به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، دهه ۱۳۷۰، سطح زیر کشت انار به گستره ۸ استان کشور و ۱۷ هزار هکتار بود، اما اینک تولید این محصول در ۲۷ استان کشور کشت انار میشود که تقریبا ۸۶ هزار هکتار سطح زیر کشت این محصول است.
صادرات انار تازه به ازای هر کیلو رقمی بین ۱ تا ۱.۵ دلار برای کشور ارز آوری داردو افزایش سطح زیر کشت انار در کشور توجه به این محصول و صادرات این میوه ارز اور را ضروری میکند.
شهرستان ساوه به عنوان قطب تولید و جایگاه و خواستگاه انار با کیفیت کشور است و این شهرستان بیشترین تنوع تولید و بهترین انار صادراتی در کشور دارد و از نظر سطح زیرکشت بعد از استان فارس رتبه دوم کشور را دارد.
با این وجود یکی از مشکلات بخش صادرات انار ساوه این است که تولیدکنندگان نمیتوانند محصول خود را با نشان (برند) شهرستان صادر کنند.
ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی هفته پیش در حاشیه سفر به ساوه گفت: کمیته ویژه ایجاد پایانهی صادرات انار و پسته در استان مرکزی را بررسی میکند.
ساداتی نژاد افزود: با توجه به مشکلات واگذاری و مالکیتی در احداث دو پایانه صادرات انار و پسته امیدواریم با باغداران بررسی مجدد بتوانند از مزایای آن بهرهمند شوند.
بیشتر بخوانید:
رتبه سوم صادرات انار ایران در جهان ضرورت توجه به صادرات انار و ایجاد پایانه صادرات را در شهرستان ساوه به عنوان قطب تولید انار کشور دو چندان میکند.
زهرا جلیلی مقدم سرپرست دفتر امور میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته حدود ۱۱ هزارو ۹۴۲ تن انار به ارزش ۵.۲ میلیون دلار از کشورمان صادر شده که در جایگاه سوم صادرات این محصول در جهان قرار داریم.
دکتر جلیلی مقدم افزود: حمایت از صادرکنندگان، به عنوان یکی از حلقههای اصلی زنجیره تولید محصولات باغبانی سبب انگیزه در تولیدکنندگان جهت محصولی با کیفیت است.
وی اضافه کرد: ایجاد پایانههای صادراتی در قطبهای اصلی تولید، میتواند در ارائهی محصولی یکنواخت و مطابق با استانداردهای بین المللی صادرات تاثیر مثبت داشته باشد.
حضور و سود دلالان و خرید دسترنج کشاورزان به حداقل قیمت، شناخت نداشتن باغداران از ذائقهی مشتریان خود در آن سوی مرزها و سطح بندی نبودن انار تولیدی بر اساس استانداردهای جهانی از ضرورتهای احداث پایانه صادرات انار در قطب تولید این محصول در استان مرکزی است.
یدالهی مدیرعامل اتحادیه سراسری باغداران ایران نیز با تاکید بر ایجاد پایانه صادرات انار در ساوه استان مرکزی گفت: تسریع در واگذاری زمین میتواند موجب سرمایه گذاری اتحادیه باغداری کشور و سایر گروهای فعال در ایجاد پایانه صادراتی انار شود.
گرچه مسئولان استانی از تلاش برای قرار دادن پایانه صادراتی انار در اختیار شرکت تعاونی باغداران میگویند، اما مدیر جهادکشاورزی شهرستان ساوه میگوید تاکنون در سطح استان مرکزی اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.
هاشمی مدیرعامل تعاون روستایی استان مرکزی گفت: تلاش خواهیم کرد پایانه صادراتی در اختیار شرکت تعاونی باغداران قرار گیرد و اگرچه به دلیل کمبود نقدینگی هنوز احداث پایانه محقق نشده است تلاش خواهیم کرد مجددا فرایند واگذاری پیگیری و زمین را مجددا به شرکت تعاونی برگردانیم تا ظرف دو ماه آینده پایانه احداث شود.
هاشمی از ساوه به عنوان قطب تولیدکننده انار یاد کرد و افزود: امسال با مشارکت بین بخشی و شرکت تعاونی باغداران ساوه خرید توافقی انار را اجرایی خواهیم کرد ودر اجرای این طرح انار تولیدی به طور مستقیم از باغداران خریداری و وارد صنعت فرآوری میشود.
از مجموع باغات شهرستان ساوه، ۱۰ هزار هکتار به درختان انار اختصاص دارد که بر اساس پیش بینیها امسال، ۱۵۰ هزار تن از این محصول برداشت خواهد شد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان ساوه گفت: برای ساماندهی وضعیت محصول انار ساوه و حذف دلالان و شناسایی صادرکنندگان ایجاد پایانه صادرات انار در ساوه ضروری است، اما تاکنون در سطح استان مرکزی اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.
شریفی افزود: انار تولید شده توسط باغداران ساوجی از لحاظ مرغوبیت و طعم در دنیا طرفداران خود را دارد، بطوریکه ۶۰ درصد انار صادراتی استان مرکزی در شهرستان ساوه تولید میشود.
به هر حال برای حضور و سود دلالان و خرید دسترنج کشاورزان به حداقل قیمت، عدم شناخت صحیح باغداران از ذائقهی مشتریان خود در آن سوی مرزها و عدم سطح بندی انار تولیدی بر اساس استانداردهای جهانی از ضرورتهای احداث پایانه صادرات انار در قطب تولید این محصول در استان مرکزی است.
احداث پایانه صادرات انار همتی جمعی ازمدیران ستادی در وزاردت جهاد کشاورزی تا مدیران صفی در استان مرکزی و شهرستان ساوه را میطلبد.
انتهای پیام / ج