به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، محمدعلی شریکیان مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه استان از سطح زیر کشت و تولید زعفران رتبه سوم را در بین استانهای کشور دارد، اما در بهره وری رتبه اول را به خود اختصاص داده است گفت : پیش بینی میشود که برداشت زعفران امسال در مقایسه با پارسال حدود ۱۰ درصد افزایش یابد.
بیشتر بخوانید
او همچنین با بیان اینکه سطح زیر کشت زعفران امسال نسبت به پارسال ۱۵۰ هکتار افزایش یافته است گفت: پارسال ۲۰ تن زعفران به ارزش ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال از سطح چهار هزار و ۲۰۰ هکتار کشتزار استان برداشت شد.
شریکیان افزود: هم اینک برداشت زعفران در مناطق گرم استان از جمله اسفراین آغاز شده است که به مرور برداشت در سایر مناطق نیز برداشت میشود.
او میانگین عملکرد برداشت در هکتار در استان را بالاتر از کشور دانست و افزود: میانگین عملکرد تولید زعفران در این استان ۶.۲ کیلوگرم در هکتار است که این رقم در کشور چهار کیلوگرم است.
او با بیان اینکه شهرستان فاروج به عنوان قطب تولید زعفران در استان است گفت : خراسان رضوی و خراسان جنوبی به ترتیب رتبه اول و دوم را در سطح کشور دارند که خراسان شمالی در رده سوم کشور قرار دارد.
شریکیان گفت : زعفران گیاهی کم توقع و پربازده اقتصادی است که برای کشت در مناطق خشک و نیمه خشک مناسب است و زمان نیاز آن به آب فصلی از سال است که دیگر محصولات به آب نیازی نداشته یا حداقل با مشکل کم آبی مواجه نمیشوند.
او با بیان اینکه زعفران در هشت شهرستان استان کشت و کار میشود افزود: شرایط مناسب اقلیمی، سازگاری، نیاز آبی کم، عملکرد و درآمد اقتصادی مناسب، ارتقای دانش فنی زعفران کاران و سهولت نگهداری آن از عوامل مهم توسعه این محصول صادراتی در استان است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: کشت و تولید زعفران اشتغال خوبی ایجاد میکند به طوری که هر یک هکتار زعفران در مراحل کاشت، داشت و برداشت و فرآوری، یک شغل مستقیم و حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ شغل غیرمستقیم و فصلی ایجاد میکند.
او افزود: امکان حذف و جایگزینی باغهای آب بر با زعفران، سهولت در کشت مکانیزه و ارزش اقتصادی بالا، سهولت در نگهداری محصول، وجود پنج واحد فرآوری و بسته بندی زعفران با ظرفیت سالانه ۳.۴تن و امکان صادرات آن از جمله مزایای کشت این محصول است.
شریکیان گفت: نظارت و مشاوره کارشناسان در مراحل کاشت، داشت و برداشت و انتقال دانش فنی به بهره برداران، اجرای طرح توسعه زنجیر ارزش زعفران، توزیع نهادههای کشاورزی، تامین ادوات الگویی کشت از جمله حمایتهای این سازمان است.
انتهای پیام/ه