به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، خطیب استاد زمین شناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند گفت: تاکنون تقریبا ۳۰ گسل فعال در استان شناسایی شده است و هنوز مشخص نیست چند گسل فعال دیگر داشته باشیم که در حال کوشش و شناسایی هستیم.
او افزود: این تعداد گسل فعال برای استان تعداد بالایی است و ما از لحاظ زمین شناختی یک منطقه فعال هستیم که بین دو سامانه بزرگ گسل نهبندان و نایبند قرار گرفته و هر دو نیز فعال اند.
بیشتر بخوانید
خطیب ادامه داد: در سال ۸۵ به دستور شهرداری نقشهای برای تعیین مناطق زلزله خیز و نقاطی که گسل فعال دارند تهیه و تحویل داده شد، اما در برخی از ساخت و سازها به این نقشه هیچ توجهی نشد.
استاد زمین شناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند تصریح کرد: سالن فرهنگسرای شهر بیرجند یکی از مهمترین ساختمانهایی است که روی یکی از گسلهای فعال بنا شده و این موضوع ما را بسیار نگران کرده است.
او در ادامه بیان کرد: این قصور در زمان شهردار آن زمان صورت گرفته است و ساخت بزرگترین مرکز همایش شهرستان روی گسل میتواند عواقب خطرناکی در زمان وقوع زلزله داشته باشد.
خطیب عنوان کرد:. بارها به شهردار وقت تذکر دادیم و در شورای آن زمان نیز جلساتی برگزار کردیم، اما راه به جایی نبرد و همچنان این خطر بیخ گوش فرهنگسرا وجود دارد.
احداث پروژه فرهنگسرای شهر از سال ۹۲ آغاز شده است و این پروژه جزو ۱۰ پروژه برتر ساخت سالن همایش در کشور است.
سالن همایش و فرهنگسرای شهر بیرجند با هزینه ۴۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در مدت ۳ سال ساخته شده است.
انتهای پیام/ ر