به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، شهرک صنعتی بیرجند، به عنوان قلب اقتصادی خراسان جنوبی شناخته میشود و میزان زیادی از تولیدات استان در این منطقه انجام میشود.
این شهرک که تأثیر زیادی در پیشبرد اهداف توسعهای استان دارد، چند وقتی است با مشکلی جدی در بحث هزینه گاز مواجه است.
به گفته صاحبان واحدهای تولیدی و کارخانههای فعال در شهرک صنعتی بیرجند، قبضهای گاز با قیمتهایی بسیار بالا صادر میشوند؛ در حالی که مصرف گاز در واحدهای تولیدی پایینتر نیز آمده است.
مصرف پایین آمده اما قیمت نه
یکی از صاحبان واحدهای تولیدی فعال در شهرک صنعتی بیرجند به نمایندگی از چندین واحد فعال گفت: چند وقتی است که ارقام عجیب و غریبی روی قبوض گاز درج میشود.
او افزود: برای یکی از کارخانههایی که تولیدش به گاز وابسته است قبضی با قیمت ۲۷ میلیون تومان صادر شده و سه روز بعد دوباره قبض ۲۹ میلیون تومانی برای آن صادر شده است.
این فعال حوزه تولید خراسان جنوبی با اشاره به اینکه با این قیمت ها، صرفهای در ادامه کار برای تولیدکنندگان وجود ندارد بیان کرد: برای خود من هم قبض ۶۰ میلیون تومانی صادر شده که در دورههای قبلی حدود ۱۸ میلیون تومان بوده است.
او با بیان اینکه در برخی واحدهای مربوط به حوزه نفت و گاز قیمت گاز بر حسب ۱۰ درصد مصرف پتروشیمی محاسبه میشود اظهار کرد: واحدهای بزرگ پتروشیمی با دلار کار میکنند و ما اینجا با ریال هم نمیتوانیم کار کنیم.
بیشتر بخوانید
فعال حوزه تولید در شهرک صنعتی بیرجند ادامه داد: در یکی از کارخانه ها، قبض دوره گذشته با مصرف ۸۲ هزار مترمکعب گاز حدود ۲۴ میلیون تومان بوده و برای شهریور ماه نیز با مصرف ۷۷ هزار متر مکعبی، قبض با قیمت ۳۶ میلیون تومان صادر شده است.
او عنوان کرد: با این وجود بسیاری از واحدهای تولیدی و کارخانجات فعال در شهرک صنعتی بیرجند رو به ورشکستگی میروند، زیرا نمیتوانند هزینههای دیگر را بپردازند و کارگران نیز باید خانه نشین شوند.
یکی از کارگران شاغل در شهرک صنعتی بیرجند نیز میگوید: یکی از خطوط تولیدمان را به واسطه هزینه بالای گاز خاموش کرده ایم و تولیداتمان کاهش یافته است.
او ادامه میدهد: اگر با همین روال پیش برویم، واحد به مرز ورشکستگی خواهد رسید و همانگونه که الان بیمه کارگر برای جبران پول گاز داده نمیشود، داده نخواهد شد و کارگر مجبور است بیکاری را بپذیرد.
حالا چشمها به شرکت گاز خراسان جنوبی است و باید دید که چه پاسخی از سوی مسئولین این شرکت به گلایه صاحبان واحدهای تولیدی داده میشود.
محمودی معاون بهره برداری شرکت گاز خراسان جنوبی در پاسخ به گلایه صاحبان واحدهای تولیدی مبنی بر بالا بودن قیمت گاز گفت: نرخ گاز تحویلی به صنایع به دو صورت محاسبه می شود.
او افزود: در نوع اول که گاز به صنایع تولید خوراکی تحویل می شود، نرخ گاز طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۰ با قیمت ۳۰ درصد گاز تحویلی به پتروشیمی محاسبه می شود.
محمودی بیان کرد: در نوع دوم که به سایر صنایع داده می شود، نرخ گاز مطابق ۱۰ درصد گاز تحویلی به پتروشیمی محاسبه می شود و بحث کشوری است.
معاون بهره برداری شرکت گاز خراسان جنوبی عنوان کرد: باید صمت به مجلس لایحه بدهد تا بودجه اصلاح شود و ما فقط می توانیم به صورت شفاهی به مقامات بالادستی این مسئله را ارائه کنیم.
انتهای پیام/س