به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با افزایش محبوبیت شبکههای اجتماعی، اکثر کاربران در سراسر جهان به سراغ عکاسی یا فیلمبرداری سلفی رفتهاند. در گذشته در مطلبی شما را با ترفندهایی آشنا کردیم که با استفاده از آنها، میتوانید عکسهای سلفی بهتری بگیرید. حالا اینبار میخواهیم به سراغ ویدیوهای سلفی برویم و شما را با ترفندهای فیلمبرداری سلفی با دوربین آشنا کنیم. تا پایان همراه دیجیاتو باشید.
ویدیوی سلفی چیست؟
عکس سلفی و ویدیوی سلفی تفاوتی با یکدیگر ندارند و در هردوی آنها از خودتان فیلم یا عکس میگیرید. در حقیقت سوژه خودتان هستید و نتیجه را در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام به اشتراک میگذارید. این ویدیوها اغلب با گوشیهای هوشمند گرفته میشوند و مدت زمان آنها هم کوتاه است؛ بنابراین شاید ویدیویی که از خودتان میگیرید، تنها چند ثانیه باشد.
چرا کاربران به سراغ ویدیوی سلفی میروند؟
افزایش چشمگیر محبوبیت شبکههای اجتماعی باعث شده کاربران با روشهای مختلفی از آنها استفاده کنند و محتوای مدنظرشان را با دیگران به اشتراک بگذارند. اگرچه در بسیاری از شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام با تصاویر ثابت روبهرو میشویم، اما در سالهای اخیر ویدیوها نقش مهمی را در این پلتفرمها برعهده گرفتهاند.
با ویدیو بهتر میتوانید با دیگران ارتباط برقرار کنید و البته ویدیوهای کوتاه میتوانند جذابتر باشند؛ بنابراین ویدیوهایی که از خودتان میگیرید، میتوانند باعث افزایش ارتباط با مخاطبینتان شوند.
ترفندهای فیلمبرداری سلفی
میخواهید ویدیوی سلفی باکیفیت بگیرید؟ در ادامه ترفندهای اینکار را به شما یاد میدهیم.
۱. محتوای مدنظرتان را مشخص کنید
میتوانید بدون هیچگونه برنامهریزی قبلی شروع به فیلمبرداری سلفی کنید و البته نتیجه هم جذاب از آب دربیاید. با این حال اگر میخواهید ویدیوهای جدی بسازید یا اینکه از طریق آنها اطلاعاتتان را با دیگران به اشتراک بگذارید، باید نکات مدنظرتان را یادداشت کرده و قبل از شروع فیلمبرداری، آنها را مرور کنید. در حقیقت باید برای چنین ویدیویی برنامهریزی داشته باشید.
۲. دستگاهتان را انتخاب کنید
اکثر ویدیوهای سلفی از طریق گوشیهای هوشمند ضبط میشوند، اما میتوان برای چنین کاری از دوربینها، تبلتها و حتی وبکم کامپیوترها هم استفاده کرد.
اگر از گوشی یا تبلت برای ضبط چنین ویدیوهایی میخواهید استفاده کنید، پیشنهاد میکنیم برای جلوگیری از افتادن دستگاه، از نگهدارنده مدل Pop Socket استفاده کنید. البته میتوانید به سراغ مونوپاد یا سه پایه هم بروید و یا حتی اگر نمیخواهید در ویدیو چندان تحرک داشته باشید، از وبکم سیستمتان استفاده کنید.
۳. به نورپردازی توجه کنید
نور همیشه یکی از المانهای مهم برای عکاسی و فیلمبرداری است. اگر عکسهای سلفی زیادی میگیرید، احتمالا از بهترین ساعتها برای چنین کاری اطلاع دارید و میدانید از نور چگونه به عنوان یک فیلتر طبیعی استفاده کنید. چنین مواردی برای ویدیوهای سلفی هم صدق میکنند، بنابراین به دنبال بهترین نورپردازی باشید.
البته اگر به نور طبیعی دسترسی ندارید، میتوانید به سراغ نور مصنوعی و منابع تولیدکننده نور مختلفی بروید تا ویدیوهای سلفی باکیفیتی بگیرید. رینگ لایت در صورت عدم دسترسی به نور طبیعی، گزینهای مناسب برای اینکار است.
۴. زاویه را مدنظر قرار دهید
این ترفند برای هر دستگاهی که از آن استفاده میکنید، کارایی دارد: باید به زاویهای که فیلمبرداری میکنید، توجه داشته باشید. زاویه میتواند تاثیر قابل توجهی روی کار انتقال محتوا به کاربر داشته باشد. البته با یک زاویه واحد روبهرو نیستیم و باید زاویههای مختلف را آزمایش کنید. برای مثال زاویه بالا برای محتوای کمدی مناسبتر است.
اگر نمیدانید چه زاویهای برای محتوایی که میسازید، مناسب است، دوربین را دور از چهره خود و موازی با آن بگیرید. برای چنین کاری شاید بهتر باشد که از مونوپاد استفاده کنید.
۵. طرحبندی مناسبی انتخاب کنید
با توجه به پلتفرمی که میخواهید ویدیوی خود را در آن به اشتراک بگذارید، بهترین طرحبندی (Layout) را انتخاب کنید. برای استوریهای اینستاگرام حالت پرتره مناسب است، در حالی که برای یوتیوب بهتر است به سراغ طرح افقی بروید.
علاوه بر این موارد، باید در هنگام چرخاندن دستگاه، به بهترین زاویه هم توجه کنید تا در هنگام ویرایش آن، زمان کمتری را صرف این موضوع کنید.
۶. به پسزمینه توجه کنید
پس زمینه ویدیو ارتباط مستقیمی با محتوای مدنظرتان دارد. برای مثال اگر میخواهید محتوای کمدی بسازید، مخاطب توجه زیادی به زیبایی پس زمینه ندارد. در مقابل اگر میخواهید یک لباس را به نمایش بگذارید، پس زمینه اهمیت بالایی پیدا میکند.
۷. سعی کنید ویدیو کوتاه باشد
محتواهای کوتاه حداکثر چندین دقیقه باید باشند. اگرچه ویدیوهای بلندتر همچنان یک ویدیوی سلفی محسوب میشوند، اما بیشتر باید آنها را در دسته vlog قرار داد که قوانین مخصوص به خودش را دارد؛ بنابراین سعی کنید که در همان ثانیههای اول با مخاطب ارتباط برقرار کنید تا نیازی به طولانی کردن ویدیو نداشته باشید. به این موضوع هم توجه کنید که بجای نمایشگر، به خود دوربین نگاه کنید تا به مخاطب حس بهتری منتقل شود.
۸. کیفیت صدا را فراموش نکنید
یکی دیگر از ترفندهای فیلمبرداری سلفی مربوط به کیفیت صدا میشود. اگر میخواهید در ویدیو صحبت کنید، کلمات را باید درست و واضح ادا کنید، چرا که افراد بسیار کمی حاضرند برای متوجه شدن منظورتان، ویدیو را دوباره ببینند. علاوه بر این، زمانی که گوشی را دستتان میگیرید، حواستان به محل قرارگیری میکروفن باشد تا آن را مسدود نکنید.
در کنار این موارد، به صدای پس زمینه هم توجه کنید تا سروصدا یا نویز زیادی به گوش نرسد. البته همانند پس زمینه بصری، صدای پس زمینه هم با توجه به محتوای شما میتواند متفاوت باشد و باید به این موضوع توجه کنید.
۹. از فیلترها استفاده کنید
اکثر محتواها نیاز به کمی ویرایش دارند، اما میتوانید برای ویدیوهای سلفی از چنین مرحلهای عبور کنید چرا که اکثر مخاطبین به دنبال بالاترین کیفیت ممکن نیستند. البته این موضوع به معنای آن نیست که نباید به زیبایی ویدیو توجه نکنید.
اگر علاقهای به ویرایش ویدیوها پس از ضبط ندارید، میتوانید به سراغ فیلترهای بلادرنگ بروید. برنامههایی مانند اینستاگرام و تیک تاک مجموعهای از این فیلترها را در هنگام فیلمبرداری در اختیارتان قرار میدهند، البته میتوانید به سراغ اپهای شخص ثالث مانند BeautyPlus هم بروید.
۱۰. چندین بار فیلم بگیرید
به احتمال بسیار زیاد، اولین ویدیو بهترین آن نخواهد بود و به همین دلیل خودتان را تحت فشار قرار ندهید. چندین بار فیلم بگیرید و هر بار تغییراتی از تغییر زاویه تا کلمات را روی آن اعمال کنید تا به بهترین نتیجه ممکن دست یابید.
اگر میخواهید یک ویدیوی طولانی ضبط کنید، آن را به بخشهای کوچکی تبدیل کنید. برای مثال ویدیوهای ۱۰ ثانیهای بگیرید و آنها را به یکدیگر متصل کنید. با اینکار، احتمال فراموشی سناریو کمتر میشود و البته میتوانید در صورت فراموشی یک بخش، دوباره ویدیوی کوتاهی بگیرید.
با ترفندهای فیلمبرداری بالا میتوانید ویدیوهای سلفی باکیفیتی بگیرید و آن را در شبکههای اجتماعی با مخاطبینتان به اشتراک بگذارید.
منبع: دیجیاتو
انتهای پیام/