عضو هیئت انتخاب جشنواره موسیقی نواحی ایران از همنشینی استادان موسیقی نواحی و راویان جوان‌تر روی صحنه این رویداد خبر داد.

به گزارش حوزه موسیقی  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، بهمن حاج امینی در گفتگو با ستاد خبری چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران مطرح کرد: در جشنواره امسال با پیشنهاد دبیر این رویداد، داوری میان آثار حاضر در جشنواره وجود نداشت و صرفا بحث انتخاب آثار مطرح بود. خوشبختانه از همه مناطق ایران نمونه آثاری به دبیرخانه ارسال شده بود که باید بگویم واقعا همه آن‌ها عالی بودند.

این پژوهشگر موسیقی اضافه کرد: امسال شاهد آثاری از اساتید، پیشکسوتان و همچنین هنرمندان جوان به صورت توامان بودیم و اعضای هیئت انتخاب نیز پژوهشگرانی از مناطق مختلف ایران بودند که همگی نسبت به موسیقی منطقه خودشان آگاهی کامل داشتند.

وی افزود: در زمینه موسیقی نواحی بیشتر هنرمندان بر اساس سنت و اصالت فکر می‌کنند و البته هرکس روایت خاص خودش را از موسیقی منطقه اش دارد. این در حالی است که نسل جدید هم روایت خودشان را دارند و این در میان آثار امسال بسیار چشمگیر بود. به زعم بنده انحراف از فرهنگ موسیقایی منطقه به ندرت پیش می‌آید، زیرا به صورت شفاهی و سینه به سینه منتقل می‌شود و خوشبختانه حلقه انتقال شفاهی هنوز خیلی قوی است.

حاج امینی همچنین توضیح داد: در بررسی آثار شاهد این بودیم که هنرمندان جوان به شیوه‌های اصیل بسیار پایبند بودند، اما با یک نگاه امروزی هنر خود را ارائه داده اند. این در حالی است که امروزه با وجود رسانه‌های اجتماعی تاثیرپذیری بین جوانان زیاد است، اما این جوانان بر ریشه‌های خود تاکید داشتند. امسال جوانان با استعدادی در جشنواره روی صحنه می‌روند که طی چند سال آینده خودشان از پیشکسوتان و صاحب نظران این حوزه خواهند بود.

او در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به غیر رقابتی بودن جشنواره بیان کرد: جشنواره‌های مختلفی در طول سال برگزار می‌شوند که هر کدام رویکرد خاص خودشان را دارند. ما جشنواره‌هایی با رویکرد مسابقه‌ای داریم که جشنواره جوان هم یکی از شاخص‌ترین هاست. بنده جشنواره موسیقی نواحی را جایی برای انتقال تجربه، معاشرت هنرمندان و مراودات فرهنگی می‌دانم که در همه جهان چنین رویداد‌هایی باب است. به این نکته باید توجه کرد که هنرمندان موسیقی نواحی ایران از خیلی امتیازات محروم هستند و چنین جشنواره‌ای فرصت مغتنمی است که این هنرمندان خودشان را نشان دهند.

عضو هیئت انتخاب جشنواره ادامه داد: به زعم بنده جشنواره می‌تواند بعد دیگری به عنوان هدایت کننده داشته باشد و مثلا برای نوجوانان این حوزه یک بخش مسابقه‌ای تعریف کند تا بتواند مسیر روشنی را برای کسانی که در آغاز این مسیر هنری هستند، ترسیم کند.

حاج امینی در پاسخ به این پرسش که آثار واصل شده به جشنواره چقدر بر اصالت و سنت پایبند هستند، گفت: این به تعریف ما از اصالت و سنت برمی گردد. سنت ایستا نیست و پویاست. یعنی اگر ایستا باشد اصلا نمی‌تواند با زمانه و مردم پیش برود. هرچند هنوز هنرمندانی سنت گرا هستند که دوست دارند موسیقی را به سبک قدما اجرا کنند، اما هنرمند معمولا ناگریز است که تحولاتی در آثارش ایجاد کند. من با تغییر موافق نیستم، اما تحول تدریجی در تمام سبک‌های موسیقی وجود دارد و در زمینه موسیقی نواحی با بررسی‌های میان نسلی این تحول تدریجی را شاهد هستیم.

چهاردهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران به صورت غیررقابتی از ۲۹ مهر تا ۲ آبان ماه ۱۴۰۰ در شهر کرمان برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.