جعفر وحدت معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، افزود: کاشت پسته در سطح ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی واقع در حوضه آبریز دریاچه ارومیه انجام شده که ۱۲۵ هکتار از این باغها بارور هستند.
وحدت تصریح کرد: برخی از شهرهای آذربایجان غربی به ویژه ارومیه به دلیل شرایط زیست محیطی، ظرفیت مناسبی برای کشت و تولید پسته دارد. عمدتا درشهرستانهای ارومیه وسلماس پسته کشت شده ودرهمه شهرستانها به غیرازاشنویه وچالدران وتکاب، جایگزینی باغات پسته انجام گرفته است.
وی ادامه داد: برداشت پسته ازاواخر شهریورماه شروع شده است و باتوجه به بحث کمبود منابع آبی ونیاز به جایگزینی باغات پرآب بر با باغات کم نیاز، احداث باغات پسته به شرط جایگزینی با باغات با نیاز آبی بالا ازسالهای اخیر دراستان انجام میگیرد.
وی با اشاره به میانگین تولید ۵۰۰ کیلوگرم پسته در هر هکتار بیان کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و در صورت تامین اعتبار از محل طرح اصلاح، احیا و جایگزینی باغات و تغییر الگوی کشت به منظور احیای دریاچه ارومیه نسبت به توسعه محصولات کم آببر مانند پسته و سنجد به جای سایر محصولات باغی اقدام میشود.
وحدت با اشاره به صرفه اقتصادی این محصول ادامه داد: تولید هر هکتار محصول پسته در استان برای یک خانوار زمینه اشتغال زایی مستقیم را فراهم و این امر کمک شایانی را به معیشت خانوادهها میکند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی، عمده ارقام پیوندی در باغهای استان را رقمهای احمدآقایی عنوان کرد و ادامه داد: ارقام استفاده شده در باغات سازگاری اکبری، احمدآقایی، رضایی، عباسعلی، شاه پسند و AN ۱ تا AN ۵، نر زودگل و نردیرگل است.
پسته محصولی مقاوم به شوری آبهای زیر زمینی است و توسعه کشت این محصول کم آب بر و جایگزینی آن بهجای محصولات پرآب بر از برنامههای سازمان جهاد کشاورزی استان در راستای کاهش مصرف آب در حوضه ابریز دریاچه ارومیه است.
انتهای پیام/گ