در روز‌های اخیر که مسابقات جهانی کشتی برگزار شد، ایران توانست دو مدال طلای سنگین وزن در دو رشته آزاد و فرنگی را به دست بیاورد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کشتی از جمله ورزش‌هایی است که نماد مستقیم زور بازو و توان بدنی است، البته ورزش کشتی سرتاسر با تکنیک‌های ناب و پرمتعددی عجین است، ولی در کشتی‌های فوق سنگین‌وزن چندان نمی‌شود انتظار اجرای بسیاری از فن‌هایی داشت که در اوزان کمتر قابلیت اجرایی شدن دارد.

کشتی وزن‌های ۱۳۰ کیلو نماد قدرت زور و بازو محسوب می‌شود و همین مساله شاید اهمیت اول شدن در این وزن‌ها را برای همه کشور‌ها بسیار ویژه‌تر کرده است. این موضوع در وزنه برداری نیز که نماد دیگری از ورزش‌هایی است که مستقیما زور و بازو در آن نقش دارد؛ نیز دیده می‌شود.

به همین دلیل بسیاری از مردم دنیا که علاقه‌مند به ورزش هستند نام قهرمانان فوق سنگین وزنه برداری را بیش از دیگر وزنه برداران دیگر اوزان می‌شناسند. همچنانکه سالیان متمادی حسین رضازاده در عرصه بین المللی یکی از شناخته‌ترین ورزشکاران ایران محسوب می‌شود و همچنین تصاویر وزنه برداری او تا مدت‌ها نمادی از قدرت و غرور ایرانیان به طرق مختلف در داخل و خارج از ایران مورد توجه قرار می‌گرفت.

با این وجود این مساله را باید یادآوری کرد که تعداد محدودی از ورزش‌ها در جهان هستند که جنبه‌های قدرت در آن اینقدر مهم محسوب می‌شود، مسابقات وزنه برداری و یا مسابقات WSM (معروف‌ترین مسابقات قوی‌ترین مردان جهان) و البته ورزش کشتی که از زمان المپیک باستانی که از مسابقات کشتی برای تعیین قویترین مرد استفاده می‌شد؛ همچنان مورد توجه است.

نکته جالب توجه نیز اینجاست که این نوع ورزش‌ها که نماد زور و بازو در دنیا محسوب می‌شوند همواره مورد توجه کشور‌های قدرتمند سیاسی و نظامی جهان نیز قرار دارد. عطش و اصرار آمریکایی‌ها و روس‌ها و کشور‌هایی با رویا‌های بزرگ همانند ترکیه در این نوع مسابقات و میزان اهمیتی که به آن می‌دهند بسیار قابل توجه است.

به خصوص آمریکایی‌ها تصویر سازی‌های قدرتمندی از مردان آمریکایی از بدنسازی تا حتی این روز‌ها حتی برای کشتی اصرار ویژه‌ای در این سال‌ها داشته اند و اصرار به این تصویرسازی‌ها در هالیوود و ارتش آمریکا نیز در اوج قرار دارد. خلاصه آنکه قهرمان شدن در این نوع ورزش‌های خاص جنبه بسیار مهم نمادینی از قدرت و استقامت این ملت را در درون خود به صورت مستقیم دارد و به همین دلیل کشور‌های قدرتمند اصرار دارند در این ورزش‌ها همواره در صدر باشند.

در روز‌های اخیر که مسابقات جهانی کشتی برگزار شد ایران توانست دو مدال طلای سنگین وزن در دو رشته آزاد و فرنگی را به دست بیاورد؛ موضوعی که فراتر از ورزش باید مورد توجه و تحلیل قرار بگیرد. امیرحسین زارع و علی اکبر یوسفی قهرمان کشتی فوق سنگین وزن آزاد و فرنگی جهان امروز نماد زور و بازو و استقامت ایران در عرصه جهانی هستند.

جالب آنکه ایران در حالی امپراطوری سنگین وزن جهان در ورزش مهم کشتی را در دست گرفته است که ورزش ایران نیز همانند عرصه سیاسی و اقتصادی بی تاثیر از تحریم‌ها و عملیات روانی کم سابقه خارجی در این سال‌ها روبه رو نبوده است. جالب‌تر هم اینکه ایران در حالی بر یکی از بالاترین نماد زور و بازو جهانی تکیه زده که هم رهبری این موفقیت با مربیان داخلی بوده و هم مختصات این قهرمانی از مسیر تفکراتی همچون تکیه به درون، مدیریت جهادی مربیان داخلی، استقامت، خودباوری، اعتماد به نفس در برابر حریفان قدرتمند جهانی با دارا بودن کوهی از امکانات و پشتیانی، امیدواری به آینده، استفاده مطلوب از امکانات موجود کشور، جوانگرایی، اخلاق و مرام دینی و... گذشته است.

امروز افرادی همچون یزدانی ها، زارع ها، یوسفی‌ها و دیگر ورزشکاران قهرمان ایران، نه تنها نمادی از از روح استقامت و تاب آوری ملت ایران با وجود کم سابقه‌ترین دشمنی‌ها در طول تاریخ با یک ملت هستند بلکه نماد و نشانه‌ای از این هستند که ملت ایران با اصرار به یک مسیری گفتمانی مطلوب که این افراد را قهرمان کردند، در آینده‌ای نه چندان دور خواهند توانست بالاترین قله‌های جهان در عرصه‌های مختلف سیاسی، نظامی و حتی اقتصادی دنیا را نیز فتح کنند.

منبع: جهان نیوز

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار