عین اللهی گفت: امیدواریم تا پایان سال بتوانیم در داخل انسولین قلمی را تولید کرده و مشکل بیماران دیابتی را حل کنیم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت در حاشیه ششمین نمایشگاه بین‌المللی ایران فارما در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این نمایشگاه توانمندی شرکت‌های دارویی کشور را نشان می‌دهد. خوشبختانه ما پیشرفت‌های بسیار خوبی را در تولید دارو داشتیم که حدود ۹۷ درصد نیاز کشور را این شرکت‌ها تامین می‌کنند و باقی هم داروهایی است که وارد می‌شود.

عین اللهی با بیان اینکه یکی از اقدامات مهمی که انجام شده در زمینه دارو و درمان کرونا بوده است، گفت: در آغاز بیماری کرونا داروی مشخص و مفیدی را نداشتیم، اما با تلاش شرکت های دارویی، امروزه تمام داروهایی که در درمان کرونا موثر است، در داخل تولید می‌شود و کمبودی در این زمینه نداریم.

او ادامه داد: همیشه به پزشکانمان توصیه می‌کنیم که مصرف دارو را پایین آورند. بیماران ما باید بدانند که بسیاری از بیماری ها می‌تواند بدون دارو درمان شود و اینطور نیست که همه درمان‌ها با دارو باشد و باید حداقل دارو برای بیمار مصرف شود.

وزیر بهداشت افزود: مصرف داروی ما در کشور بالاتر از متوسط مصرف جهانی است که باید آن را کاهش دهیم، اما خوشبختانه کیفیت داروهایی که در ایران تولید می‌شود، بسیار قابل قبول است. برخی از کشورهای همجوار ما مرتب از ما درخواست کرده و ابراز می‌کنند که داروهای ایرانی خوب است و مرتب درخواست می‌کنند که این داروها را داشته باشند.

عین اللهی گفت: باتوجه به وضع بیماری های مختلفی که در کشور وجود دارد، معاونت غذا و دارو پیش‌بینی می‌کند که چه دارویی و به چه  میزان تولید شود. برخی اوقات ممکن است وضعیت خاصی ایجاد شود و یک بیماری تغییر شکل یافته و مصرف دارویش بالا رود. برای مثال در زمینه داروی بیماری قارچ سیاه، به طور ناگهانی همزمان با شیوع کرونا مصرفش بالا رفت و در بازه زمانی کمی با کمبود آن مواجه شدیم اما با تمهیدات سازمان غذا و دارو این  مشکل برطرف شد.

وزیر بهداشت تصریح کرد: در مقابل مصرف سرم در مدت زمانی بالا رفته بود که باید از شرکت های دارویی تشکر کنیم که علی‌رغم اینکه مدت خیلی کوتاهی کمبود سرم داشتیم، حتی سه شیفت کار کردند که اکنون نه تنها سرم داریم، بلکه مازاد هم داریم و به اندازه کافی وجود دارد. در شرایط فعلی کشور، کمبودی در زمینه داروهای رایج نداریم.

او افزود:گاهی اوقات داروهای کمیاب را نسخه می‌کنند که توصیه ما به پزشکان این است که وقتی داروهای تولید داخلی خوبی داریم، این داروهای کمیاب را نسخه نکنند که بیمار مجبور باشد دنبال آن ها بگردد و هزینه زیادی برایشان گذاشته شود.

رفع تعارض منافع سیاست وزارت بهداشت در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی

عین اللهی گفت: سیاست وزارت بهداشت این است که  تعارض منافع را در شرکت های دارویی و تجهیزاتی در نظر بگیریم. از پزشکان هم خواهش کردیم که دارو را به صورت واقعی نسخه کنند و آنچه که مورد نیاز است، نسخه شود. این هم جزو سیاست های ما است. نکته دیگر هم اینکه باتوجه با نیازی که برآورد می‌کنیم ان‌شاءالله بتوانیم تامین دارو را انجام دهیم.

وزیر بهداشت بیان کرد: یکی از مسائلی که امروز ما با آن درگیریم، مصرف انسولین است. از آنجایی که در کشور تعداد بیماران دیابتی زیاد  است، مصرف انسولین هم بالا رفته است. تا امروز هم انسولین وارداتی بوده است اما با پیش‌بینی معاونت غذا و دارو امیدواریم تا پایان سال بتوانیم در داخل انسولین قلمی را تولید کرده و مشکل بیماران دیابتی را حل کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۰۷:۴۴ ۱۷ دی ۱۴۰۰
استاد گرامی سلام به هر دانشگاه تولید یک ماده اولیه دارویی مهم رو از تولید پایلوت ماده اولیه واگذار کنید مثلا ماده اولیه انسولین رو به دانشگاه شهید بهشتی با هماهنگی و....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۸ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
با عرض سلام و تبریک. البته مطلب من به این قسمت ربطی ندارد. فقط می خواهم خواهش کنم که راجع به رانندگی صحیح همه روزه مطلب بنویسید. مردم خیلی در رانندگی عجول شده اند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۴ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
خوبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۷ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
از جناب عین اللهی و اعضای محترم ستاد ملی مقابله با کرونا خواهش میکنیم تا قبل از نرسیدن به ایمنی جمعی و تکمیل واکسیناسیون سراسری ، بازگشایی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی را به تعویق بیاندازند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۷ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
وعده خودکفایی انسولین یاد این مثل " بزگ نمیر بهار میاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۴ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
مواظب باشید این خبر یعنی دارو کم داریم وبه زودی گرانتر میشه .تجربه ۴۳ ساله ملت ایران از وعده‌های مسولین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۱ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
ایران که در همه چیز خود کفاست حتی در تولید روغن موتور تقلبی خودرو هم خود کفاست بابا پدر مردم در اورید فکری به این روغن های تقلبی تو بازار بکنید که با حمایت دولت داره تو کشور پخش میشه بکنید که پدر هر چه خودرو است در امد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۷ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
لطفا" قبل از خودکفایی، وعده خودکفایی در آینده را ندهید تا به سرنوشت بقیه خودکفایی ها دچار نشوید!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۳ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
چه دردی از مردم دوا میکنه گرونتر میشه ، کم کم انحصار و رانت داره به جاهای باریک میکشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۳ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
اینم مثله واکسن های کرونا که هر کس از هر جایی و سازمانیه
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۸:۱۹ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
راضی نیستیم این همه کوشش، این همه خودکفاییییییییی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۷ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
خدابخیرکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۷ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
من هم مثل تو فقط امیدوارم نه مطمئن. در کل امید چیز خوبی است پس داشته باش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۴ ۱۹ مهر ۱۴۰۰
کشور ما تو هرچی خودکفا شد هم گرون شده و هم کمیاب خودکفایی تو کشور ما هیچ معنا ومفهومی نداره مثل گندم فولاد گاز نفت بنزین وووووووووووووووووووووووووووووووو