به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، طاهره پریشان مدیر گروه بیماریهای غیر واگیر دانشکده علوم پزشکی تربت جام ضمن تاکید بر شعار همه با هم برای جهانی بدون ترس از بیماری سرطان گفت: تمامی زنان ۳۰ تا ۶۹ سال میتوانند با مراجعه به مراکز و خانههای بهداشت به صورت رایگان تحت ارزیابی اولیه و معاینه بالینی توسط ماما قرار گیرند و ماما موارد دارای علایم یا معاینه غیرطبیعی را به پزشک مرکز و سپس متخصص جراح ارجاع میدهد.
او با اشاره به اهداف پویش ملی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان افزود:در این برنامه، هدف شناسایی و ثبت بیماران مشکوک یا مبتلا به سرطان پستان و سپس ارائه خدمات مناسب در سطوح مختلف بهداشتی و درمانی و ساماندهی درمان و مراقبت بیماران است.
مدیر گروه بیماریهای غیر واگیر دانشکده علوم پزشکی تربت جام با اشاره به شیوههای تشخیص سرطان پستان ادامه داد: در اولین گام معاینه بالینی توسط ماما و پزشک و در گام بعدی روشهای تصویربرداری میباشد.
بیشتر بخوانید
پریشان با اشاره به علایم سرطان پستان بیان کرد: توده پستان یا زیر بغل، تغییر در شکل یا قوام پستان، تغیرات پوستی پستان و ترشحات نوک پستان از علائم سرطان پستان میباشد.
او در مورد برنامه غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان تصریح کرد: در بیشتر کشورهای دنیا سرطان پستان شایعترین سرطان در زنان است. از طرفی میزان بروز این بیماری در سراسر جهان در حال افزایش است. در کشور ما نیز این بیماری در راس سرطانهای زنان قرار دارد و بروز آن در حال افزایش است.
مدیر گروه بیماریهای غیرواگیر دانشکده تأکید کرد: خراسان رضوی و تربت جام نیز از این مورد متثننی نبوده و سرطان پستان اولین رتبه در بین سرطانهای شایع زنان را دارد.
انتهای پیام//ز. ج