به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ،نوده فراهانی، رئیس اتاق اصناف تهران در برنامه تیتر امشب تصریح کرد: ما حلقه آخر زنجیره تولید تا فروش هستیم و مردم، گرانی را از چشم ما می بینند اما گرانی با گرانفروشی تفاوت دارد.
او ادامه داد: ما با گرانفروشی که در برخی از صنوف رخ می دهد برخورد می کنیم اما در گران شدن کالاها و تصمیماتی که گرفته می شود، دخیل نیستیم و نمایندگان اصناف در جلسات تصمیم گیری حضور ندارند.
نوده فراهانی گفت: تنظیم بازار نیازمند ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا، حمایت از تولید و رقابت و در مرحله آخر نظارت بر بازار است.بازرسی اصناف بودجه کلانی می خواهد. در تهران حداقل هزار بازرس می خواهیم و الان کمبود داریم اما وقتی عرضه و تقاضا در بازار همخوانی ندارد هرچه بازرسی زیاد باشد سودی ندارد.
این مقام مسئول تصریح کرد: با تولید کالا، بخش عرضه کالا تنظیم میشود . قانون تنظیم بازار تعادل عرضه و تقاضا است اما این روند در روی کاغذ اتفاق نمیافتد و بخش تولید نیاز به حمایت عملی دارد.
رئیس اتاق اصناف تهران بیان کرد: طبق اعلام جهاد کشاورزی روزانه ۱۲۰۰ تن مرغ در تهران توزیع می شود، اما کجاست؟
او ادامهداد: کل روند از مرغداری تا فروشگاه طبق سیستم، ثبت و رصد می شود اما این مقدار مرغ در بازار موجود نیست. مرغی هم که در بازار است، به قیمت مصوب به دست مردم نمی رسد.
در ادامه برنامه موسوی، معاون سازمان حمایت گفت: کاهش ۱۰ درصدی قیمت ۳ قلم کالای پرمصرف لبنی فعلا در مورد پنیر اجرا شده و به بازار آمده است.
او افزود: دو قلم محصول دیگری که شامل این کاهش قیمت هستند، بزودی وارد بازار می شوند.
معاون سازمان حمایت بیان کرد: اگر تامین کالاها بخوبی انجام شود، کمبودی در بازار رخ نمی دهد. با تامین مکفی در زمینه روغن، می بینیم که اکنون روغن به قیمت مصوب و گاهی حتی کمتر از قیمت مصوب عرضه می شود.
او ادامه داد: در بحث مرغ کمبود عرضه داریم به طوری که نیاز شهر تهران روزانه ۱۵۰۰ تن مرغ است اما شاهد عرضه روزانه حدود ۷۰۰ تن در بازار هستیم.
در ادامه زارع، مدیرکل بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد:کالاهایی که کشش قیمتی پائینی دارند، با مقدار کمی کاهش در عرضه، به سرعت و به شدت افزایش قیمت می یابند. بنابر این آماری که در زمینه کاهش عرضه مرغ در تهران ارائه می شود، درست نیست.
او افزود: اینکه نیاز تهران روزانه ۱۵۰۰ تن است، اما ۶۰۰ تا ۷۰۰ تن عرضه میشود، درست نیست.اگر ما پنجاه درصد کمبود مرغ در تهران داشتیم، اصلاً مرغی در فروشگاهها دیده نمیشد، درحالی که شما اکنون انواع و اقسام عرضهها را میبینید.
مدیرکل بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: نیاز کنونی شهر تهران به مرغ ۱۲۰۰ تن است من نمی گویم که هر روز ۱۲۰۰ تن مرغ توزیع می شود، اما سطح عرضه و تقاضا لب به لب است. در کدام نقطه شهر است که مرغ وجود نداشته باشد؟
زارع گفت: بازار باید بر مبنای قانون بازار، یعنی عرضه و تقاضا مدیریت شود.
او ادامه داد:باید همه کمک کنیم که مردم شیرینی اتفاقاتی که می افتد و در آینده نیز رخ خواهد داد، را بچشند.
این مقام مسئول گفت: از امروز قیمت ۳ محصول لبنی کاهش یافته است. قیمت تخم مرغ حدود ۱۲ هزار تومان در هر شانه کاهش یافته همچنین قیمت مرغ نیز روند نزولی داشته و هر کیلو تقریبا زیر ۳۰ هزار تومان است که چندان غیرمنطقی نیست. این اقدامات مثبتی در جهت تنظیم بازار است که ادامه هم خواهد داشت.
انتهای پیام/