به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،غلامرضا باغبان رئیس تعاونی سبزی کاران شنب غازان تبریز گفت: اراضی سبزی کاری منطقه شنب غازان تبریز که پشت ایستگاه راه آهن واقع شده، بیش از ۵۰۰ هکتار وسعت دارد که فعلا ۱۰ هکتار از آن با آلودگی دست به گریبان است.
او افزود:مواد نفتی گازوئیل و مازوت به آبهای زیرزمینی این منطقه نشت پیدا کرده و با آب مخلوط شده است. نه تنها مسئولان راه آهن تبریز پاسخگوی ما نیستند، بلکه هیچ مسئول دیگری نیز پیگیر این موضوع نیست.
او با تاکید بر اینکه آبهای مخلوط شده با مواد نفتی منجر به آلودگی شده و به هیچ وجه نمیتوان از آن استفاده کرد بیان کرد: اکنون درخواست ما این است که با کمک مسئولان ذی ربط از گسترش بیشتر نشت مواد نفتی به مزارع جلوگیری کنیم.
رئیس تعاونی سبزی کاران شنب غازان تبریز گفت: نشت این مواد نفتی منجر به سوختگی محصولات و حتی آلودگی خاک شده به طوری که دیگر تولید محصول در مناطقی که آبهای آلوده جریان دارند، به هیچ وجه ممکن نیست.
باغبان ادامه داد: کشاورزان مزارع این منطقه که نمیتوانند از آبهای آلوده استفاده کنند، به اجبار از مزارع همسایه خود آب میآورند و حتی تعدادی از کشاورزان مزارع خود را رها کرده و رفتهاند.
او در خصوص منبع نشت این مواد نفتی توضیح داد: با توجه به نزدیک بودن ایستگاه راه آهن به این منطقه، در درجه اول این مجموعه باید پاسخگو باشد، اما مسئولان آن نه تنها این موضوع را جدی نمیگیرند، بلکه این بحران را به گردن ارگان دیگری میاندازند.
اوگفت: ما حتی به مسئولان پالایشگاه تبریز نیز مراجعه کردیم تا ببینیم دلیل این نشتی از این مجموعه است یا نه که با حضور کارشناسان امر مشخص شد، این پالایشگاه هیچ خط عبوری از این منطقه ندارد و عملا نشت مواد از این طریق امکان پذیر نیست.
حال کشاورزان باغات و مزارع سبزی کاری «شنب غازان» از خطر آلودگی محیط زیستی باغات خود نگران و در تکاپو هستند؛ آنان ادعا میکنند که روغن لوکوموتیوی که سالهای سال، مجموعه راهآهن تبریز در دپوهای حفرشدهی خود خالی کرده است، از طریق خاک به آبهای زیرزمینی باغات پشت راه آهن رسیده و زمینها را آلوده میکند.
آنان خواستار ورود مدیریت ارشد آذربایجان شرقی و تشکیلات قضایی به این موضوع هستند تا از آسیب بیشتر به محیط زیست به عنوان میراث آیندگان جلوگیری شود.
«شنب غازان» (شام غازان به زبان محلی)، منطقهای تاریخی در جنوب غرب تبریز است که سابقه عمران وآبادی آن به دوره حکمرانی غازان خان میرسد و ضلع غربی آن از زمانهای قدیم تا به امروز پوشیده از باغات و مزارع سبزی و صیفی است.
انتهای پیام/