به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا حاجیان زاده، رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک در نشست خبری به مناسبت هفته ملی کودک اظهار کرد: باور کودکان به عنوان یکی از با ارزش ترین سرمایه ملی و آینده یاران ایران است؛ یکی از مسائل جدی که باید به آن توجه ویژه داشته باشیم.
او افزود: برای تعلیم و تربیت کودکان از بدو تولد تا ۶ سال، روش تربیت یکپارچه ای نداشتیم تا اینکه در سال ٩٩ نقطه عطفی در این موضوع پیدا شد و کودکان کمتر از ۶ سال مورد توجه مقام معظم رهبری قرار گرفتند، براین اساس مهدهای کودک به آموزش و پرورش محول شد.
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک ادامه داد: اواخر سال ٩٩ با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و ابلاغ آن به آموزش و پرورش، سازمان تعلیم و تربیت مرجع رسمی برای تحقق این امر شده و ذیل سیاستهای مشترک این سازمان خواهند بود.
حاجیان زاده با اشاره به اینکه در این سازمان مهم ترین اهداف ساماندهی و مدیریت یکپارچه تعلیم و تربیت کودکان است، گفت: تربیت مربی کودکان از دیگر اهداف این سازمان است، همچنین آموزش های مناسب برای کودکان به منظور ورود به نظام آموزش و پرورش مورد توجه است.
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک گفت: تحقیقات نشان داده است کودکانی که دوره پیش از دبستان را گذرانده اند، در دوره مدرسه موفقیت بیشتری داشته اند.
او با بیان اینکه آغاز سازمان ملی تعلیم و تربیت، آغاز تربیت ویژه کودکان زیر ۶ سال است، افزود: جریانی که امروز راه افتاده است، آثار خودش را در سال های آتی نشان خواهد داد. انتظار داریم تمام دستگاه های حاکمیتی با همکاری و مشارکت سراسری برای تحقق این اهداف وارد عمل شوند.
حاجیان زاده تصریح کرد: برای تربیت کودکان شناخت دقیق از نیازهای کودکان بسیار ضروری است و برنامه ریزی باید متناسب با شرایط زمان و نیازهای آنان باشد.
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک بیان کرد: نباید انتظار داشت که یک کودک رفتاری مشابه بزرگترها داشته باشد. سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک برای تداوم زنگ خوش زندگی، برنامه هایی برای سال های آتی دارد تا شنیدن صدای کودکان و گفتمان از آنان را تقویت کند.
بیش از ٨ میلیون کودک زیر ۶ سال داریم
او افزود: طبق آمار بیش از ٨ میلیون کودک زیر ۶ سال داریم که در ۵٠ هزار مهدکودک و پیش دبستان ساماندهی شدند و بیش از ٢٠٠ هزار مربی در این مراکز به کودکان، خدمات رسانی میکنند.
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک تصریح کرد: فرآیند برنامهها، دسترسی عادلانه به همه امکانات تربیتی است؛ در هدفگذاری خود ٢٠ هزار مهدکودک و پیش دبستانی روستایی را پیش بینی کردیم، با توجه به دانش افزایی پایین در این مناطق به تربیت کودکان در این مناطق نیاز داریم.
حاجیان زاده در باره مجوز فعالیت مهدهای کودک گفت: تا زمان صدور مجوز در هیئت امنای سازمان، مجوز فعالیت مهدهای کودک تا سال ١۴٠١ تمدید می شود.
بازگشایی مهدهای کودک در شهرهای نارنجی بلامانع است
او درمورد بازگشایی مهدهای کودک بیان کرد: طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، مهدهای کودک در مشاغل طبقه سوم قرار گرفته بودند که به مشاغل نوع دوم رسیدند و در شهرهای نارنجی بازگشایی آنها بلامانع است.
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک با اشاره به روند تولید محتوا در این سازمان افزود: محتوا از طریق دستگاههای مختلف تولید میشود اما توسط سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک ساماندهی شده و بعد از تایید آموزش و پرورش، ارائه خواهد شد.
او در پاسخ به این پرسش که آیا سیاست چابک سازی با تاسیس این سازمان تناقض دارد یا خیر، گفت: سیاست ما این است که کار علمی صورت بگیرد و بار فوق العاده ای اضافه نخواهد شد.
حاجیان زاده ادامه داد: برای توسعه مهدهای کودک موضوع مربی از ارکان اصلی است و برای تربیت، پیش بینی بلند مدت و کوتاه مدت داریم. همچنین پیش بینی کردیم تا رشته های تربیت کودک در حوزه های علمیه و دانشگاه وارد شود. علاوه بر آن آموزش های بدو و ضمن خدمت و توانمندسازی مربیان را خواهیم داشت؛ اگر مربیان خوب نداشته باشیم، زمینه توسعه در تمام ارکان فراهم نمیشود.
او اضافه کرد: بنا نداریم همه کودکان تحت پوشش قرار بگیرند، در سه سال اول تاکید داریم کودکان در آغوش خانواده باشند اما در سه ساله دوم، تاکید بر توسعه این موضوع داریم. در اساسنامه هم پیش بینی شده است تا پیش از دبستان همگانی شود.
رئیس سازمان تعلیم و تربیت کودک با اشاره به وجود مهدهای کودک بدون مجوز بیان کرد: ١۶ هزار مهدکودک تحت پوشش بهزیستی هستند، همچنین در مساجد و سایر دستگاه ها هم مهد داریم که مجوز رسمی ندارند.
حاجیان زاده ادامه داد: استانداردهای فضا و ایمنی را دنبال خواهیم کرد، برنامه ها موازین و معیارهای جمهوری اسلامی را باید مدنظر قرار داد و نظارت های بعدی براساس استاندارد های جدید خواهد بود.
او درباره نظارت بر وضعیت فعلی گفت: در برخی از استان ها هنوز ساختاری به تصویب نرسیده است ولی وضعیت فعلی برای آنکه بدون نظارت باشد، تحت پوشش مدیرکل استان هاست.
افزایش شهریه مهدهای کودک غیردولتی
حاجیان درباره شهریه مهدهای کودک توضیح داد: به شهریه سال گذشته تا سقف ٣٢ درصد اضافه شد، این رقم که به تصویب سازمان حمایت از مصرف کنندگان رسیده، برای مدارس و مهدکودکهای غیردولتی در نظر گرفته شده است.
او بیان کرد: برنامه درسی واحدی باید وجود داشته باشد اما فعالیت ها و روش ها باید متنوع و متناسب با اولویت های فردی کودکان باشد به همین دلیل بسته های تربیت و یادگیری متعدد و متنوع تشکیل شد. به همین منظور سازمان پژوهش ٢٢ بسته معرفی کرد.
رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک ادامه داد: کمیته تولید محتوا هنوز فعال هستند تا متناسب با شرایط منطقه، بسته یادگیری مناسب را انتخاب کنند اما براساس استاندارد مشترک خودمان، این موضوع را دنبال میکنیم.
حاجیان زاده درباره اجباری شدن دوره پیس دبستانی بیان کرد: در شرایط فعلی این دوره رسمی اما غیراجباری است. سیاست ما در اساسنامه، فراگیر شدن شرایط جذب پیش دبستانی هاست. این روند نباید با اجبار باشد بلکه باید آنقدر احساس نیاز شود که خانواده ها با عشق و علاقه، فرزندان خود را به پیش دبستان بسپارند.
انتهای پیام/