دختر ۲۰ ساله مشهدی که نادانسته کارت‌های بانکی‌اش را به شیادان اجاره می‌داد اکنون با وجود ۱۰۰ شاکی از سراسر کشور در زندان مرکزی مشهد بازداشت شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، دختر ۲۰ ساله مشهدی که نادانسته کارت‌های بانکی‌اش را به شیادان اجاره می‌داد اکنون با وجود ۱۰۰ شاکی از سراسر کشور در زندان مرکزی مشهد بازداشت شده است. ۲ سال پیش در یک روز پائیزی دختر دبیرستانی به تنهایی سوار تاکسی اینترنتی می‌شود تا به مقصدی نه چندان دور برود.

یک خطای استراتژیک موجب می‌شود تا سفره دلش را پیش روی یک شیاد پهن کند و مثل خیلی‌ها فقط از روزگار ناله کند. همین خطای به ظاهر کوچک او را رهسپار سفری عجیب در طول زمان می‌کند. هر چند به ظاهر دقایقی بعد از تاکسی پیاده می‌شود، اما مقصد اصلی او که ۴۸ ماه بعد به آن می‌رسد، زندان مرکزی مشهد است، آن هم زمانی که دبیرستان را پشت سر گذاشته و در قامت یک دانشجو در ترم اول رشته روان‌شناسی بالینی ثبت‌نام کرده است.

این دختر بیست ساله به جای اینکه امروز دلهره کلاس‌های آنلاین یا حضوری و شرکت در امتحانات را داشته باشد، با شکایت بیش از ۱۰۰ هم وطن از سراسر کشور، از ماه گذشته زندگی در زندان را تجربه می‌کند.

«ف. الف» در حالی با اتهام فیشینگ و برداشت غیرمجاز از حساب شهروندان روبه‌روست که چند روز پیش برای انجام تحقیقات فنی در پرونده‌اش به پلیس فتای خراسان رضوی هدایت شد.


بیشتر بخوانید


حالا با دستور سرهنگ جواد جهانشیری، رئیس پلیس فتای خراسان رضوی قرار است ابهامات موجود در پرونده‌اش رفع شود. همین فرصت موجب شد تا در گفتگو با دختر جوان که خود را یک قربانی می‌داند، جزئیات پرونده را از زبان خودش بشنویم.

به چه اتهامی دستگیر شده‌ای؟

برداشت غیرمجاز از حساب شهروندان یا همان فیشینگ، اما من هیچ کاری نکرده‌ام و فقط یک قربانی هستم.

گفته می‌شود با یک باند برداشت غیرمجاز همکاری داشته‌ای، این درست است؟

نه درست نیست، آن‌ها من را فریب دادند و کارت‌های بانکی‌ام را گرفتند و بعد هم غیب شدند و حتی تلفن همراهشان را خاموش کرد.

چه موقع متوجه شدی که گرفتار شده‌ای؟

حدود ۳ ماه پیش بود که ابلاغیه قضایی به نامم در خانه‌مان آمد، اما من متوجه عنوان مجرمانه‌اش نبودم، برای همین به یک وکیل مراجعه کردم که گفت از کارت‌های بانکی‌ام سوء استفاده شده است. بعد هم تمام کارت‌های بانکی‌ام را سوزاندم.

خودت کارت‌های بانکی را در اختیار متهمان این پرونده قرار دادی؟

بله متأسفانه، اما نمی‌دانستم که چه کاری دارم انجام می‌دهم.

چطور با این باند آشنا شدی؟

۲ سال قبل که یک دانش آموز بودم یک روز تاکسی اینترنتی گرفتم تا به جایی بروم. بعد از اینکه راننده سر صحبت را با من باز کرد و متوجه شد که مشکل مالی دارم، پیشنهاد همکاری در یک پروژه خیرخواهانه را داد و از همین جا ماجرا شروع شد.

یعنی راننده تاکسی خودش عامل این کلاهبرداری‌ها بود؟

نه او مرا به یکی از دوستانش به نام یاسر متصل کرد. یاسر مدعی بود که یک خیر مدرسه‌ساز است و من می‌توانم او را در این اقدامات خیرخواهانه کمک کنم و به ازای آن دستمزد دریافت کنم.

چطور به حرف‌هایش اعتماد کردی؟

او با چرب زبانی مرا فریب داد، مثلا پرونده‌ای را به من نشان داد که این پروژه فلان مدرسه است که تمام هزینه‌اش را من واریز کرده‌ام و در حال ساخت است. آن قدر از این حرف‌ها زد تا من هم خام شدم با او همکاری کردم.

دقیقا برایش چه کار می‌کردی؟

کار خاصی قرار نبود انجام دهم، او وقتی فهمید که به پول نیاز دارم پیشنهاد داد تا کارت‌های بانکی‌ام را در اختیارش بگذارم و به ازای هر کارت ۲۰۰ هزار تومان دریافت کنم.

چند کارت به او دادی؟

اولش یک کارت داشتم، اما طی چند ماه، ۴ حساب دیگر هم باز کردم و در مجموع ۵ کارت بانکی‌ام را در اختیارش گذاشتم و حدود یک میلیون تومان گرفتم.

در طول این سال‌ها چند بار او را دیدی؟

فقط ۷ یا ۸ بار همان ۲ سال قبل او را دیدم بعد هم دیگر از او خبر نداشتم.

هیچ وقت از او نپرسیدی با این کارت‌ها چه می‌کند و به او مشکوک نشدی؟

نه هیچ وقت مشکوک نشدم، اما چند بار از او پرسیدم که حرف‌های پرت و پلایی تحویل می‌داد که من متوجه‌اش نمی‌شدم.

مثلا چه می‌گفت؟

او ادعا می‌کرد که با حساب‌های من اقدام به ایجاد حساب ارز‌های دیجیتال کرده است و با خرید و فروش این ارز‌ها منابعی به دست می‌آورد که همه را صرف امور خیرخواهانه می‌کند.

تو هم باور می‌کردی؟

من همین الان هم دقیقا نمی‌دانم که ارز دیجیتال چگونه ایجاد می‌شود یا خرید و فروش می‌شود، آن زمان که فقط یک دانش آموز دبیرستانی بودم.

برای این کار با کسی یا اعضای خانواده‌ات مشورت نکردی؟

نه متأسفانه به هیچ کس چیزی نگفتم و خودم تمام این اقدامات را انجام دادم.

عکس‌العمل خانواده‌ات در قبال این پرونده چه بود؟

آن‌ها هم شوکه شدند و حالا درحال گرفتن وکیل هستند تا شاید بتوانم ثابت کنم که من هم در این پرونده قربانی هستم.

از کی به زندان منتقل شدی؟

یک ماه است که زندانی هستم، البته تا به حال فقط یک پرونده‌ام به اجرای احکام رسیده و من بازداشت موقت شده‌ام.

چند پرونده دیگر داری و میزان کلاهبرداری‌ها چقدر است؟

میزان کلاهبرداری‌ها را دقیقا نمی‌دانم، اما بیش از ۱۰۰ پرونده علیه من تشکیل شده و به همین تعداد شاکی دارم.

این همه رسانه‌ها درباره فیشینگ و کارت‌های اجاره‌ای گزارش منتشر می‌کنند، شما هیچ وقت فکر نکردید که شاید گرفتار این افراد شده باشید؟

۲ سال قبل زیاد از این خبر‌ها نبود و من هم نمی‌دانستم. آن زمان هیچ خبری نبود که بگویند این کار خلاف قانون است، من بچه بودم و نمی‌فهمیدم.

یادآور می‌شود که اعضای اصلی این باند یک سال گذشته از سوی پلیس فتای خراسان رضوی در یک عملیات غافل‌گیرانه دستگیر شدند و شاکیان زیادی از سراسر کشور از این افراد شکایت کرده‌اند.

در بررسی‌های تخصصی شیادی‌های این گروه تبهکار، کارشناسان پلیس فتا دختر جوانی با هویت معلوم را شناسایی کردند که از کارت‌های بانکی‌اش در عملیات کلاهبردارانه استفاده شده بود و با هماهنگی قضایی این دختر که ساکن مشهد است، دستگیر شد.

منبع: شهرآرا

انتهای پیام//س.ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.