به گزارش خبرنگار دنیای ورزش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، کشتی آزاد یک سبک کشتی رزمی است. این کشتی به همراه کشتی فرنگی یکی از ۲ سبک کشتی است که مسابقات آن در المپیک برگزار میشود.
در هر ۲ سبک هدف خاک کردن و ضربه فنی کردن حریف روی تشک است. برخلاف کشتی فرنگی، در کشتی آزاد ورزشکاران اجازه استفاده از پاهای خود یا حریف را در حمله و دفاع دارند. کشتی آزاد تکنیکهای سنتی کشتی، جودو و سامبو را گرد هم آورده است.در این گزارش قصد داریم پرافتخارترین کشتی گیرانی که در رشته آزاد فعالیت کردند را معرفی کنیم.
نام خانوادگی او در زبان روسی به معنی "خرس" است. مدوید در راه رسیدن به ۳ مدال طلای المپیک تمامی حریفان خود را شکست داد. او هرگز در مسابقات المپیک شکست نخورد، هرچند در سال ۱۹۶۴ مقابل احمد آیک از ترکیه مساوی کرد. آیک در سال ۱۹۶۸ هنگامی که مدوید یک وزن بالاتر رفت، طلا گرفت. او به تالار مشاهیر فدراسیون جهانی کشتی راه یافت.
مدوید در المپیکهای ۱۹۶۴ توکیو، المپیک ۱۹۶۸ مکزیکوسیتی و المپیک ۱۹۷۲ مونیخ و ۷ دوره از رقابتهای قهرمانی جهان مدال طلا گرفت. فیلا او را «یکی از بهترین آزادکاران تاریخ» معرفی کردهاست.
قطعاً یکی از بزرگترین کشتی گیران آزاد تمام تاریخ، ساتیف است که تنها در ۲ مبارزه دوران حرفهای خود شکست خورد. او که مدال طلای المپیکهای ۱۹۹۶، ۲۰۰۴ و ۲۰۰۸ را در کارنامه دارد، المپیک سیدنی دست خالی ترک کرد.
او در یازده دوره مسابقات قهرمانی جهان و المپیک شرکت کرد و در ۹ دوره از این مسابقات عنوان قهرمانی را به دست آورد و تنها در ۲ دوره نتوانست عنوانی به دست بیاورد.
بسیاری سایتیف را به عنوان بهترین کشتیگیر تمامی دورانها میشناسند. او در حال حاضر در مجلس دومای دولتی روسیه به عنوان نمایندهٔ داغستان فعالیت میکند. برادر او، آدام سایتیف نیز از کشتیگیران نامدار جهان میباشد.
هیچکس به جز این آمریکایی تا کنون ۴ مدال المپیک در رشته کشتی آزاد کسب نکرده است. وی اکنون رئیس فدراسیون کشتی ایالات متحده آمریکا است.
بومگارتنر با کسب چهار مدال در المپیک (۲ مدال طلا، یک نقره، و یک برنز)، ۹ مدال قهرمانی جهان (۳ طلا، ۳ نقره و ۳ برنز) و چهار مدال در بازیهای پانامریکن (۳ طلا و یک نقره) یکی از پرافتخارترین کشتیگیران تاریخ محسوب میشود.
بلوگلازوف با ۲ مدال طلای المپیک و ۶ مدال طلای قهرمانی جهان در وزن ۵۷ کیلوگرم از پرافتخارترین کشتیگیران تاریخ بهشمار میرود.
بلوگلازوف در دو المپیک ۱۹۸۰ مسکو و ۱۹۸۸ سئول به مقام قهرمانی رسید و المپیک ۱۹۸۴ لس آنجلس را به دلیل تحریم المپیک از دست داد و در صورتی که در این مسابقات شرکت میکرد، میتوانست به جمع اسطورههایی که ۳ طلای المپیک را در کارنامه دارند بپیوندد.
سرگئی در المپیک مسکو پنج رقیب خود را با ضربه فنی شکست داد و در فینال لی-هو پیونگ از کره شمالی را مغلوب کرد. وی در فینال المپیک سئول نیز بر عسکری محمدیان از ایران غلبه کرد.
بیشتر بخوانید
یاریگین ۲ مدال طلای المپیک (۱۹۷۲ مونیخ و ۱۹۷۶ مونترآل)، یک مدال طلای قهرمانی جهان (۱۹۷۳ تهران) و ۳ طلا و دو ۲ نقره قهرمانی اروپا را در وزن ۱۰۰ کیلوگرم دریافت کرد.
پس از کسب دومین طلای المپیک، یاریگین هیچگاه در رقابتهای جهانی و المپیک حضور نیافت، اما ۴ بار در سالهای ۷۶، ۷۷، ۷۹ و ۸۰ در جام جهانی کشتی شرکت کرد و به ۴ مدال طلا دست یافت.
یاریگین بعد از پایان دوره ورزش قهرمانی خود به کسوت مربیگری درآمد و پس از کنارهگیری یوری شاهمرادف از سال ۱۹۸۲ هدایت تیم ملی کشتی آزاد شوروی به او سپرده شد. یاریگین تا سال ۱۹۹۲ سرمربی این تیم بود و از سال ۱۹۹۳ تا ۹۷ نیز رئیس فدراسیون کشتی روسیه بود. یاریگین در سال ۱۹۹۷ در یک سانحهٔ رانندگی درگذشت و پس از آن زمستان هر سال یک تورنمنت بینالمللی کشتی به نام او در شهر کراسنویارسک برگزار میشود.
انتهای پیام/