به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان،اجرا نشدن طرح الگوی کشت باعث ضرر و زیان هر ساله به سبزی و صیفی کاران هرمزگانی می شود.
احمدی از کشاورزان توکهور می گوید: در سال های گذشته با افت قیمت گوجه فرنگی ، بادمجان ، پیاز و خیار ضرر زیادی به کشاورزان وارد می شود و امسال هم نگرانی از تکرار ضرر سال های قبلی را داریم.
وی می افزاید: طرح الگوی کشت تنها توصیه به کشاورزان است و هیچگونه الزام و ضمانت اجرایی ندارد.
سیروس اسد پور مدیرتعاون روستایی هرمزگان هم می گوید: اجرای طرح الگوی کشت نیازمند تصویب در سطح وزارتخانه و اجرای همزمان در سه استان جنوبی کشور است.
او می افزاید: برداشت پیاز و محصول کشاورزان هرمزگانی همراه با فصل برداشت محصولات جنوب کرمان است که باعث اشباع بازار و افزایش عرضه می شود و همین موضوع زمینه افت محصول را فراهم می آورد.
جوادی دبیر خانه کشاورز استان هم می گوید: باید هر منطقه ای را به کشت یک محصول اختصاص داد و ضمانت هایی مانند سهمیه آب و تعرفه برق به عنوان ابزارهای اجرایی الگوی کشت رعایت شود.
امسال هم مسولان از اجرای طرح الگوی کشت می گویند.الگوی که با ترویج کاشت محصولات استراتژیک و دانه های روغنی است.
رضا امیری زاده، مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی هرمزگان با اشاره به اجرای طرح اصلاح الگوی کشت در مزارع استان گفت:برای اجرای این طرح بیش از ۲۰ هزار هکتار از زمینهای زیر کشت محصولات استراتژیک استان به ویژه گندم و کلزا در اولویت قرار دارد.
امیری زاده افزود: کشتهای نشایی و آبیاری زیر فشار از مهمترین برنامههای اجرای طرح اصلاح الگوی مصرف در هرمزگان است.
او هدف از اجرای طرح اصلاح الگوی کشت را تنوع کشت، استفاده بهینه از منابع آبی و دستیابی به بازار فروش محصولات اعلام کرد.
بیشتر بخوانید
امیری زاده افزود:بر اساس این طرح کارشناسان جهادکشاورزی استان با بررسی و اندازه گیری مقدار و شوری آب، وسعت زمین زراعی، کیفیت خاک و شرایط اقلیمی هر منطقه الگوی کشت به کشاورزان ارائه میدهند.
او با اشاره به اینکه ۵۵ هزار هکتار از زمینهای زیر کشت محصولات سبزی و صیفی در اولویت دوم اجرای این طرح قراردارد گفت: گوجه فرنگی، بادمجان، فلفل، خیار، کدو و پیاز بیشترین محصولات سبزی و صیفی است که در استان تولید میشود.
سالانه بیش از یک میلیون و ۳۷۰ هزار تن محصول در استان تولید میشود.
هرمزگان جزء چهار استان تولید کننده کلزا و محصولات سبزی و صیفی در فصل زمستان است.
انتهای پیام/ع