رئیس اتحادیه خواروبار اصفهان گفت: کاهش تولید داخلی، وابستگی به واردات و افزایش نرخ ارز مهم‌ترین دلایلی است که می‌توان از آن‌ها به عنوان دلایل گرانی حبوبات نام برد.

مصطفی بحق رئیس اتحادیه خواروبار اصفهان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، در خصوص افزایش چشمگیر قیمت حبوبات، گفت: خشکسالی در تمامی نقاط کشور باعث کاشت کمتر حبوبات شده، از طرفی کاهش واردات ثمره‌ای جز کمبود محصولات غله‌ای نداشته است.

او افزود: بنابراین کاهش تولید داخلی، وابستگی به واردات و افزایش نرخ ارز مهم‌ترین دلایلی هستند که می‌توان از آن‌ها به عنوان گرانی حبوبات نام برد. به گفته عرضه کنندگان، نوسان قیمت حبوبات سبب شده تا نرخ خرده فروشی و بسته بندی انواع حبوبات در خرده فروشی‌ها مدام تغییر کند، به نحوی که برخی مردم به امید خرید ارزان‌تر این اقلام به بازار عمده فروشان مراجعه می‌کنند.

رئیس اتحادیه خواروبار اصفهان اذعان کرد: همچنین میزان تولید حبوبات در غرب کشور کاسته شده و این مسئله سبب شده است قیمت‌ها نیز افزایش یابد. در کنار این مسئله، باید اشاره کرد که افزایش هزینه حمل ونقل نیز بر گرانی حبوبات تأثیر گذاشته است، گرانی‌های اخیر تأثیر منفی بر فروش حبوبات در بازار داشته است، فروش حبوبات در شهر کاهش بافته و همین مسئله درآمد فروشنده‌های حبوبات را کم کرده است، بر این اساس می‌توان گفت که فروشنده‌ها نیز از گرانی حبوبات متضرر شده اند.

او اعلام کرد: در ۶ماه اول سال عدس و سپس لوبیا بیشترین افزایش قیمت را داشتند ما صرفا برای بهبود این وضعیت به واردات نیازمندیم، محصولات در استان اصفهان برحسب عرضه و تقاضا هستند و هرچقدر تقاضا بیشتر باشد و عرضه کم قیمت‌ها افزایش پیدا میکنند، اما با وجود گرانی، کمبودی در بازار وجود ندارد و شهروندان می‌توانند به میزان مورد نیازشان حبوبات بخرند.

بحق یادآور شد: برخی واحد‌های بسته بندی یا توزیع کننده سعی می‌کنند از شرایط فعلی برای گران فروشی حبوبات سوءاستفاده کنند، سود مجاز واحد‌های بسته بندی حبوبات ۱۷ درصد است. البته این محصول تا زمانی که به دست مصرف کننده نهایی برسد، حاشیه سود توزیع کنندگان عمده و خرد نیز بر آن افزوده می‌شود. بااین حال، گاهی دیده می‌شود که حبوبات بسته بندی با حاشیه‌های سود بیشتر از حد مجاز عرضه می‌شود. باتوجه به الزام واحد‌های بسته بندی و توزیع به رعایت نرخ سود مجاز، در صورت مشاهده با متخلفان برخورد می‌شود.

او با اشاره به نطارت‌های بازار حبوبات ادامه داد: نظارت‌ها از چهار جهت از جمله اتحادیه خواروبار، بازرسی اتاق اصناف، بازرسی بازرگانی و تعزیرات انجام میگیرد و متخلفان به دادگاه معرفی، جریمه و پلمپ خواهند شد.


انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.