به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، حسین لایقی مطلق مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: این میزان پایش و مبارزه برای پیشگیری از خسارت آفت هایی مانند سن گندم، ملخ، جوندگان و مگس در مزارع و باغستان های استان انجام شده است.
لایقی مطلق عنوان کرد: از ابتدای مهر ماه پارسال تاکنون عملیات مبارزه بیولوژیک با استفاده از تجهیزات غیرشیمیایی در سطح ۱۱ هزار و ۹۷۹هکتار از مزارع و باغستان های این استان انجام شده است.
او با اشاره به اهمیت مبارزه با آفت ها و حفظ نباتات برای تحقق جهش تولید افزود: در این مدت مبارزه بیولوژیک در باغستان های مرکبات، سیب و مزارعی مانند لوبیا و گوجه فرنگی کهگیلویه و بویراحمد به خوبی صورت گرفته است..
لایقی مطلق کاهش استفاده از سموم شیمیایی و پایین آمدن قیمت تمام شده محصول برای تولید کننده را از مهمترین مزایای مبارزه بیولوژیک برشمرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار داشت: همچنین در این مدت برای نخستین بار سه طرح پیش آگاهی مدیریت تلفیقی ( ردیابی،پایش، نظارت و کنترل عوامل خسارت زای کشاورزی این استان اجرا شده است.
لایقی مطلق گفت: این طرح ها که در شهرستان های بویراحمد و دنا اجرا شده با نصب دیتالاگر و تله های فرمونی و برداشت داده های مربوطه و ارسال به دفتر پیش آگاهی ارائه مدل پیش آگاهی برای تعیین بهترین زمان مبارزه با نسل های کرم سیب و کرم خوشه خوار انگور می شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: طرح های مذکور با انعقاد قرارداد با کلینیک های گیاه پزشکی استان عملیاتی شده است.
او تاکید کرد: در زمان حاضر۶ کلینیک گیاه پزشکی،۴۱ فروشگاه عرضه سموم کشاورزی و یک واحد اینسکتاریوم برای تولید حشرات مفید در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارد.
سالانه ۹۷۲ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید میشود.
این استان ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی است.
انتهای پيام/س