نمایان شدن متخصص نما‌ها با روپوشی سفید / وقتی پزشکان قلابی با سلامتی مردم کاسبی می‌کنند

رشد قارچ گونه کانال‌های نامعتبر طب سنتی و مطب‌های زیرزمینی باعث شده تا این روز‌ها بیش از هر زمان دیگر، سلامتی مردم در معرض خطر قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، بازار داغ طب سنتی در فضای مجازی و همچنین حقیقی باعث شده برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مراجعه کننده‌های زیادی داشته باشند.

از روش‌ها و مطالبی در این طب برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود که در درستی آن تردید‌هایی وجود دارد.

شکری متخصص طب سنتی ایرانی در گفتگو با خبرنگار ما می‌گوید: روش‌های مختلفی برای درمان بیماری‌ها وجود دارد و ۸۰ درصد طب سنتی از طریق تجویز گیاهان دارویی انجام می‌شود.

او بیان می‌کند: اعمال یداوی در طب سنتی ایرانی شامل بادکش درمانی، حجامت، زالو درمانی و ماساژ درمانی است که باعث می‌شوند خون رسانی در بدن به جریان بیفتد.

در طب سنتی مجموعه اعمال و کار‌هایی که برای درمان از طریق دست‌ها صورت می‌گیرد به اعمال یداوی معروف هستند. در واقع متخصص با کمک دست‌های خود و استفاده از روش‌های خاصی به درمان بیماری‌ها می‌پردازد.

در ایران در کنار برخی از متخصصان طب نوین که با طب سنتی ایرانی مخالفت می‌کنند و معتقد هستند گره‌ای که با دست می‌شود، طب سنتی کاری می‌کند که با دندان هم باز نشود افرادی هم پیدا می‌شوند که این طب را قبول دارند و معتقد هستند در جا‌هایی این طب کاربرد‌های خوبی دارد.

کار را باید به کاردانَش سپرد

در ایران ۱۳ سالی می‌شود که تخصص طب سنتی ایرانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تدریس می‌شود.

ایلخانی متخصص طب سنتی ایرانی به اهمیت تخصص در طب سنتی اشاره می‌کند و می‌گوید: طبق آیین نامه‌های وزارت بهداشت فقط پزشکانی که عنوان متخصص طب سنتی دارند و یا دوره‌های ۲۰۰ ساعته را پشت سر گذاشته باشند، می‌توانند در امر درمان بیماری‌ها مداخله کنند.

حالا در کنار آثار و نتایج طب سنتی ایرانی افرادی هم پیدا می‌شوند که بدون تخصص و در مطب‌های زیرزمینی با سلامتی مردم کاسبی می‌کنند.


بیشتر بخوانید


برای تأیید این مطلب به عنوان بیمار با یکی از سودجویان طب سنتی تماس تلفنی گرفتیم، در صحبت‌ها مشخص شد که او برای خودش مکان و منشی دارد و همچنین تجویز‌هایی هم می‌کند.

در تماس بعدی با همین شخص، خودم را خبرنگار معرفی کردیم، او گفت: در حال حاضر مکانی برای درمان مراجعه کنندگانم ندارم و همچنین در نهایت مشخص شد که تحصیلات دانشگاهی او غیر مرتبط با طب سنتی است.

مجازات در انتظار سودجویان طب سنتی

احمدی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند درباره برخورد با مراکز غیر مجاز طب سنتی و همچنین پزشکان قلابی به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: هر گونه مداخله غیر مجاز در امور پزشکی مجارات‌هایی مانند منع اقامت در شهرستان بیرجند یا خراسان جنوبی را در پیش دارد.

او تصریح می‌کند: هر کسی که در امر بهداشت و درمان دخالت کند، اما تخصص و مجوز‌های لازم را نداشته باشد، مجازات می‌شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان می‌کند: افرادی که در مراکز مجاز دانشگاهی یا بیمارستان‌ها فعالیت می‌کنند به عنوان مراکز معتبر شناخته می‌شوند، اما افرادی که از طریق شماره تماس برای خودشان بازار گرمی می‌کنند و در نهایت بیمار را در خانه پذیرش می‌کنند غیر مجاز هستند.

انتهای پیام/ک

برچسب ها: طب سنتی ، فضای مجازی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.