به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از scitechdaily، محققان دانشگاه آریزونا موفق به تولید دستگاههای پوشیدنی پزشکی به صورت سهبعدی، شدهاند که بر اساس اسکن بدن کار میکند. پیشرفت چشمگیر در نظارت و درمان بیماریها، آزمایش داروهای جدید و توانایی ردیابی سلامت شخصی از جمله مزیتهای استفاده از این دستگاه است.
حسگرهای پوشیدنی برای نظارت بر کارکرد تمام ارگانهای بدن و همچنین اندازه گیری شروع ضعف در سالخوردگان، تشخیص سریع بیماریهای کشنده، آزمایش اثربخشی داروهای جدید یا پیگیری عملکرد ورزشکاران حرفهای نیاز به اندازهگیری و شمارش تعداد گامها و ضربان را خواهد داشت.
این دستگاه پوشیدنی که به کمک محققان دانشگاه آریزونا طراحی شده است با نام دستگاه بیوسیمبیوتیک شناخته میشود که دارای چندین مزیت بی سابقه است.
دستگاه بیوسیمبیوتیک نه تنها به صورت سفارشی چاپ سه بعدی و بر اساس اسکن بدن مورد استفاده قرار میگیرد، بلکه باتوجه به داشتن قابلیت انتقال قدرت بصورت بی سیم و و ذخیره انرژی بالا میتواند در مدت ۲۴ ساعت و بدون نیاز به شارژ مجدد کار کند.
باتوجه به اینکه سنسورهای پوشیدنی با محدودیتهای مختلفی مواجه هستند. برای مثال، ساعتهای هوشمند باید شارژ شوند و فقط به دلیل قرار گرفتن روی مچ دست حجم محدودی از اطلاعات را جمع آوری میکنند.
گوتروف و تیمش با استفاده از اسکنهای سه بعدی بدن یک کاربر، با جمع آوری اطلات به وسیله روشهای مختلفی از جمله MRI، سی تی اسکن و حتی ترکیب تصاویر هوشمند از تلفنهای هوشمند، میتوانند دستگاههای سفارشی را که دور قسمتهای مختلف بدن میپیچند را چاپ کنند.
برای مثال برای اندازه گیری دمای بدن لازم است تا این سنسور زیر بغل قرار گیرد این درحالی است که نمیتوان از یک وسیله پوشیدنی سنتی که روی مچ قرار دست و یا پا قرار میگیرد به چنین اطلاعات کلی دست یافت. توانایی تخصصی قرار دادن سنسور به محققان این اجازه را میدهد تا پارامترهای فیزیولوژیکی را که در غیر این صورت نمیتوانستند اندازه گیری کنند را انجام دهند.
هرچند این دستگاه جزو اولین پوشیدنیها برای ردیابی سلامت و عملکرد بدن نیست، اما نمونه فعلی آن توانایی ردیابی معیارها به طور مداوم و با دقت کافی را خواهند داشت.
برخی از پوشیدنیهایی که توسط محققان مورد استفاده قرار میگیرد، بصورت لکههایی هستند که به پوست میچسبند، اما هنگامی که پوست عرق میکند این لکههای پوشیدنی نیز از بین میروند، حتی پوشیدنیهای بسیار پیچیدهای که در محیطهای بالینی مانند مانیتورهای ECG مورد استفاده قرارمیگیرند هم با چنین مشکلاتی مواجه میشوند.
بی سیم نبودن این سنسور به شدت تحرک را محدود میکند بنابراین متصل بودن این سنسورها به دستگاههای خارجی حجیم سبب میشود تا بیماران نتوانند کارهای معمول روزانه خود را انجام دهند.
دستگاه بیوسیمبیوتیکی از چسب استفاده نمیکند و قدرت خود را از یک سیستم بی سیم با برد چند متری دریافت میکند. این دستگاه همچنین شامل یک واحد کوچک ذخیره انرژی است که حتی در صورت خارج شدن محدوده سیستم از جمله خارج از خانه، کار میکند.
گوتروف گفت: این دستگاهها طوری طراحی شده اند که نیازی به تعامل با کاربر ندارند و شیوه استفاده از آن بسیار آسان خواهد بود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/