سامانه‌ای که برای شناسایی بافت‌ها به‌کار می‌رود این امکان را به وجود آورده است که بالغ بر ۳۰۰ مارکر در آزمایشگاه‌ها شناسایی شوند.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدمهدی امیری، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان اظهار کرد: سیستم بایوویژن که یک سیستم شناساگر است، در آزمایشگاه‌های پاتوبیولوژی کاربرد دارد. این سیستم شناساگر می‌تواند نوع بافت و برای مثال سرطان را تشخیص دهد. بیش از ۳۰۰ نوع مارکر وجود دارد که توسط این سیستم قابل شناسایی است.

تسهیل آزمایش‌های ایمونوهیستوشیمی

سیستم شناساگر تولید شده در شرکت زیست فناوران سینا بر پایه پلیمر ساخته شده و در ایمونوهیستوشیمی یا بافت شیمی ایمنی که نام یک فرآیند برای مکان‌یابی پروتئین‌ها در یاخته‌های یک بافت است، به کار برده می‌شود.

در این روش با استفاده از پادتن‌های منوکلونال، پادتن‌های یاخته‌ها شناسایی می‌شود. پیشرفت‌های چشمگیری در سال‌های اخیر در این شیوه انجام گرفته‌ است و در حال حاضر به عنوان یکی از روش‌های تشخیصی مهم در شاخه پزشکی و به ویژه دانش آسیب شناسی شناخته می‌شود.

شناسایی زودهنگام سلول‌های سرطانی

شناسایی زودهنگام سلول‌های سرطانی و تقسیم‌بندی انواع سلول‌های سرطانی از جمله مزیت‌های دستگاه شناساگر است. تا دو سال پیش سیستم شناساگر در ایران وجود نداشت و صرفا واردات آن صورت می‌گرفت.

رویه کاربرد سیستم شناساگر به این شکل است که برای مثال یک جراح بافت را در اختیار آزمایشگاه قرار می‌دهد و قسمت پاتولوژی از دو منظر به این بافت توجه می‌کند. نخست این که بررسی می‌شود که این بافت سرطانی هست یا خیر. در ادامه مولکول‌ها به‌واسطه سیستم شناساگر ارزیابی، دسته بندی و طبقه بندی می‌شوند. این طبقه بندی در شیوه درمان از اهمیت بسزایی برخوردار است، زیرا متخصص نسبت به نوع طبقه بندی، مسیر درمان را برای بیمار مبتلا به سرطان ترسیم می‌کند.

کارکردی همسان با قیمتی کمتر

در طراحی سیستم شناساگر از علوم و فناوری‌های زیادی استفاده می‌شود، اما اتکای تولید کننده بر علم شیمی، مواد و ایمونولوژی است. آزمایش‌های متعدد نشان داده سیستم شناساگر تولید شده در شرکت زیست فناوران سینا کارکرد نمونه خارجی را دارد، اما تا حدود ۶۰ درصد ارزان‌تر از نمونه خارجی قیمت دارد.

مهم‌ترین مشتریان سیستم شناساگر، آزمایشگاه‌های پاتولوژی هستند که با بکارگیری این سیستم توانسته اند دقت تشخیص را ارتقا دهند.

این شرکت دانش بنیان فرصت شغلی در راستای بهینه سازی سیستم شناساگر ایجاد کرده و به این علت که از سیستم شناساگر در محل‌های مختلفی استفاده می‌شود، تعداد بسیار زیادی نیز فرصت شغلی به صورت غیرمستقیم ایجاد شده است.

امیری با اشاره به اینکه هنوز هم بسیاری از نیاز کشور در خصوص سیستم شناساگر آزمایشگاه‌ها از خارج از کشور تامین می‌شود، گفت: طبق برخی برآوردها، معادل حدود ۲۰ میلیارد تومان ارز، سال گذشته از کشور خارج شده تا کیت شناساگر وارد کشور شود که مشخصا اگر نمونه داخلی در اختیار آزمایشگاه‌ها قرار گیرد می‌توان در این عرصه صرفه جویی ارزی داشت.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.