مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: برداشت وش پنبه از نوع رقم زودرس ساجدی از کشتزار‌های خراسان شمالی آغاز شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، پژمان شهابی مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در چندسال اخیربابرنامه‌های ترویجی کشاورزان را نسبت به ارقام اصلاح شده، زودرس و مقاوم به سرما توصیه می‌کردیم که، امسال سطح زیر کشت رقم ساجدی گسترش یافته است.


بیشتر بخوانید


او میانگین تولید وش پنبه در هر یک هکتار را سه تن عنوان کرد و گفت: پارسال از پنبه زار‌های استان ۱۷ هزار تن وش پنبه از سطح هفت هزار و ۴۰۰ هکتار برداشت شده بود.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: پیش بینی می‌شود امسال از سطح ۹ هزار هکتار سطح زیر کشت ۲۷ هزار تن وش پنبه برداشت شود.

به گفته شهابی قیمت وش پنبه امسال ۲۷ هزار تومان است که با توجه به قیمت مناسب پیش بینی می‌شود امسال برداشت به سرعت انجام شود.

او  یکی از علت‌های افزایش تولید در واحد سطح را استفاده از بذور اصلاح شده دانست و گفت: در سال‌های اخیر ضریب نفوذ بذور اصلاح‌شده پنبه در استان افزایش یافته است.

محصول رقم ساجدی در پنبه زار‌های خراسان شمالی از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است، به دلیل اینکه محصول زودهنگام برداشت می‌شود گیاه سبز است وش پنبه سفید و تمیز است، همراه محصول خار و خاشاکی وجود ندارد.

شهرستان‌های مانه و سملقان، اسفراین، جاجرم، بجنورد و راز و جرگلان از مناطق پنبه‌کاری است که مانه و سملقان با سطح بیش از پنج هزار هکتار معادل ۷۵ درصد تولید قطب تولید پنبه در خراسان شمالی محسوب می‌شود.

پنبه از محصولات مهم و راهبردی خراسان شمالی است که به لحاظ طول الیاف و رنگ از مرغوبیت بالایی برخوردار است.

بیشتر مزارع زیر کشت خراسان شمالی ارقامی از قبیل خرداد، ساجدی، کاشمر، ارمغان، لیدر، مای و گلستان، رقم ورامین است.

درخراسان شمالی هشت کارخانه پنبه‌پاک‌کنی دایر است، یک کارخانه در شهرستان اسفراین و سه کارخانه در بجنورد و چهار کارخانه در شهرستان مانه و سملقان مشغول به کار هستند که ظرفیت وش و استحصال محلوج این کارخانجات از هزار و ۳۰۰ تا ۱۰ هزار تن است.

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.