به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، رهبران طالبان اعلام کرده اند که جایگاه بت های تخریب شده مجسمه های بودا و طاقچه های صخرهای که مجسمه های غول پیکر در آن قرار داشتند، سالم نگهداری خواهند شد.
دو مجسه بزرگ 53 و 36 متری بودا بزرگترین مجسمه های دوران بودایی جهان به شمار میآمد. در 18 مارچ 2001 طالبان سر بزرگترین این مجسمه ها رامنفجر کرده و در تاریخ 19 مارچ همان سال هم باقيمانده اين پیکره تاریخی به دست طالبان تخریب شد.
نیروهای طالبان با مواد منفجره، توپ و تانک به جنگ بقایای باقیمانده از آثار باستانی واقع در ولایت بامیان رفتند و به ساكنين منطقه هم اجازه دادند تا بیایند و از نزدیک این واقعه را تماشا کنند.
اکنون طالبان گفته اند این کار به دلایل خاصی انجام شده است و از امنیت و نگهداری حفره های خالی این مجسمه ها برای جذب گردشگران در کشور مراقبت می کنند.
رئیس بخش اطلاعات و فرهنگ بامیان، مولوی سیف الرحمن محمدی اطمینان می دهد، کسانی که مایل هستند می توانند آزادانه آثار تاریخی دره را بازرسی کنند.
وی گفت: "من به عنوان نماینده طالبان تمام تلاش خود را برای حفظ این آثار تاریخی ارزشمند انجام می دهم."
مجسمههای بودا در دل کوه در ولایت بامیان افغانستان ساخته شده بودند. دو مجسمه ایستاده و عظیم که از راست به چپ به ارتفاع 36 متر و دیگری 53 متر از دل کوه به بیرون چشم دوخته بودند.
ساخت این تندیسها بنا بر تخمین برخی باستان شناسان به قرن چهارم و برخی دیگر، به قرن پنجم میلادی بازمیگردد.
انهدام و تخریب تندیسهای بودا بخشی از برنامه طالبان در ستیز با میراث فرهنگی پیش از اسلام و مبارزه با الحاد و بتپرستی در خاک افغانستان بود.
با این حال، مولوی قلمالدین، عضو پیشین گروه طالبان و وزیر امر به معروف و نهی از منکر وقت طالبان، تخریب پیکرههای بودا را کار این گروه نمیداند. به گفته او، سران گروه طالبان برای تخریب بودا هیچ حکمی صادر نکرده بودند.
انتهای پیام/