به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، آیین گشایش نمایشگاه آثار نقاشی عباس برزگر گنجی با عنوان «نور، نگاه، رنگ» صبح امروز در گالری ابوالفضل عالی برگزار شد. به همین بهانه گفتگوی کوتاهی با این هنرمند درباره آثارش و معضلات کنونی هنر نقاشی در ایران داشته ایم که در ادامه می خوانید:
عباس برزگر گنجی در رابطه با نمایشگاه خود گفت: در این نمایشگاه تعداد ۶۰ نقاشی در ابعاد مختلف که با تکنیکهای گوناگون کار شده، به نمایش گذاشته میشود. سبک آثار نسبتاٌ جدید است؛ به صورت رئال هستند، اما نه در آن حد که مثلاٌ شبیه عکس ساخته شده باشند. در این نمایشگاه با نیمنگاهی به شیوه امپرسیونیستی، رنگها به صورت ضرب قلم اجرا شدهاند.
گنجی در نقاشی پرتره تجربههای درخشانی دارد؛ او تابلوی «شهید بهشتی» را که شامل شاخههایی سایهافکنده از درخت طوبی یا بهشت بر شانههای این شهید سرافراز انقلاب اسلامی است، با الهام از سخن این شهید یعنی «بهشت را به بها میدهند، نه به بهانه» خلق کرد.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا در نقاشی پرتره کمتر شاهد چنین خلاقیتهایی بین هنرمندان جوانتر هستیم، بیان کرد: ما به برخی از کارهایی که جوانان دارند انجام میدهند غبطه میخوریم. سیستمهای کامپیوتری جدیدی که به آن دسترسی دارند کارشان را قشنگتر کرده، به طوری که گاهی کارهای جوانها را میبینم غبطه میخورم که چرا ما چنین امکاناتی نداشتیم! البته کار با دست هم ظرافتها و زیباییهای خودش را دارد. در کل کار با ابزار نقاشی لذتبخش است، فرقی نمیکند قلم روی بوم بزنیم یا با موس و قلم نوری کار کنیم.
این هنرمند ایرانی چالش اصلی نقاشان ایران را همان معضل اقتصادی خواند و توضیح داد: در همین یکی دو سال گذشته اتفاقاتی در اقتصاد کشور افتاد که عرصه را به هنرمندان تنگ کرد. کسانی که می خواهند روی بوم نقاشی کنند، نیاز دارند مدیومهای رنگ روغن و اکرولیک داشته باشند. خود بوم و سایر اقلام و به طور کلی تهیه وسایلی که ما با آن در ارتباطیم برای هنرمندان یک معضل است. نقاشی برای خیلیها یک سرگرمی است نه دغدغه اصلی، ولی منبع درآمد برخی است که حرفهای به قضیه نگاه میکنند. برای چنین افرادی شرایط سخت و عرصه تنگ است.
او در پایان درباره وضعیت آموزش نقاشی در ایران با توجه به تعداد زیاد علاقهمندان گفت: این موضوع دغدغه ما هم هست، چون خیلیها به عنوان مربی وارد این عرصه میشوند؛ ولی به نوعی سر علاقهمندان به کار هنر را کلاه میگذارند؛ یعنی شاگرد را بیشتر دنبال نخود سیاه میفرستند تا هنر اصلی، چون میخواهند هنرجو مدت زمان بیشتری به آموزشگاه آمد و شد داشته باشد. در انتها هنرجو بعد دو سه سال میبیند هنوز سر جای اولش است و حرکت رو به جلویی نداشته است. هنوز آن طور که باید و شاید به تعداد کافی مربیان دلسوزی که هر چه را در چنته دارند، منتقل میکنند نداریم.
گفتنی است؛ نمایشگاه آثار نقاشی عباس برزگر گنجی با عنوان «نور، نگاه، رنگ» امروز طی مراسمی کار خود را در گالری ابوالفضل عالی آغاز کرد. علاقهمندان برای تماشای این آثار میتوانند از ۲۸ مهرماه تا ۱۰ آبان ماه روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۸ به گالری ابوالفضل عالی به نشانی خیابان سمیه، نرسیده به خیابان حافظ مراجعه کنند.
انتهای پیام/