارض و تضاد منفعت" بنگاههای اقتصادی در بازار سرمایه از موضوعات بسیار مهم و گلوگاهی ارتقاء سلامت بازار سرمایه بوده و بر این اساس از سال گذشته با تعریف طرح مطالعاتی مربوط از جانب معاونت حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار به مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان آغاز شد.
تأکید اصلی طرح مذکور بر تعیین بایدها و نبایدهای تصمیم گیری در شرایط تعارض منافع، ارتقاء وضعیت کنونی مدیریتی و مقرراتی، ارائه راهکارهای مصون سازی بازار سرمایه از آثار و عواقب مربوطه، تنظیم گری تصدی به سمتهای مدیریتی و عضویت در جلسات تصمیم گیری در وضعیت تعارض منافع و نحوه رفع شائبههای تأثیرگذاری بر تصمیمات در شرایطِ تعارض منافع و حل مسائل گلوگاهی در این حوزه بوده است.
اداره پیشگیری و ارتقاء سلامت بازار سرمایه سازمان بورس و اوراق بهادار، جهت تدوین مقررات مربوطه، پس از ارسال نتایج طرح مطالعاتی و اخذ نظرات از ارکان بازار سرمایه، بیش از ۲۰ جلسه کارشناسی با حضور کارشناسان ارشد و برخی از مدیران بازار سرمایه برگزار کرد.
در نهایت متن پیش نویس «لایحه مدیریت تضاد منافع در بازار اوراق بهادار» تدوین و مقرر شد جهت ارتقاء متن پیش نویس مذکور و اخذ و اعمال نظرات کلیه اشخاص و ذی نفعانی که نظرات آنها به هرعلتی در فرآیند تدوین، اخذ نشده در قالب فراخوان عمومی منتشر شد. کلیه اشخاص میتوانند جهت استفاده و اطلاع از نتایج طرح مطالعاتی نیز به آدرس http://www.rdis.ir/StandardStudiesDetail.asp?StudyID=398 مراجعه کنند.
به موازات تدوین پیش نویس لایحه فوق، در جهت تسهیل بهره برداری از مقررات پیشنهادی و تأکید بر موارد مهم و کلیدی در تصمیم گیری مدیران در مدیریت تعارض منافع و همچنین بیان برخی از مواردی که به اجرای هرچه بهتر مدیریت تعارض منافع کمک کرده و در قالب مقررات قابل تصریح نیستند، اصول و هنجارهای رفتاری مدیران اشخاص تحت نظارت نیز تحت عنوان "هنجارها و اصول رفتاری مدیران اشخاص تحت نظارت در مدیریت تضاد منافع" تهیه و آماده شده است که پیش نویس اولیه آن نیز جهت دریافت نظرات فعالان بازار سرمایه و ذی نفعان منتشر و در دسترس عموم قرار گرفته است.
امید است با بررسی دقیق کارشناسی، جمعآوری نظرات صاحبنظران و فعالان بازار سرمایه، مصوبه و ابلاغیه متقن، شفاف و مؤثر تنظیم و ابلاغ شود تا راه برای برداشتن گامهای بیشتر برای ارتقاء سلامت بازار سرمایه و پیشگیری از وقوع ناهنجاریها میسر شود. همچنین به دلیل اهمیت اجرای هرچه زودتر مقررات مذکور و انجام تشریفات قانونی لازم، مهلت ۳۰ روزه جهت اخذ نظرات در نظر گرفته شده و شایسته است صاحب نظران و متخصصان مهلت فوق را مدنظر قرار دهند.
انتهای پیام/