به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، دستگاه های تصفیه آب صنعتی به دلیل مزیت هایی که در تصفیه آب صنعتی دارند، به عنوان پر استفاده ترین روش تصفیه آب شناخته شده اند و بیش از 60% سیستم های تصفیه آب صنعتی در دنیا دارای تکنولوژی اسمز معکوس برای تصفیه آب هستند. هزینه و قیمت دستگاه های تصفیه آب صنعتی به پارامترهای زیادی بستگی دارد، که در این مقاله به مهم ترین آنها می پردازیم.
برای کاهش هزینه های سیستم، طراحی دستگاه تصفیه آب صنعتی باید بر اساس اصول مهندسی، نیاز مشتری و بسیاری از پارامترهای دیگر زیر نظر کارشناسان مجرب انجام شود.
دستگاه تصفیه آب صنعتی چه هزینه هایی دارد؟
هزینه های دستگاه تصفیه آب صنعتی اسمز معکوس (RO) در یک دسته بندی کلی شامل: هزینه های طراحی و ساخت دستگاه و هزینه های عملیاتی می باشد. در ادامه به بررسی این دو دسته و پارامترهای اصلی تاثیرگذار بر روی قیمت دستگاه تصفیه آب صنعتی می پردازیم.
هزینه های طراحی و ساخت دستگاه تصفیه آب صنعتی اسمز معکوس
هزینه طراحی و ساخت و قیمت دستگاه تصفیه آب صنعتی RO به پارامترهای مختلفی بستگی دارد. از جمله این پارامترها می توان به نوع و برند قطعات، نوع و کیفیت آب ورودی، هزینه ممبران ها، هزینه پیش تصفیه دستگاه و مهم تر از همه ظرفیت دستگاه اشاره کرد.
1- ظرفیت دستگاه تصفیه آب صنعتی: برای دستگاه های تصفیه آب صنعتی در ظرفیت های مختلف، از قطعات متناسب با کارکرد و شرایط عملیاتی آن ظرفیت استفاده می شود. طبیعی است که هر چه ظرفیت دستگاه تصفیه آب صنعتی بیش تر باشد، هزینه نهایی دستگاه نیز به مراتب بیش تر می شود. ظرفیت یک دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس با واحد متر مکعب در شبانه روز یا لیتر در شبانه روز تعیین می شود.
2- برند قطعات و اجزای استفاده شده: برای بخش های مختلف دستگاه تصفیه آب RO صنعتی می توان از قطعات با برندهای مختلف استفاده کرد. قیمت قطعات با توجه به برند و کشور سازنده متفاوت است و انتخاب مدل و برند یک قطعه با توجه به نظر کارشناس و دستگاه تصفیه آب صنعتی و هم چنین در نظر گرفتن نظر مشتری با توجه به توانایی اقتصادی صورت می گیرد.
3- کیفیت آب ورودی به دستگاه: کیفیت آب ورودی به دستگاه تصفیه آب صنعتی نیز در قیمت نهایی دستگاه تاثیر می گذارد. هر چه غلظت آب ورودی و میزان آلاینده هایی مانند سیلیس، کلراید و فلزات سنگین به دستگاه بالاتر باشد، هزینه پیش تصفیه دستگاه و در نتیجه قیمت دستگاه تصفیه آب صنعتی RO نیز افزایش پیدا می کند.
4- هزینه ممبران های دستگاه تصفیه آب صنعتی: ممبران تصفیه آب صنعتی یکی از مهم ترین بخش های دستگاه تصفیه آب صنعتی است. در واقع فیلتر ممبران عنصر اصلی در در فرایند تصفیه آب صنعتی است که تعداد آن با توجه به ظرفیت تصفیه دستگاه تعیین می شود.
5- هزینه پیش تصفیه دستگاه: یکی از مهم ترین و گران قیمت ترین بخش های دستگاه تصفیه آب صنعتی، ممبران های اسمز معکوس هستند. بنابر این نگهداری از آنها اهمیت زیادی در کارکرد دستگاه و هم چنین کاهش هزینه های نگهداری از آن دارد. سیستم پیش تصفیه وظیفه مهم نگهداری و حفاظت از فیلترهای ممبران را بر عهده دارد.
آب ورودی به مرحله RO یا ممبران دستگاه تصفیه آب صنعتی باید دارای استانداردهای مشخصی باشد و هر نوع آب خوراکی اجازه ورود به این مرحله از دستگاه را ندارد. اگر آب ورودی به سیستم تصفیه آب صنعتی، دارای ترکیباتی مانند کلر باشد، باید قبل از ورود به ممبران های تصفیه آب صنعتی و در بخش پیش تصفیه دستگاه از آب ورودی حذف شود. هزینه بخش پیش تصفیه دستگاه RO صنعتی به غلظت و تنوع ترکیبات غیر مجاز بستگی دارد؛ هر چه غلظت و تنوع ترکیبات بیش تر باشد، هزینه این بخش نیز افزایش پیدا می کند.
هزینه های عملیاتی دستگاه تصفیه آب صنعتی
هزینه های عملیاتی دستگاه تصفیه آب صنعتی شامل هزینه هایی است که در حین کارکرد و استفاده از دستگاه برای خریدار ایجاد می شود. هزینه های عملیاتی نیز شامل موارد مختلفی می باشد، که مهم ترین آنها هزینه برق مصرفی پمپ و هزینه مواد شیمیایی و آنتی اسکالانت می باشد.
1- هزینه برق مصرفی پمپ RO
هر چه غلظت و میزان آلاینده های آب ورودی بیش تر باشد، فشار بیش تری جهت تصفیه آب توسط پمپ RO باید در سیستم ایجاد شود. فشار عملیاتی بیش تر باعث افزایش هزینه های برق مصرفی می شود.
میزان فشار مورد نیاز سیستم RO به دو عامل زیر بستگی دارد: مقدار TDS آب خوراک و درصد بازیابی (Recovery)
هرچه مقدار TDS آب ورودی به دستگاه تصفیه آب صنعتی بیش تر باشد، فشار بیش تری برای فرایند تصفیه آب لازم است و در نتیجه هزینه برق مصرفی سیستم نیز افزایش می یابد. درصد بازیابی نیز در مرحله طراحی دستگاه تصفیه آب صنعتی بر اساس نوع آب ورودی و هدف از تصفیه آب انجام می شود. هر چه درصد بازیابی بیش تری در زمان طراحی سیستم در نظر گرفته شود، مقدار برق مصرفی نیز افزایش پیدا می کند.
2- هزینه آنتی اسکالانت
در سیستم های تصفیه آب صنعتی از ترکیبات شیمیایی مختلف با توجه به مشخصات آب ورودی و هدف از تصفیه آب، استفاده می شود. یکی از مواد شیمیایی مورد استفاده برای جلوگیری از ایجاد رسوبات املاح موجود در آب در فیلتر ممبران RO، آنتی اسکالانت می باشد. مقدار دوز مورد نیاز مصرفی این ماده بخشی از هزینه های دستگاه تصفیه آب صنعتی را تشکیل می دهد.
اگر برای خرید دستگاه تصفیه آب صنعتی و یا نگهداری از آن نیاز به مشاوره دارید، می توانید از طریق شماره های زیر با کارشناسان abin.ir در ارتباط باشید.
021-22228116
انتهای پیام/
در این دوره بی آبی، لطفا از دستگاه های تصفیه آب بدون پساب استفاده کنید