بازگشت زودهنگام هلیا نوجوان هنجارشکن به فضای مجازی، باعث بهت بسیاری شده و این حیرت وقتی به اوج می رسد که او هم اکنون در برنامه های مدلینگ فعال است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، میل به معروف شدن در برای بسیاری از افراد وجود دارد آنچنان که در گذشته اصطلاحا می گفتند«فلانی می خواد سری تو سرها دربیاره» این فقط یک ضرب المثل نیست بلکه نمادی از یک واقعیت اجتماعی و روانی است.

اما شهرت یا محبوبیت؟ مسئله این است. این روزها خبرهای بسیاری می شنویم از افرادی که برای رسیدن به شهرت و معروفیت دست به هر کاری می زنند، از کارهای عجیب و غریب گرفته تا هنجارشکنی؛ اما افرادی که بدون محبوبیت به شهرت می رسند عمر معروف بودنشان چند روز و ماه است؟

هلیا دختر نوجوانی که با قمه کشیدن در اصفهان چندماه پیش سر زبان ها افتاد و حتی تیتر نخست برخی از رسانه ها شد، این روزها با همان معروفیت ناشی از هنجارشکنی در فضای مجازی بار دیگر خودنمایی و مخاطب جذب می کند: از بازیگری در برخی کلیپ ها تا مدل شدن!

مسلما هیچ فردی از بازگشت این نوجوان به جامعه ناراحت نیست و نمی خواهد دختری کم سن و سال منزوی شود، اما اینکه نوجوانی هنجارشکن تبدیل به الگویی برای سایر نوجوانان شود مسئله ای مهم است که نهادهای فرهنگی و آموزشی ما باید برای آن پاسخ مناسبی داشته باشند.

الگو شدن هلیا در فضای مجازی

آیا درحالی که هنوز کلاس های تربیتی و آموزشی هلیا به پایان نرسیده زمان مناسبی برای بازگشت او به فضای مجازی است؟ بهتر نبود این بازگشت در زمان مناسب خود اتفاق بیفتد؟ عاقبت نوجوانانی که سودای دیده شدن دارند و هلیا را الگوی خود قرار داده اند، چه خواهد شد؟

حضور شهروندان در بستر تعریف شده در فضای مجازی

سرهنگ سید مصطفی مرتضوی رئیس پلیس فضای تولید و تبادل فرماندهی انتظامی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: در فضای مجازی بستری آماده شده تا هر شهروندی بتواند در فضای تعریف شده فعالیت و حضور داشته باشد و از محاسن آن استفاده‌ کند.

او ادامه داد: در عین حال که افراد می‌توانند در فضای مجازی حضور داشته باشند، یک قانون مقابله با جرائم رایانه ای نیز در کشور داریم که اگر افراد از حیطه فضای تعریف شده خارج شود طبق قانون با آنان برخورد می‌شود.

رئیس پلیس فتای استان اصفهان در خصوص فعالیت مجدد هلیا در فضای مجازی، بیان کرد: این نوجوان در مقطعی ناهنجاری از خود به نمایش گذاشت که در آن مقطع زمانی نیز با او برخورد قانونی و حضور او در فضای مجازی محدود و دسترسی اش سلب شد.

سرهنگ مرتضوی ادامه داد: بعد از این برخورد قانونی، این نوجوان همانند سایر افراد حق استفاده از امکانات و حضور در جامعه را دارد و مانند بقیه، برای حضور او در فضای مجازی محدودیتی نیست اما همانند دیگران باید چارچوب قانون را رعایت و تا زمانی که در این چارچوب حرکت کند مشکلی با او نخواهیم داشت، اما اگر رفتارهای هنجارشکنانه از خود بروز دهد بار دیگر مجازات می شود.

هنجارشکنان در رصد پلیس فتا

او با اشاره به اینکه هلیا همانند دیگر شهروندان در فضای مجازی تحت نظر پلیس فتاست، خاطرنشان کرد: پلیس وظیفه دارد همه افراد هنجار شکن را رصد کند.

رئیس پلیس فتای استان اصفهان اظهار کرد: در عین حال از شهروندان می خواهیم به انتخاب هایشان در فضای مجازی توجه و دقت داشته باشند، هیچ دستگاهی نمی تواند افراد را مجبور کند که در صفحه مجازی فرد خاصی حضور داشته یا نداشته باشند و این خود شهروندان هستند که باید هوشمندانه بر اساس مصلحت، حضور خود در فضای مجازی را تعریف و مدیریت کنند.

سرهنگ مرتضوی خاطرنشان کرد: افرادی که در فضای مجازی دنبال کننده صفحه نوجوانی هستند که در مقطعی هنجارشکنی نیز داشته بایستی هدف خود از این حضور را مشخص کنند.

او ادامه داد: این مردم هستند که شخصیت های مختلف را به شهرت می رسانند شاید اگر به همین دنبال کنندگان هلیا بگوییم چرا او را در فضای مجازی دنبال می کنید پاسخی نداشته باشند، اما باید بدانیم که این روزها در فضای مجازی همین حضور و تعداد لایک و بازدید پست هاست که فردی را به شهرت می رساند، پس از خود بپرسیم آیا واقعاً افرادی که آنها را دنبال می کنیم، لایق شهرت هستند؟


بیشتر بخوانید 


برای بازگشت هلیا به فضای مجازی زمان مناسبی نبود

حدیثه خاکسار مشاور خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: در خصوص موضوع نوجوان هنجارشکن و مجازات جایگزین از جمله مصاحبه ها و درمان روانشناختی، به نظر می رسد بایستی این فرایند درمانی طولانی تر می شد.

او افزود: قبل از اینکه فرد بخواهد دوباره به فضای مجازی یا ارتباط های قبلی بازگردد باید فضایی فراهم می شد که به شناخت و خودآگاهی برسد، مهارت های لازم را کسب کند، خانواده تحت درمان قرار بگیرند و سپس بازگشت به جامعه رخ دهد تا از یک سری اتفاقات دیگر که تاثیر همسالان است جلوگیری شود.

بازگشت زودهنگام هلیا به فضای مجازی

این مشاور خانواده ادامه داد: مهمترین دلیل توجه بسیاری از افراد جامعه به شخصیت های هنجارشکن نبود جایگزین های مناسب برای تخلیه هیجانات است به خصوص برای جوانان و نوجوانان که مخاطبان اصلی فضای مجازی هستند.

خاکسار عنوان کرد: شاید افراد زیادی حتی فکر کنند جلب توجه هنر است ولی به نظر مشاوران و روانشناسان اینکه فردی با یک سری حرکات نمایشی توجه طلبی خود را اغنا و افراد زیادی را به خود جذب کند می تواند نوعی اختلال روانی باشد.

او در خصوص بهترین برخورد با شخصیت های هنجارشکن، اظهار کرد: قبل از اینکه چنین افرادی را قضاوت کنیم و به آنها برچسبی بزنیم باید زیرساخت های روانی آنان را بررسی کنیم مثلا این فرد اختلال خاصی دارد یا آسیب روانی یا اجتماعی خاصی را تجربه کرده یا خیر؟

بررسی علت رفتارهای هنجارشکنانه نوجوانان نیازمند فرآیندی زمان بر

این مشاور خانواده ادامه داد: باید بدانیم فردی که کج روی خاصی دارد مثلا کنترل خشم ندارد یا اعمال بزه‌گونه انجام می دهد مشکلی نبوده که یک روزه به وجود آمده باشد پس نمی توانیم به سرعت برای این موضوع راه حل پیدا کنیم اما باید به این افراد احساس آرامش و امنیت روانی دهیم.

خاکسار گفت: از طرفی در مورد این افراد نقش خانواده و والدین بسیار پررنگ است و مسئولیت سنگینی دارند، متاسفانه والدین امروزه به حدی درگیر مسائل شغلی خود هستند که نمی دانند فرزندشان در چه مرحله ای از رشد قرار دارد و به چه مراقبت هایی نیازمند است.

او تصریح کرد: برای بازگشت هلیا به فضای مجازی نیاز به زمان بیشتری بود چون ابتدا باید دوره های روانشناختی او و خانواده اش کامل می شد و در شرایط بهتر به فضای مجازی باز می گشت.

این مشاور خانواده تصریح کرد: این بازگشت سریع و فعالیت در فضای مجازی می تواند برای هلیا و سایر نوجوانان خطرساز باشد.

چرا محتوای زرد مورد توجه بسیاری از افراد است؟

خاکسار در خصوص افزایش دنبال کنندگان هلیا در فضای مجازی پس از هنجارشکنی اش گفت: محتوای زرد به این دلیل که حواشی مربوط به یک شخص یا موضوع را منتشر می‌کند همچنین این انتشار با اغراق بسیار انجام می شود، بازخورد بالایی نیز بین مخاطبان دارند.

او افزود: منتشر کنندگان اخبار و محتوای زرد به خوبی می دانند که سرک کشیدن در زندگی دیگران برای بسیاری از افراد جالب و هیجان انگیز است.

این مشاور خانواده به دو رکن حاشیه و بزرگنمایی در صفحات زرد، خاطرنشان کرد: به خصوص وقتی حوادثی رخ می‌دهد که احساسات مردم را برانگیخته می کند و این تکیه بر احساسات زودگذر مردم یا احساساتی که در جامعه تب‌دار هستند می تواند برای افراد جذاب باشد.

خاکسار گفت: فضای مجازی شخصیت جوانی دارد بدین معنا که معمولاً نوجوانان و جوانان دنبال کننده محتوا هستند و از آنجایی که این افراد هیجان پذیری بالایی دارند این حواشی و احساسات برایشان جذاب است.

او تصریح کرد: یکی دیگر از عواملی که باعث شده شخصیت های زرد و حتی هنجارشکن مخاطبان بیشتری داشته باشند این است که این افراد به سوژه هایی می پردازند که در عرف جامعه ممنوع است.

این مشاوره خانواده یادآور شد: از طرفی به دلیل شیوع کرونا و لزوم فاصله گذاری اجتماعی یک سری تفریحات سالم از افراد جامعه سلب شده، و از طرف دیگر متاسفانه افراد هنجارشکن توانسته اند با پرداختن به موضوعات خلاف عرف با هیجاناتی که برای مخاطب به وجود می آورند آنها را به سمت خود بکشانند.

خاکسار در خصوص مسئولیت ما در برابر این افراد از جمله هلیا و بهترین واکنش به هلیا، گفت: همه افراد جامعه باید در سه حوزه مسئولیت پذیر شوند، حوزه نخست خانواده است که والدین باید عملکرد مناسبی داشته باشند، در گذشته اجتماعی شدن افراد از طریق خانواده بود اما در حال حاضر متاسفانه کودکان ارتباطات اجتماعی را قبل از خانواده با دنیای بیرون شکل می دهند که آسیب های فراوانی به دنبال دارد.

او ادامه داد: حوزه مسئولیتی دوم مدرسه و مکان های آموزشی است تا بتواند مهارت آموزی را در برنامه های درسی به خوبی ارائه کند.

این مشاور خانواده در پایان اضافه کرد: مسئولیت آخر شامل اجتماع و مسئولان جامعه ما است اینکه ساختارهای فرهنگی مناسبی را تدوین کنند تا افراد همگام با پیشرفت فناوری مدیریت ابزارهایی مانند فضای مجازی را بیاموزند.

قمه کشی هلیا

پیام رفتار هنجارشکنانه هلیا در نظر گرفته نشد

حسین خاکشور روانشناس، مشاور خانواده و مدرس دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: برای بررسی موضوع قمه کشی یک نوجوان در خیابان اولین سوالاتی که درذهنمان ایجاد می شود این است که مگر این نوجوانان دهه هشتادی خانواده ندارند که بر آن ها نظارت کنند؟ و چرا خشم و نفرت آنقدر زیادشده است که یک نوجوان می تواند با خودش چنین سلاحی راحمل کند؟

او ادامه داد: باید بدانیم رفتار این دخترنوجوان پیام هایی دارد که چنین رفتاری بخش عمده آن به داخل خانواده باز می گردد، باید قبول کنیم فرصت های تخلیه هیجانات کمتر شده چون قبلا مدرسه، محیط های بازی و... بود اما کرونا دریک سال ونیم اخیر باعث شد همه این فرصت ها کمرنگ تر شود یا حتی از بین برود و همین تاثیر منفی روی نوجوانان و جوانان بگذارد.

این روانشناس بیان کرد: احتمال دارد هلیا دچار یکی از اختلالات شخصیت، بیش فعالی، سلوک و... باشد. علاوه بر این ممکن است شخصیت او به سمت شخصیت مرزی رفته باشد و همین باعث عدم کنترل هیجاناتش شده باشد.

خاکشور افزود: ضمناً عوامل محیطی و همسالان نیز می تواند در بروز چنین پدیده هایی موثر باشد. هنگامی که یک دختر نوجوان قمه کشی می کند و قصد آسیب به دیگران را دارد، لازم است تا زیرساخت های شخصیتی او بررسی شود.

او تاثیر همسالان از خانواده را بیشتر دانست و عنوان کرد: مشاهده فیلم های پرخاشگرانه هم از جمله عوامل بروز رفتارهای پرخاشگرانه است. امکان اینکه این افراد دچار اختلال شخصیت ضداجتماعی باشند بسیار بالاست، هر چند نیاز به ارزیابی دقیق تر فردی و اجتماعی دارند.

این روانشناس گفت: ابعاد اجتماعی، محیطی و خانوادگی نیز در بروز اینگونه رفتارها موثر است به عنوان مثال پیشینه خانوادگی، کودک آزاری، نبودن والدین (غفلت)، تنبیه کردن مکرر کودک و بی توجهی، والدین دارای بیماری روانی و .. مواردی است که باید بررسی شود.

خودشناسی نوجوانان

ضرورت خودشناسی نوجوانان برای گذر سالم از این دوره پرخطر

خاکشور در خصوص عوامل موثر برکاهش رفتارهای مخرب اجتماعی نوجوانان، تاکید کرد: تنها عاملی که به نوجوان کمک می کند تا این دوره پرخطر را به سلامت به پایان برساند، آگاهی او از ویژگی‌های این دوره از زندگی، همچنین خانواده و محیط حمایت کننده‌ای است که علاوه بر تامین آرامش، توجه و محبت برای او، بر رفتارها و روابطش نظارت دورادور و غیرمستقیم داشته باشند.

او اظهار کرد: نوجوانانی که در خانه از محبت و توجه سیراب نمی‌شوند، ممکن است جذب گروه‌های پرخطر شوند و برای دریافت توجه و تاییدی که به آن نیاز دارند، دست به هر کاری بزنند.

این مدرس دانشگاه خاطر نشان کرد: رفتارهای مشکل‌ساز تا حدی در دورۀ نوجوانی طبیعی هستند اما هنگامی که رفتار به شدت مشکل ساز و غیرمتعارف بروز می کند، باید آن را محصول یک سیستم معیوب در خانواده، گروه دوستان، محیط آموزشی یا ... بدانیم.

خاکشور در پاسخ به این سوال که دربرخورد با این چنین افراد و اتفاقاتی چگونه باید عمل کرد، گفت: با توجه به اینکه هلیا نوجوان است و هنوز به سن قانونی نرسیده برخورد قضایی و پلیسی مناسب نیست. بهترین روش برخورد با این موارد، بهره گیری از یک تیم روان شناس مجرب است تا با تحلیل های روان شناسی، ارائه رویکردهای فرزندپروری و سایر مهارت های آموزشی به خانواده آن ها را راهنمایی کنند.

هلیا باید اظهار پشیمانی کند

او عنوان کرد: با توجه به اینکه نوجوانی با الگو پذیری همراه است و امکان الگو گرفتن از هلیا نیز وجود دارد باید در فضای مجازی از رفتار گذشته خود اظهار پشیمانی کند تا گروه همسالانش از او و هنجارشکنی هایش تاثیر نپذیرند.

این روانشناس گفت: ارتباط و آموزش هلیا با دستگاه قضایی و نهادهای مشاوره نباید به این زودی ها قطع شود.

هوشمندانه رفتارکردن هر کدام از ما تنها راه مقابله با افرادی که به هر قیمتی می خواهند در جامعه به شهرت برسند جامعه سالم زمانی معنا پیدا میکند که شهروندان برای پیروی از دیگران دلایل علمی، منطقی و شخصیتی داشته باشد نه صرف سرگرم شدن آنها را به دنبال کنند،

هرچند که نهادهای نظارتی باید در این زمینه پاسخ مناسب دهند که چرا به این سرعت اجازه دادند هلیا به فضای مجازی بازگردد اما هریک از ما هم باید این سوال را از خودمان بپرسیم چرا با حضورمان در صفحه مجازی دختری که هیچ توجیهی برای رفتار هنجارشکنانه اش نیست به او اجازه بازگشت و حتی الگو شدن را می‌دهیم.

سوگمندانه باید گفت برای نوجوانان دهه هشتادی که باید به نوجوانان پرافتخاری از جمله علی لندی بنازند زیبنده نیست که کارهای دخترکی را دنبال کنند که از همسن و سال های خود به هر دلیلی جامانده است.

گزارش از سپیده صالحی

انتهای پیام/ص

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
منو نشناختی؟
۲۳:۳۳ ۲۱ مهر ۱۴۰۰
من از اول می گم این خیلی از دخترا نامعقول هستند.
Iran (Islamic Republic of)
س
۲۳:۰۱ ۲۱ مهر ۱۴۰۰
اعدام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۲ ۲۱ مهر ۱۴۰۰
دانش آموزان پسر متوسطه تو مدرسه گوشی دارن و زنگ های تفریح فیلم مبتذل می بینن ،النگو و انگشتر دارن ، گهگاهی قمه هم دیده میشه پنجه بوکس و خالکوبی ، از طرف دیگه کلیه اختیارات از مدیر بابت تنبیه و اخراج فوری سلب شده ، نوجوون های امروز چیزی از ارزش های جامعه نمی دونن ، دانش آموزانی که نماز میخونن البته از نوع واقعیش انگشت شمارن ، مسئولان تعلیم و تربیت یه فکری به حال بیمار آموزش و پرورش بکنن که وضعیت خیلی وخیم هست
Iran (Islamic Republic of)
ttttt
۱۴:۳۸ ۲۱ مهر ۱۴۰۰
زمینه سازی کنید واسه قطع از اینترنت جهانی
ملت بدبخت تنها سرگرمیشون رو هم از دست بدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۰ ۲۱ مهر ۱۴۰۰
بعضی وقتها به خودم میگم این جوونای الان اگه بتونن زندگی تشکیل بدن واقعا تعهد زندگی دارن چه دخترش چه پسرش، بچه های این میخوان چی بشن با این تفکرات مادیگرایانه، ما نسل 40یا 50سال قبل که پدران و مادرانمون به لقمه به انتخاب دوست و یا هرچیز اخلاقی حساس بودن اینجوری شدیم وای به حال بچه های این دهه 90به بعد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۳ ۲۱ مهر ۱۴۰۰
لطفا طرح صیانت رو اجرا کنید.
Iran (Islamic Republic of)
طرفدار باران کوثری از بهمن ۹۹ برای همیشه و تا ابد
۰۷:۴۹ ۲۱ مهر ۱۴۰۰
جلوشو بگیرید لطفا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۲ ۲۱ مهر ۱۴۰۰
میشه خبری بگه تفریح یه جوان چه دختر و پسر تو مملکت چیه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۱ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
توی کوچه ما هم جوانان و نوجوانان هستند. بعضی ها بسیار با ادب هستند و بعضی هم بی حیا در رفتار.
نونی که می خوریم و تربیتی که می شویم موثر است در رفتار ما
Iran (Islamic Republic of)
میلاد از ساری
۱۷:۰۹ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
سلام
روش حل مسائل اجتماعی کار کوتاه مدت و بگیر و ببند نیست
باید هر علم و تکنولوژی و امکانات جدید که سرعت پیشرفت علم وارد زندگی بشر میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۸ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
واقعانکه
Netherlands
ناشناس
۱۶:۰۹ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
باز دنبال بهونه هستن فضای مجازی فیلتر کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۶ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
100% لقمه حروم خوردن که ایجوری شدن !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۹ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
آخر و عاقبت بی حجابی و بی حیایی و بی عفتی همینه دیگه : قمه کشی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۹ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
عاقبت گرفتن هویت اینه بچه نمیدونه هویتش چیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۹ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
پدر و مادرش کجان که این دختر اینکارارو میکنه؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۲ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
پدرش از مادرش جدا شده و مادرش هم میگه تو دیگه دختر من نیستی پس پدرو مادر نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۴ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
وای به حال اونا که دنبالش می کنن....
Iran (Islamic Republic of)
لیلی علیاری
۱۶:۱۱ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
اشتباهی عدم تائید رو زدم، تائید رو می خواستم بزنم
Iran (Islamic Republic of)
غزل رشیدی
۱۴:۰۹ ۲۵ بهمن ۱۴۰۰
چرا وای به حالشون ؟؟
واقعا چرا ؟

خوب این دختر دیگه کار های بد قبلیش رو گذاشته کنار
داره به موفقیت میرسه
مدرک پزشکی گرفته !
تو چند. تا موزیک ویدیو بوده
پیشرفت و موفقیت چیز بدی نیست

بعدشم هزار تا بلاگر از این بد تر شروع کردن و الان به کجا ها رسیدن و نه خودشون نه طرفداراشون به گذشته. رو به روی خودشون نمیارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۱ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
این مسئله فقط تو ایران نیست.در آمریکا یک چالش گذاشتن سر کلاس به معلم سیلی میزنند و تشویق میکنند بقیه هم انجام بدن! خداروشکر مدارس تو ایران هنوز باز نشده وگرنه خدا میدونه چه افتضاحی میشد!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۴ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
نه با سربازی اجباری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۹ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
نه بابا
Iran (Islamic Republic of)
یه نفر
۱۲:۵۴ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
بنده با سه تا قهرمانی کشوری در رشته رزمی و فوق لیسانس و ایلتس و نوازندگی گیتار به جایی نرسیدم که هیچ الگوی کسی هم نشدم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۷ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
فقط باید سختگیرانه برخورد شه که کسی جرات اینکارا رانکنه متاسفانه دوروز حبس یه کم پند ونصیت میکنن بعد که رها میشه همان وهمون میشه ویه عده ساده لوح اینا راالگو میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۵ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
نه فقر نه بی محبتی نمیتونه باعث اینجورکارا شه کسی که آزار میگیره ومیخواد دیده شه ازین غلطا میکنه وگرنه خیلی بی محبت بزرگ شدن با فقر بزرگ شدن به جایگاهای پر افتخاررسیدن اینجور ادما مشکل روانی دارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۲ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
باید استفاده از فضای مجازی چارچوب داشته باشه این خانم رو دستی دستی الگو کردند ونوجوانان مادارند به زوال کشیده میشن واین از قبل طراحی شده است فقط پدرو مادراباید مواظب بچه هاشون باشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۴ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
وقتی قمه گرفت دستش همه گفتن این تقصیر جامعه ماست
حالا همون جامعه و مردم با دنبال کردنش به مدلینگ و حتی بازی در سریال رسوندنش
Iran (Islamic Republic of)
Tony
۱۲:۰۲ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
اصلا ربطی به رسیدگی ناقص و نرسیدن به پرونده نیس چون این دختر نوجوان است و باید دید چه چیزی باعثش شده یکیش فقره یکیش بی عاطفی و کم محبتی پدر و مادر هستش یا حتی مقام اجتماعی ندادنه و موضوع بعدی اینه که کسی از مسولان به فکر فرهنگ سازیو تربیت نسل آینده نیستش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۱ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
بی محبتی ؟!
قمه کشی ؟
درسته ادم اعصابش خورد میشه ، ولی دیگه لزومی بر قمه کشی نیست
Iran (Islamic Republic of)
....
۱۱:۵۸ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
واقعا که هه
Iran (Islamic Republic of)
y
۱۱:۲۰ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
مقصر صد در صد این کار قوه قضاییه بود بابت رسیدگی ناقص پرونده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۲ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
مثلا بقول خودشون ، میخوان عدالت رو رعایت کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۴ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
ب ما چ آخه دزدی بدبختی چیزای دیگرو چرا نشون نمیدین دنبال قاتل بروسلید
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۱:۰۷ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
خیلی جالبه ، مشکل اجتماعی رو به فضای مجازی ربط میدین.
عزیز من چرا بجای فرهنگ سازی و رفع مشکل قمه کشی (دختر و پسر) دارین طوری صحبت میکنید که فضای مجازی باعث این مشکل شده؟
بیشتر از رفع ایرادات و فرهنگ سازی، دارین با بد جلوه دادن فضای مجازی به مخفی کردن و لاپوشونی این موارد کمک میکنید.
من نمیگم فضای مجازی ایراد نداره ولی اینطور که شما مخالفین فضای مجازی میگید نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۷ ۲۱ مهر ۱۴۰۰
فرهنگ غرب رو بسازیم؟؟

اینترنت کلا فناوری غربی هستش.
باید اینترنت داخلی راه اندازی بشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۳ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
وقتی به فرهنگ های خوب ایرانی و نیاکانمون کم توجهی میکنید. همچین چیزهایی به بار میاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۶ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
این تنها یک نمونه از رو به زوال رفتن فرهنگ ایرانی-اسلامی هست. که تو هر نسل به وضوح داره بیشتر میشه
دلیلش چه؟ اینه که «آزموش و پرورش» رو تبدیل به «آموزش» کردیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۶ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
ای کاش دزدی و اختلاس رو هم همین قدر زیر ذره بین می بردین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۲ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
از همین چیزا شروع میشه دیگه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۷ ۲۱ مهر ۱۴۰۰
ربطی نداره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۳ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
مقصر بهاره رهنماست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۳ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
ناهنجاری اصلی تو هیئت دولت ومجلسه ، برین ببینین چرا تخم مرغ سه برابر شد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۷ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
چون که رای دادی به روحانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۸ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
بابا الان که روحانی نیست دیگه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۸ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
می خوایید اینترنت را ببندید چرت و پرت میگید
هههههههههههه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۴ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
اینا رو جمع کنید که تا تو تربیت دانش اموزااا تاثیر نگذاشتن
Iran (Islamic Republic of)
بهروز
۱۰:۰۴ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
مردم هم مقصر هستند وقتی یکسری مرفع بی درد از روی شکم سیری در فضای مجازی جولان می دهند اینها فحاشی می کنند حرف های زشت می زنند حرکات زشت انجام می دهند وعرض اندام می کنندومردم لایک می کنند یک جای کار میلنگه ومشکل خود مردم هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۹ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
برای بنده که اوایل دهه شصتی هستم واقعا جای تعجب دارد که یک دهه هشتادی تازه اونم هم دختر با قمه قولدری کند!
Germany
ناشناس
۰۹:۴۵ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
قوه قضاییه بسیار اشتباه کرد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۵ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
بله واقعا آب که سربالا بره قورباغه هم.....
Iran (Islamic Republic of)
خخخ
۱۰:۴۵ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
مدلینگ میشه...خخخ
Iran (Islamic Republic of)
ارسلان
۰۹:۴۳ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
حالا فهمیدین ؟باید 12 سال پیش می فهمیدین که تازه GPRS اومده بود تا موبایل اومده بود تازه فیسبوک معروف شده بود خخخخخخ بشینین زار بزنین حالا کاری نمیتونین بکنین ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۱ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
فقط بلدن یه حرف کلیشه ای بزنن که: باید فرهنگسازی بشه!!!
کدوم فرهنگ کدوم فرهنگساز؟؟؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۱:۱۱ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
اگه نمیخواین استفاده کنید ، خوب بسم اله ، بگیر نرم افزار رو از رو گوشیت حذف کن، یا دیتا گوشیت رو خاموش کن ولی شما حق نداری برای دیگران تصمیم بگیری .
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۹:۴۳ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
دنیا دیگه تماااااااااااااااااااااااام
Iran (Islamic Republic of)
سحر
۰۹:۲۸ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
من از پلیس فتا درخواست دارم به ناهنجاریهای اخلاقی و قانون شکن به شدت برخورد بکنه داریم به کجا میریم واقعا!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۴ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
باید در ملاء عام شلاق بخورند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۲ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
باشه، منتظر کامنت تو بود تا بگی و رسیدگی کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۱ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
وقتی مراکز تفریحی نداریم برای نوجوانان نتیجش این میشه
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا قربانزاده
۰۸:۴۷ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
بخدا معروف شدن و پررو شدنش تقصیر شما رسانه ها هم هست. وقتی می‌بینه تو همه رسانه ها از اون حرف می‌زنند بدون شک ابو عطا هم میخونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۴ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
حالا بنده خدا یه کاری کرده شده قمه کش و ادم کش و بی بند و بار صد تا پسر در روز دارین یه همچین کارایی میکنن اونا رفتار طبیعیشونع فقط به دخترا می رسه غرب زده و بی بند و بار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۹ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
کسی نگفت که غرب زده و بی بندوباره
دارن میگن این رفتار اشتباه و ممکنه یه اختلال روانی باشه
و برای نوجوانان و جوانانی که در این سن دنبال الگو هستن مخربه
وگرنه پسری که قمه میکشه منفور میشه نه الگو
و همچنین مطمعن باشین رفتار طبیعی قمه کشیدن نیست حتی برای مردان
چون قمه کشیدن طبیعی نیست
و چون زن به عنوان جنس لطیف و ظریف بوده همیشه در اذهان عمومی قمه کشیدن یه خانم براشون جالبه متاسفانه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۷ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
دیگه به درد نمیخوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۶ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
واقعا که یه پدر دخترش و میکشه کاری باهاش ندارن اونوقت از یه دختر 12 ساله میترسن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۲ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
یعنی واقعا مسئولان مربوطه تشخیص نمیدادن چنین اتفاقی احتمالا بیفته ! بعدشم بعضی حکم ها شاید بیشتر تشویق و کم اهمیت جلوه دادن هستن تا بازدارنده . به نظر من که ایراد از عملکرد و شکل و شدت برخورد و عواقب چنین کارهایی برای اون شخص هم هست و همینطور عملکرد رسانه ها و نحوه و متن کار کردن یک خبر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۰ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
مشخص بچه پایین شهر جیگر داره خخخخ ولی بنظرم همه اینها برمیگرده به بیکاری وضعیت اقتصادی شک نکنید خانواده این هلیا خانوم جزو فقرا هستند نداری بدبختی کی از روی دلخوشی میره دنبال شرارت هیچ کش محیط زندگی و بی پولی فقط
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۱ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
رفته تو دعوا با دوستاش قمه کشیده چه ربطی به فقر مالی داره
اما اگه منظورت فقر فرهنگی و اجتماعیه درست میگی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۷ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
بلا به دووووور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۳ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
ععع من نمیدونستم که برگشته. ممنونم ک خبر دادین. برم که فالوش کنم !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۹ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
ظهور همچین انسان هایی دور از ذهن نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۳ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
لات چاقوکش = داعشی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۶ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
قاضی دلش برای پدر و مادرش و سن کم این دختر سوخت. اگر یه مرد این کار رو میکرد بهش غل و زنجیر میزدن و دور شهر شهر میگرداندنش. حالا تو فضای مجازی از برتری نداشه خودش نسبت به دیگران حرف میزنه و بقیه رو مگس خطاب میکنه. فکر میکنم همون موقع باید گوشمالی داده میشد. تعدادی از این نوجوان ها خیال میکنن همین که هستند، به دیگران برتری دارن، در حالی که یه سری بچه بی تربیت ، بی هنر هوچی بیشتر نیستن.
Iran (Islamic Republic of)
آراز
۰۸:۴۲ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
بله متاسفانه قوه قضاییه اصلا خوب عمل نکرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۱ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
این اینستاگرام لعنتی رو جمعش کنید بره الان بسیاری از زن و شوهرها زندگیشون سرد شده فقط دارن تو این صفحه لعنتی خودشون سرگرم میکنن و از همه مهمتر تنوع طلب شدن،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۳ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
دقیقا
وای کاش اینستاگرام فیلتر میشد
Iran (Islamic Republic of)
علی اکبر
۱۱:۰۹ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
دقیقا گل گفتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۵ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
واقعا موافقم. اینستا صددرصد از تلگرام خطرناکتره . اونو فیلتر کردن اما تلگرامو که آزادی بیشتری داره ول کردن به امون خدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۵ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
واقعا کاشکی اینستاگرام فیلتر می شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۱ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
نسل دهه هشتادی هیولا هستند و کنار اومدن باهاشون سخته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۷ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
نه همشون بستگی به خانواده داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۱ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
والا ما هم دهه هشتاد هستیم ولی از یک دهه پنجاهی هم بچه مثبت تریم، مشکل اینه که جامعه به این جور افراد بها میده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۶ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
علی لندی یکیه هلیا قمه کشم یکی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۱ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
حرف از علی لندی زده شد. چه خوب می شه که رد پای قهرمان های کشور در کتاب ها و فیلم ها بیشتر می شد تا این الگوها به همه معرفی شوند. من این الگوها رو دوست دارم نه قمه کش و چاقو کش و بدحجاب و بد دهن را