مهدی میرقراچولو گفت: پرورش ماهیان زینتی، صنعتی نوپا و سودآور در کسب و کار‌های ارزان خانگی و گامی برای ایجاد اشتغال و تحقق اقتصاد مقاومتی است که برنامه‌ریزی لازم برای گسترش آن در دست اقدام است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ،  مهدی میرقراچولو  مدیر امور شیلات جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت : تکثیر و پرورش ماهیان تزئینی (آکواریومی) فعالیت اقتصادی زودبازده است که به سبب هزینه‌های پایین آن درصد سوددهی بالایی دارد و برای دانش‌آموختگان دانشگاهی و بانوان بسیار مناسب است.

میرقراچولو با بیان اینکه در این استان کارآفرینانی موفق در این راستا وجود دارد که حتی تولیدات خود را صادر خواهند کرد گفت: این افراد مشتریان خاص خود را در بازار پیدا کرده اند و می‌توانند در این زمینه کار را رونق دهند.

مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی  سقف پرداختی تسهیلات برای پرورش ماهیان زینتی را با توجه به میزان تولید یک میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: متقاضیان حتی می‌توانند در آکواریم کوچک در خانه این طرح را ایجاد کنند که درآمد خوبی نیز خواهد داشت زیراکه هزینه‌های پرورش ماهیان زینتی نسبت به ایجاد سایر مشاغل بسیار پایین است.

میرقراچولو با بیان اینکه تولید لارو ماهی بسیار ارزان تمام می‌شود گفت: به طور مثال یکی از تولید کننده‌ها برای پرورش هر قطعه لارو ۱۵۰ تومان هزینه کرده است در حالی که هر قطعه را بیش از ۱۰۰ هزار تومان به فروش رسانده است.

او گفت: یکی از پر سودترین بخش‌های آبزی‌پروری، پرورش ماهی‌های زینتی است که امروزه از گردش مالی بالایی در دنیا برخوردار است، ماهیان زینتی، این موجودات رنگارنگ، علاوه بر زیبایی که به دکوراسیون خانه‌ها می‌دهند، زمینه اشتغال‌زایی و درآمد را برای بسیاری از خانواده‌ها به همراه دارند.


بیشتر بخوانید 


میرقراچولو افزود : در سال‌های اخیر با توجه به رواج آپارتمان‌نشینی و دور افتادن انسان از طبیعت، شرایط به گونه‌ای رقم خورده است که بازار ماهی‌های زینتی در کشور رونق گرفته و زمینه‌ساز ایجاد مشاغل مختلف شده است، به‌طوری‌که امروزه شاهد آن هستیم که در بسیاری از شهر‌ها چندین مغازه به خرید و فروش این آبزیان اشتغال دارند.

او افزود: امروز رونق و تولید ماهی زینتی، نمونه‌ای از صنعتی سودآور است که برخی از جوانان علاقه‌مند به این حرفه، دانش‌آموختگان رشته‌های کشاورزی و همچنین بانوان از طریق آن امرار معاش می‌کنند که زمنیه رونق آن با توجه به میزان مصرفی آب کم در استان نیز وجود دارد.

مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: تولید ماهیان زینتی از ۶۱۵ هزار قطعه در سال ۹۲ اینک به حدود ۱۰ میلیون رسیده این درحالی است که استان ظرفیت و پتانسیل بیشتری در این زمینه دارد.

میرقراچولو گفت : هم اینک ۶ تولید کننده دارای مجوز مزرعه تولید ماهیان زینتی در این استان فعال است که علاوه بر این، تعدادی پرورش دهنده این نوع ماهیان هم به طور غیر رسمی فعالیت دارند.

او  افزود: این استان بخشی از ماهیان زینتی مورد نیاز خود را از استان‌های خراسان رضوی و گلستان تامین می‌کند که از جمله آن، ماهی قرمز شب عید است در حالی که جوانان و بانوان می‌توانند در محیط‌های کوچک اقدام به این کسب و کار پر سود کنند.

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی میزان تولید ماهی در این استان بدون احتساب ماهیان زینتی به ۲ هزار و ۶۰۰ تا ۷۰۰ تن رسیده است که این رقم در مقایسه با سال ۹۲ و قبل از آغاز سه برابر شده است.

او گفت : هم اینک در سبزوار که خطه کویری است جوانان زیادی به تولید و پرورش ماهیان زینتی روی آورده و با این فعالیت گامی در مسیر خوداشتغالی برداشته‌اند که حتی این این شهرستان را به قطب تولید تبدیل کرده اند این در حالی است که ظرفیت ایجاد مزارع و آکواریم پرورش ماهیان زینتی در خراسان شمالی بالا است، اما تاکنون مغفول مانده است.

انتهای پیام/ه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.