به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، امید خلیل زاده مدیرکل دامپزشکی آذربایجانغربی به مناسبت روز دامپزشک در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: حفظ سرمایه دامی از طریق رعایت بهداشت دام، ارتقای بهداشت عمومی از طریق مبارزه با بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام، تحقق امنیت غذایی با فراهم کردن شرایط بهداشتی برای سرمایهگذاری و تولید، کاهش تلفات دامی و نیز کاهش فراوردههای خام و افزایش بهرهوری بخش تولید از مهمترین اهداف دامپزشکی است.
وی گفت: با توجه به اینکه آذربایجانغربی هم از لحاظ جغرافیایی با سه کشور هم مرز است بنابراین باید از لحاظ بیماری و مراقبتهای بیماری به عنوان سد دفاعی عمل برای ورود هر گونه بیماری کند و این موضوع در استان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
خلیل زاده به ظرفیت دامی استان نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در آذربایجانغربی بیش از چهار میلیون راس دام سبک و حدود ۴۵۰ هزار راس جمعیت دام سنگین وجود دارد.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجانغربی با بیان اینکه، از ابتدای امسال تاکنون ایمنسازی جمعیت نشخوارکنندگان بر علیه آبله، هاری، بروسلوز و همچنین ایمنسازی کلیه دامهای عشایر به صورت رایگان انجام شده است، اظهار داشت: همچنین واکسینه کردن رایگان دامهای بر علیه بیماری تببرفکی که بیماری مشترک بین انسان و دام است به صورت رایگان در سطح استان انجام گرفته است.
وی عنوان کرد: برای جلوگیری از شیوع بیماریهای مشترک انسان و دام تاکنون حدود ۳۷ هزار نوبت راس دام سبک در این مناطق ییلاقی بر علیه بیماریهای آبله، شاربن و هاری مایهکوبی و ایمنسازی شدهاند.
خلیلزاده عنوان کرد: کشتار غیرمجاز و خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوشش ایمنی و فروش گوشت آن یکی از نقاط حساس و خطرناک در انتقال بیماریهای مشترک انسان و دام است که در این رابطه شهروندان تنها از مراکز مجاز و بهداشتی نسبت به خرید گوشت مورد نیاز خود که به تایید ادارات دامپزشکی رسیده است اقدام کنند.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجانغربی بیان کرد: با توجه به اینکه با آغاز فصل سرما پرندگان از مناطق سیبیری، روسیه برای زمستانگریزی کشور ما را انتخاب میکنند بنابراین عامل انتقال بیماری هستند و علائم خاصی نیز ندارند، اما به عنوان کرییر انتقال دهنده بیماری هستند و میتوانند بیماری را انتقال دهند بنابراین مراقبتهای نیز در این زمینه انجام میشود.
وی عنوان کرد: در استان ۶۵ واحد تولید مرغ مادر، ۳۳ واحد تولید مرغ تخم مرغگذار، پنج واحد پرورش و تکثیر پرورش ماهیان سرد آبی، ۹ واحد تفریق ماهی، ۱۲۰ واحد پرورش ماهیان سردابی در استان فعالیت دارند.
خلیلزاده به نحوه فعالیت این اداره کل در کشتارگاهها اشاره و عنوان کرد: در کشتارگاههای طیور علاوه بر ناظرین بهداشتی بخش خصوصی ناظران دولتی که در جایگاه حاکمیتی نظارت کافی بر ذبح بهداشتی و شرعی گوشت را دارند.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجانغربی گفت: همچنین با توجه به کمبود مرغ در استان، نظارت کافی بر سیستم یکپارچه قرنطینه داشتیم که موارد تخلفی در مراکز تولید، توزیع و عرضه نیز به متولیان امر گزارش داده میشد.
وی بیان اینکه در سطح استان ۱۴ کشتارگاه صنتعی طیور وجود دارد، گفت: از این تعداد کشتارگاه صنعتی طیور دو کشتارگاه به دلیل عدم رعایت موازین بهداشتی پلمپ شده است.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجانغربی بیان کرد: اکنون در سطح استان، ۱۷ کشتارگاه دامی صنعتی، نیمه و سنتی وجود دارد که یک واحد از این تعداد به دلیل عدم رعایت حداقلهای موازین بهداشتی تعطیل شده است.
وی تصریح کرد: از ۱۶ کشتارگاه موجود در استان، چهار واحد کشتارگاه صنعتی، یک واحد نیمه صنعتی و ۱۱ وحد کشتارگاه سنتی با وجود اینکه بیشتر این کشتارگاهها، کشتارگاه سنتی است در تلاش هستیم که طرح تجمیع این کشتارگاهها را اجرا کرده و به صنعتی تبدیل کنیم، بنا بر دلایلی موفق به اجرای آن نشدهایم، اما تمامی موارد بهداشتی در این مکان رعایت میشود.
خلیلزاده تصریح کرد: طی ۶ ماهه نخست امسال ۲۲ هزار ۳۸۲ راس گوسفند و بره، چهار هزار ۸۱۵ راس بز و بزغاله، ۱۹ هزار و ۶۷ گاو و گوساله و ۹۴۳ راس گاومیش با نظارت کافی در کشتارگاههای استان کشتار شده است.
وی با بیان اینکه، طی این مدت، ۱۰ تن لاشه دام از کشتارگاهها ضبط شده است، گفت: ۲۳ میلیون و ۵۷۹ هزار و ۸۷۹ قطعه مرغ از اوایل سال تاکنون در کشتارگاههای سطح استان کشتار شدهاند که علاوه بر نظارت در کشتار این اداره کل نظارت دقیق به دامهای کشتار شده در مراکز توریع و عرصه نیز دارد.
خلیل زاده با بیان اینکه آذربایجانغربی با توجه به توانمندیهای خاصی که در پرورش ماهی و آبزیان دارد، رتبه دوم را در بین استانهای غیر ساحلی دارد، عنوان کرد: در حال حاضر در سطح استان پنج واحد تکثیر و پرورش ماهیان سردآبی جهت تولید تخم چشمزرده وجود دارد.
انتهای پیام/گ