به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مزه، تنها در دهان حس میشود و جوانههای چشایی، آن را براساس پنج مزه اصلی شامل شیرین، شور، ترش، تلخ و اومامی دستهبندی میکند، اما بینی عطر را شناسایی میکند که طیف وسیعی از ترکیبهای فرار است. مجموع این دو حس باعث میشود که انسان قادر به درک طعم، ترکیبی از مزه و بو، شود. حس بویایی و چشایی نقش مهمی در تجربه انسان از غذا ایفا میکنند.
اومامی مزهای است که در زیتون، انچووی و قارچ خوراکی احساس میکنید. ترجمه این واژه ژاپنی طعم خوش است و به شکل نمک در افزودنیهای غذایی یافت میشود. در قسمت بالایی بینی مولکولها روی گیرندههای بویایی مینشینند که روی سطح سلولهای عصبی قرار دارند. این امر، سیگنالی به پیاز بویایی مغز ارسال میکند که در پشت پل بینی قرار گرفته است. انسانها حدود ۴۰۰ نوع مختلف گیرنده بویایی دارند و یک مولکول بو میتواند با بسیاری از این گیرندهها پیوند ایجاد کند.
منبع: میزان
انتهای پیام/