به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، محمد آذریار مدیراجرایی برنامههای سرطان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از سرطان سینه به عنوان شایعترین سرطان در میان زنان یاد کرد و گفت : طبق آخرین آمار سالانه حدود ۳۵۰۰ مورد ابتلا به سرطان در استان داریم که از این میزان ۴۶ درصد آن مربوط به زنان است.
او گفت : در میان زنان شایعترین نوع سرطان، سرطان سینه است و متاسفانه سالانه حدود هزار مورد ابتلا به این نوع سرطان در استان شناسایی میشود.
آذریار عوامل مختلفی را در بروز این نوع سرطان دخیل دانست و افزود: از جمله مهمترین این عوامل بحث ژنتیک است، به طوری که اگر درخانواده یک فرد، مادر یا خواهر یا نزدیکان دیگر از جمله خاله و عمه مبتلا به سرطان سینه باشند، احتمال بروز این نوع سرطان در فرد بالا میرود.
آذریار زمان قاعدگی را هم در بروز سرطان سینه موثر دانست و افزود: دخترانی که زودتر به سن پریودی میرسند و دیرتر یائسه میشوند هم به میزان بیشتری در معرض خطر ابتلا به این نوع سرطان هستند.
او زمان ازدواج و زایمان را هم در این امر دخیل دانست و ادامه داد: اگر افراد بعد از سن ۳۰ سالگی ازدواج کرده و بعد از این سن زایمان داشته باشند، به نسبت بیشتری در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند.
آذریار کم تحرکی و چاقی را هم در این زمینه موثر دانست و افزود: زنانی که قرصهای بسیار جهت پیشگیری از بارداری مصرف میکنند هم در معرض خطر هستند.
او گفت: سقطهای مکرر و شیرندادن به نوزاد هم از جمله عواملی هستند که شانس ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهند.
آذریار با بیان اینکه احتمال ابتلا به سرطان سینه عمدتا بعد از سن ۴۵ سالگی افزایش مییابد، گفت: در همین راستا توصیه میشود جهت شناسایی و درمان به موقع این نوع سرطان، زنان حتما بعد از این سن ماهانه معاینات بالینی را در خانه انجام داده و سالانه برای معاینه دقیقتر و انجام تست ماموگرافی مراجعه کنند.
مدیر اجرایی برنامههای سرطان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: زنانی که مورد ابتلا در بستگان نزدیک دارند باید هر شش ماه یکبار نسبت به انجام معاینات بالینی سرطان سینه در مراکز بهداشت اقدام کنند.
آذریار در خصوص علائم ابتلا به سرطان سینه، مهمترین علامت آن را وجود یک توده سفت در بافت سینه عنوان کرد و افزود: علاوه بر این پوسته پوسته شدن و قرمز شدن نوک پستان، تغییررنگ سینه و پرتقالی شدن پوست آن، ترشح هرنوع ماده بجز شیر از نوک پستانها و تغییر شکل پستانها را از جمله علائم مهم تشخیص این نوع سرطان عنوان کرد.
این مسئول ادامه داد: در صورت بروز این علائم فرد باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کرده و روند درمان را آغاز کند.
آذریار گفت: در حال حاضر روشهای مختلفی از جمله هورمون درمانی، شیمی درمانی و جراحی جهت برداشتن توده، برای درمان سرطان سینه وجود دارد.
او افزود: جهت پیشگیری از ابتلا به این سرطان توصیه میشود افراد حتما سبک زندگی خود را تغییر داده و ضمن کاهش وزن، تحرک کافی روزانه را داشته باشند.
آذریار افزود: علاوه بر این ازدواج کردن و فرزندآوری در سنین کمتر از ۳۰ سال هم میتواند نقش مهمی در پیشگیری از این نوع سرطان داشته باشند.
او گفت: شیردادن به نوزاد و کنار گذاشتن استعمال مصرف دخانیات هم از جمله عواملی هستند که میتوانند در پیشگیری از این نوع سرطان موثر باشند .
انتهای پیام/د