مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز از شیوع مجدد بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در منطقه شکار ممنوع طالقان خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، فردین حکیمی، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان البرز گفت: در روزهای اخیر، محیط بانان منطقه شکار ممنوع طالقان در حین گشت و کنترل و سرکشی زیستگاه های حیات وحش، تعدادی لاشه مربوط به گونه کل و بز را مشاهده کردند و نتایج حاصل از بررسی ها، حاکی از تلفات حیات وحش در اثر شیوع مجدد بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک بود.

او افزود: ضمن تداوم و تشدید برنامه های پایش منطقه و بهره گیری از ظرفیت جوامع محلی، نمونه برداری و آزمایش های تشخیصی از سوی دامپزشکی البرز انجام شد.

حکیمی گفت: با توجه به سابقه شیوع این بیماری در طالقان، ضمن آماده باش کامل نیروهای یگان حفاظت، به جهت ضرورت ایجاد هماهنگی و برنامه ریزی لازم برای همکاری و مشارکت دستگاه های اجرایی و استفاده از توان و امکانات آن ها، اولین جلسه هماهنگی به ریاست فرماندار طالقان، مدیران دامپزشکی، منابع طبیعی و آبخیزداری، جهاد کشاورزی، هلال احمر، ورزش و جوانان و اعضای شورای جوانان شهرستان تشکیل و بر همکاری همه جانبه با حفاظت محیط زیست در کنترل بیماری تاکید شد.

او با بیان این که بیماری یادشده مختص گونه‌های نشخوارکنندگان کوچک است، افزود: گزارش ها حاکی از این است علاوه بر استان البرز، استان های همجوار نیز درگیر این بیماری شده‌اند و به جهت پیشگیری به موقع از شیوع بیماری، محیط بانان در حال انجام پایش‌های منطقه هستند و در حال حاضر میزان تلفات حیات وحش در این منطقه، بیش از پنج راس کل و بز بوده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز در ادامه در مورد اقدامات پیشگیرانه و کنترل‌کننده انجام شده برای مقابله با طاعون، گفت: هم‌اکنون با همکاری مامورین یگان حفاظت منابع طبیعی در حال خروج دام‌ ها از منطقه هستیم و اداره دامپزشکی نیز واکسیناسیون تکمیلی دام‌های منطقه را در الویت قرار داده است.

او افزود: محیط بانان در منطقه در حال شناسایی مناطق آلوده، سوزاندن لاشه ها و امحای بهداشتی آن ها و همچنین ضد عفونی کردن آبشخورها هستند.

حکیمی با اشاره به این که طاعون نشخوارکنندگان کوچک یک بیماری ویروسی و خاصیت واگیری بالایی دارد، گفت: اگر شیوع بیماری در استان پیشگیری نشود به دلیل تردد دام های اهلی در منطقه و زمان خروج دام‌های عبوری، شاهد تلفات گسترده ای خواهیم بود که به جهت پیشگیری از آن، هماهنگی های لازم به منظور خروج فوری دام‌ها از مناطق آلوده و جلوگیری از ورود دام‌های عبوری در دستور کار منابع طبیعی و محیط زیست قرار دارد.

او با اشاره به این که کنترل این بیماری نسبت به سایر بیماری‌ها دشوارتر است، افزود: به علت جابه جایی دام ها در زیستگاه ها و تردد آن ها حتی در مرز سایر استان‌ها، امکان انتقال و شیوع این بیماری در سایر استان ها نیز وجود دارد.

انتهای پیام/د.خ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار