به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، سرهنگ امین یادگارنژاد، رئیس پلیس فتا استان کرمان گفت: کلاهبرداری از افراد با روش هک اینستاگرام و ارسال درخواست کمک به فالورها (دنبال کنندگان) با این هدف انجام میشود که فرد متخلف اقدام به هک شبکه اجتماعی اینستاگرام فرد کرده و سپس اقدام به ارسال پیامهایی مبنی بر درخواست کمک مالی با ذکر مبلغ و شماره حساب برای واریز میکند که فالورها پس از دریافت پیام با این تفکر که از سوی دوستشان ارسال شده اقدام به واریز وجه درخواستی به شماره حساب اعلامی میکنند.
او افزود: در صورت دریافت چنین پیامکهایی بهتر است که پیش از واریز وجه با مخاطب به صورت تلفنی تماس برقرار کرده و صحت این موضوع را جویا شوند و پس از اطمینان، وجه درخواستی را واریز کنند.
سرهنگ یادگارنژاد به کاربران توصیه کرد: فعالان در شبکههای اجتماعی برای پیگیری از هک شدن، رمز تایید دو مرحلهای احراز هویت را فعال کنند و در صورت اطلاع از هک شدن شبکه اجتماعی خود اقدام به اطلاع رسانی موضوع به دوستان و آشنایان و جلوگیری از کلاهبرداری افراد سودجو از این طریق کنند.
او ادامه داد: کاربران فضای مجازی در صورت استفاده از پیام رسانها، تنظیمات امنیتی را انجام دهند و به هیچ عنوان از برنامههای ناشناخته استفاده نکنند و برنامههای مورد نیاز خود را از منابع معتبر دانلود کنند و از نصب برنامههایی که تحت عناوین افزایش فالور دسترسی غیرمجاز و غیر متعارف به اطلاعات کاربر میدهند، خودداری کنند.
سرهنگ یادگارنژاد افزود: بسیاری از اپلیکیشنها هنگام نصب، از شما اجازه دسترسی به اطلاعات برنامههای دیگر همانند دوربین، مخاطبین، نقشه یا حتی اینستاگرام را میخواهند و بدیهی است که هر قدر برنامههای بیشتری را برای این کار آزاد بگذارید، بیشتر در معرض خطر هک اینستاگرام هستید.
رئیس پلیس فتا به کاربران فضای مجازی هشدار داد: رمز عبور خود را ترکیبی از حروف کوچک و بزرگ بالای ۱۶ کاراکتر با پیچیدگی و تعدد اعداد و کلمات قرار دهید و از عبارات و کلمات قابل حدس استفاده نکنیم چراکه بعد از هک شدن اینستاگرام به دلیل رعایت نکردن موارد امنیتی و شخصی سازیهای لازم در اکانت اینستاگرام، اطلاعات به سرقت رفته دیگر قابل برگشت نیست و تنها راه حل این است که از روشهای لازم جهت قطع ارتباط فرد متخلف با اکانت خود استفاده کرده و همچنین پیگیریهای لازم را جهت شناسایی و برخورد با فرد متخلف انجام دهید.
سرهنگ یادگارنژاد به نکاتی بعد از هک اکانت اینستاگرام افراد اشاره کرد و افزود: بعد از هک اینستاگرام، در صورتی که هنوز امکان ورود به اکانت خود را دارید، در قدم اول بهترین کار این است که پسورد اکانت خود را عوض کنید، اما در صورتی که امکان ورود به اکانت خود را ندارید، بهتر است گزینه Forgot Password موجود در صفحه نخست نرم افزار اینستاگرام را لمس کرده تا لینک مربوط به تغییر کلمه عبور برای شما ایمیل شود و سپس به ایمیل خود مراجعه کرده و بلافاصله لینک را باز و گذرواژه جدیدی را با توجه به استانداردهای امنیتی انتخاب کنید.
این مسئول انتظامی عنوان کرد: بعد از هک شدن اینستاگرام، در صورتی که فرد متخلف اطلاعات موجود در اکانت شما مانند نام کاربری و پسورد، ایمیل، شماره تلفن و … را تغییر داده باشد، ایمیلی از طرف پشتیبانی نرم افزار اینستاگرام برای شما ارسال خواهد شد و به شما اطلاع میدهد که اطلاعات شما تغییر پیدا کرده است؛ در صورت دریافت چنین ایمیلی، سریعاً ایمیل را باز کرده و لینک موجود در آن را لمس کنید تا با کمک پشتیبانی بتوانید مراحل لازم جهت پس گرفتن اکانت اینستاگرام خود را آغاز کنید و در مرحله بعد، پشتیبانی از شما میخواهد تا اطلاعاتی نظیر آخرین پسورد، آخرین نام کاربری و ... را برای آنها ارسال کرده تا با سوابق شما تطبیق دهند.
او افزود: سپس یک کد احراز هویت برای شما ایمیل شده که از شما خواسته میشود تا برخی اطلاعات خاص و یک عکس از خودتان را برای پشتیبانی ارسال کنید تا مطمئن شوند که مالک اصلی اکانت اقدام به بازپس گیری حساب کاربری خود کرده است.
سرهنگ یادگارنژاد در ادامه بیان کرد: در ادامه مراحل باز پس گیری اکانت بعد از هک شدن اینستاگرام، دیگر نیازی به اقدامی از طرف شما نبوده و تنها کاری که میتوانید انجام دهید صبر کردن است، زیرا در مراحل بعدی تیم پشتیبانی نرم افزار اقدامات لازم را انجام داده و در صورت پس گرفته شدن اکانت، ایمیلی برای شما ارسال میشود که اطلاعات لازم به همراه گذرواژه جدید در آن قرار داده شده است و شما میتوانید دوباره اینستاگرام خود را فعال کنید.
رئیس پلیس فتا استان در پایان گفت: تبدیل حساب کاربری از حالت عمومی به خصوصی، بلاک کردن دنبال کنندههای ناشناس و فعال کردن حالت تایید دو مرحلهای بهترین راههای جلوگیری از هک اکانت اینستاگرام است.
انتهای پیام/ی