به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، مهرداد جهاندیده مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان گفت: از زمان آغاز طرح کاج در استان، ۳ هزار و ۱۰۰ نفر از کارگران و خانوادههای آنان در قالب ۱۴۷ دوره و کارگاه آموزشی، مسائل مربوط به سبک زندگی سالم و کاهش آسیبهای اجتماعی را فرا گرفتند.
وی گفت: کاربست ملی مطالعه شیوع شناسی پیشگیری از اعتیاد (طرح کاج) از سال ۱۳۹۵ در راستای منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در خصوص فراهم سازی بسترهای سلامت اجتماعی در جامعه، از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با عنوان اجرایی" طرح ملی استقرار مداخلات پیشگیری از مصرف مواد در جامعه کار و تولید (طرح کاج) " با رویکرد سبک زندگی سالم در واحدهای تولیدی، صنعتی ۵۰ تا ۵۰۰ نفر آغاز شده است.
وی افزود: بر این اساس، تاکنون این طرح در ۴۷ واحد تولیدی، صنعتی ۵۰ تا ۵۰۰ نفر در سیستان و بلوچستان اجرایی شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان ادامه داد: طرح کاج شامل ۳ بسته خدمتی با عناوین آموزش سبک زندگی سالم- ارزیابی وضعیت سبک زندگی کارگران و رتبه بندی کارفرمایان سلامت محور برای گروههای هدف کارکنان و کارگران در محیطهای کاری طراحی شده است که در قالب لوح فشرده در اختیار مسئولین ایمنی و بهداشتیاران واحدهای تولیدی و صنعتی قرار گرفته که در این طرح بعنوان بهبان تلقی میشوند.
جهاندیده با تاکید بر اینکه ارتقای سلامت کارگران، ارتقای سطح سلامت در جامعه است گفت: کارگران نیروهای مولد جامعه بوده و در شرایطی که توسعه همه جانبه اولویت کشور است تامین سلامت آنها ضرورت دو چندان پیدا میکند.
وی افزود: براساس تفاهم نامه همکاری با شورای هماهنگی مبارزه باموادمخدر، معاونت اجتماعی نیروی انتظامی، اداره کل بهزیستی و سازمانهای مردم نهاد، تلاشها و اقدامات موثری در توانمندسازی کارگران سراسر استان در این زمینه صورت گرفته که با جدیت بیشتری نیز ادامه مییابد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان به دستاوردهای اجرای این طرح در استان هم اشاره کرد و گفت: انتخاب کارفرمای سلامت محور و خانه بهداشت نمونه در سطح کشور از جمله آثار درخشان اجرای طرح کاج برای سیستان و بلوچستان بوده است.
جهاندیده بیان داشت: هماینک ۵۱ خانه بهداشت کارگری در استان با تعداد ۵۷ نفر بهداشت یار کار در کارگاهها، واحدهای تولیدی و صنعتی فعالیت دارند.
وی تاکید کرد: طبق مفاد قانون کار، کارفرمایان واحدهای تولیدی و صنعتی با ۵۰ نفر نیروی کار و بیشتر با هدف تامین سلامت کارگران، اعضای خانوادههای آنها و همچنین ارتقای دانش بهداشتی و ایجاد رفتارهای مناسب بهداشتی بین کارگران و کارفرمایان مکلف به تاسیس و راه اندازی خانههای بهداشت کارگری هستند.
انتهای پیام/گ