به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، احسان احمدی نصر باستان شناس و استاد دانشگاه در خصوص موضوعیت غذا و مبحث گردشگری خوراک گفت : بیشتر طرفداران تورهای مسافرتی با علایق مختلف به مناطق ناشناخته و یا شناخته شده تاریخی و طبیعی سفر میکنند و برای اینکه سفر آنها به یک سفر امن، سالم و خاطره انگیز تبدیل شود نیاز دارند تا اطلاعات مفید و مورد نیاز خود را درباره موقعیت مکانی، جغرافیایی، مسافت، فصل مناسب سفر، امکانات و خدمات موجود در طول مسیر، اطلاع از شرایط آب و هوایی در مسیر رفت و برگشت و مقصد نهایی را جمعآوری کنند.
او گفت : موضوعی که در کنار همه موارد عنوان شده دارای اهمیت و نقش آفرین است موضوع غذا و خوراک است که شاید بتوان به عنوان یکی از اولین نیازهای یک گردشگر به آن اشاره کرد و همانطور که میدانیم یک گردشگر و یک مسافر بعد از اینکه در جایی مناسب اسکان پیدا کرد بلافاصله به فکر تهیه غذا و خوراک خواهد افتاد حتی در سفرهای کوتاه و یک روزه که نیاز به اسکان وجود ندارد، اما بدون تردید نیاز غذایی یکی از موضوعات مهم سفر به شمار میرود.
این پژوهشگر گردشگری ادامه داد: استان کرمانشاه پیوندی تنگ و ناگسستنی با سرگذشت ایران و این سرزمین هزاره ها دارد و در بخشهایی از این دیار، دانیان و دلیران و نخستین کانونها و خواستگاههای شهری، آیینی و تمدنی پدیدار شده که بسیار با اهمیت هستند.
احمدی نصر افزود: استان کرمانشاه در موضوع جاذبههای فرهنگی، تاریخی جزو استانهای شاخص کشور محسوب میشود به نوعی پارت موزه ایران زمین که همان شهر بیستون است و گاه نگار ادوار تاریخ را در خود جای داده است، میتواند یکی از شاخصههای کرمانشاه باشد.
او گفت: وجود ثبت جهانی اثر بیستون به عنوان هشتمین اثر در فهرست آثار تاریخی ایران و به تازگی ثبت اورامانات به عنوان یک مجموعه مربوط به ۲ استان کرمانشاه و کردستان به نوعی کرمانشاه را از سایر استانها متمایز کرده است.
او افزود: در کنار این موارد وجود بزرگترین نقش برجسته ساسانی دنیا یعنی طاق بستان، معبد آناهیتا، پایلوت تکایا در غرب کشور و سایر آثار تاریخی موجب این شده تا کرمانشاه متمایز و شناخته شده باشد.
او ادامه داد: اما مهمتر و با اهمیتتر از آثار تاریخی که در کرمانشاه وجود دارد، موقعیت جغرافیایی این استان است که از کرمانشاه و بیستون می توان به عنوان دروازه آسیا یاد کرد و به نوعی این موقعیت خاص در طول تاریخ همواره به نوعی جایگاه با اهمیتی داشته و به کرمانشاه جایگاه و شرایط خاصی داده است.
این استاد دانشگاه گفت: از جاده ابریشم گرفته تا راه شاهی و در نهایت جاده بزرگ خراسان، همگی نشان از این است که کرمانشاه بر سر این راه های اصلی قرار گرفته و مانند گذشته این جاده بزرگ خراسان که مسیر عتبات عالیات را به آستان مقدس حضرت علی بن موسی الرضا «ع» متصل می کند به نوعی کارکرد این شهر را حفظ کرده است.
احمدی نصر ادامه داد: همین نقش کرمانشاه در طول تاریخ از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و این استان به نوعی موجباتی را برای ارائه خدمات به مسافران فراهم کرده است.
او گفت: این پیشینه و ریشه تاریخی در کنار سایر داشته ها مانند آب و هوای بی بدیل و خاص و چهار فصل، خاک بسیار حاصلخیز، وجود آبهای فراوان، تنوع گونه های گیاهی و جانوری، کشاورزی و دامداری موجباتی را فراهم آورده تا این استان شاخصه های اولیه و ضروری در بحث تنوع غذایی را دارا باشد.
او افزود: قرارگیری این استان بر سر راه موجب شده تا مردم این دیار به فکر تهیه و تولید غذاها و خوراک هایی باشند که هرچند کم حجم هستند، اما بتوانند به نوعی پرانرژی باشند و ماندگاری خوبی داشته باشند تا بتوانند توشه مناسبی برای افرادی که در این راه و مسیر گام بر می دارند باشد .
انتهای پیام/د