رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه رتبه دوم تولید سیب کشور به این استان اختصاص دارد از برداشت ۶۸۰ هزار تن محصول سیب درختی در استان طی امسال خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: با توجه به برآورد‌های آماری مقدار تولید سیب درختی طی امسال بیش از ۶۸۰ هزار تن می‌باشد که از این مقدار ۶۸ هزار تن سیب تابستانه و ارقام محلی و مقدار ۶۱۲ هزار تن سیب پاییزه  شامل ۳۹۷ هزار تن ممتاز و درجه یک، ۱۴۳ هزار تن درجه ۲ و ۷۲ هزار تن درجه ۳ می‌باشد.

او میزان سیب مصرفی آذربایجان‌شرقی را حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تن اعلام کرد.

فتحی با بیان اینکه ۳۸ درصد سیب برداشت شده به رقم «گلدن»، ۶۰ درصد به رقم «رِد» و دو درصد بقیه نیز به سایر ارقام اختصاص دارد، افزود: غالب ارقام باغات سیب از نوع رقم «رِد» و رقم «گلدن» می‌باشد و با توجه به شرایط اقلیمی مرغوبیت و خاصیت انبارداری بالا دارای مزیت صادراتی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی تشریح کرد: ۱۰ درصد سیب درختی در آذربایجان‌شرقی به ارقام تابستانه همانند سیب مشکی، گلاب، قره یاپراق، شیخ احمد، ساری آلما، قزل آلما و حدود ۲ درصد از باغات سیب استان نیز از نوع رویشی (سیب مالینگ پا کوتاه) و شامل ارقام فوجی، دلبار استار (دورنگ فرانسوی)، گالا، گلاب، رد استارکینک و برابرن به‌صورت پراکنده است.

فتحی افزود: شهرستان مراغه با تولید بیش از ۳۰۰ هزار تن مقام اول و شهرستان‌های میانه با ۱۲۰ هزار تن و اهر با ۹۳ هزار تن و مرند ۴۵ هزار تن در استان به ترتیب مقام دوم تا چهارم را به خود اختصاص داده‌اند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه این استان ۱۱۲ هزار و ۱۴۴ هکتار باغ درختان مثمر دارد که معادل ۴.۱۸ درصد سطح باغات کشور است، گفت: استان از نظر سطح زیر کشت باغ‌های میوه رتبه ششم و از لحاظ تولید محصول رتبه پنجم کشور را در اختیار دارد.

او اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار، محصولات عمده استان شامل سیب با سطح باروری ۳۲ هزار و ۱۲۹ هکتار، انگور با سطح باروری ۱۷ هزار و ۵۲ هکتار، زردآلو با سطح باروری ۱۱ هزار و ۱۱۸ هکتار، بادام با سطح باروری ۹ هزار و ۲۶۱ هکتار و گردو با سطح باروری هشت هزار و ۹۰۴ هکتار است.

فتحی افزود: آذربایجان شرقی در تولید زردآلو رتبه اول، سیب، بادام، گوجه، آلو، توت، سماق، زغال اخته، آلبالو و سنجد رتبه دوم و تولید انگور و گلابی رتبه سوم را دارد.

او ادامه داد: آذربایجان شرقی در تولید گردو، گیلاس، فندق و گل محمدی نیز رتبه پنجم کشور را دارد.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.