به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج، محمد کاظم رحمانی معاون صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: در گذشته های نه چندان دور آهنگران کهگیلویه و بویراحمدی وسایل کاربرد زندگی نظیر داس، تبر، چکش، ساتور، تیشه، میخ طویله، نعل، ابزار بافت قالی، زنجیر، انواع قیچی،حلقه و میخ در، قفل و کلید و سیخ تنور را به هنر خود تولید می کردند اما این رشته در حال فراموشی است و فعالان آن انگشت شمار هستند.
او تاکید کرد: استفاده از آهنگران استان برای راه اندازی کارگاه های آموزشی نخستین اقدام برای احیای دوباره این رشته صنایع دستی است.
رحمانی ابراز داشت: پرداخت تسهیلات بانکی ارزان قیمت به مبلغ ۳۰۰میلیون تا یک میلیارد ریال از دیگر برنامه های مهم میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد برای احیای آهنگری سنتی در استان است.
او تاکید کرد: پرونده ثبت ملی رشته آهنگری سنتی کهگیلویه و بویراحمد در حال آماده سازی است و قراره که این رشته صنایع دستی سال ۱۴۰۰ در فهرست آثار ملی ثبت شود.
معاون صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اضافه کرد: پرونده ثبت رشته های صنایع دستی ۴۰ گره و نقاشی روی شیشه نیز تشکیل شده و این رشته ها نیز امسال قرار است در فهرست آثار ملی ثبت شود.
رحمانی ابراز داشت: جاجیم بافی، سفره بافی، نمدمالی، نی چیت بافی، مشته بافی، رندبافی، کچمه بافی، ریسندگی، سوزن دوزی، سبد بافی، رودوزیهای سنتی و سیاه چادر بافی از مهمترین دست بافتههای سرپنجه هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد است.
رحمانی با بیان اینکه بیشترین دست بافتههای استان در شهرستانهای دنا و گچساران تولید میشود میزان تولید سالانه انواع صنایع دستی در کهگیلویه و بویراحمد را ۲۰ هزار مترمربع عنوان کرد.
استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۶ هزار تن جمعیت در جنوب غربی ایران ۳۵ هزار هنرمند صنایع دستی را در خود جای داده است.
انتهای پیام/س