به گزارش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از ادارهکل روابط عمومی وزارت علوم، امروز (سهشنبه ۲۷ مهرماه) آئین افتتاح و بهرهبرداری از ۳ خوابگاه دانشجویی دخترانه دانشگاههای ارومیه، سنندج و علومپزشکی دامغان با حضور محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛ معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان امام، مدیرانعامل گروه تدبیر و بنیاد ۱۵ خرداد و معاون وزیر بهداشت در محل نمایشگاه دائمی ستاد اجرایی فرمان امام برگزار شد.
در این مراسم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بهترین سرمایهگذاری در کشور، هزینه برای آیندهسازان و نخبگانی است که نیروی انسانی و سرمایه اصلی کشور را خواهند ساخت.
زلفیگل افزود: از دکتر مخبر و ستاد اجرایی فرمان امام واقعاً متشکرم بابت بر عهده گرفتن مسئله ساخت خوابگاههای دانشجویی دختران و رفع دغدغه خانوادهها و دانشجویان، آن هم در شرایطی که ستاد درگیر پروژههای بزرگ و ملی متعدد دیگری است که هر کدام یک پروژه عظیم به حساب میآیند.
وزیر علوم ادامه داد: نهضت ساخت خوابگاه را باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل کنیم و سایر خیرین و نهادها را هم به این مسیر بیاوریم، دشمن میداند که اگر ایران در زمینه علم و فناوری برتری پیدا کند شکستناپذیر میشود، پس باید با تمام توان به این سمت پیش برویم همانطور که بعد از انقلاب با سرعت قابل قبولی حرکت رو به جلو داشتهایم.
وی با بیان اینکه اگر ما هزینه لازم را برای توسعه علم و فناوری، کارآفرینی و اشتغالزایی صرف کنیم، بلاشک با کشورهای پیشرفته هیچ اختلافی نخواهیم داشت، افزود: ما از نعماتی برخورداریم که دنیای پیشرفته آن را ندارد؛ ما از تمدن، تاریخ و ریشهای برخورداریم که بسیاری از کشورهای پیشرفته آن را ندارند.
زلفیگل با اشاره به اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران در منطقه رتبه اول را دارد، ادامه داد: در بدو انقلاب ۱۷۰ هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی و بعضاً کارشناسیارشد داشتیم اما امروز بالغ بر ۱۵۰ هزار دانشجوی دکتری شاغل به تحصیل داریم.
وی تأکید کرد: در حال حاضر تعداد اعضای هیأت علمی کشور به ۸۰ هزار نفر رسیده و دانشگاههای ما در آسیا و رنکینگ دنیا سری در سرها دارند و این نشان میدهد سرمایهگذاری ایران در بخش علمی مؤثر بوده است.
وی با اشاره به ضرورت حمایت از بنیان خانواده، اظهار داشت: ساخت و توسعه خوابگاههای متاهلی نیز باید مورد توجه قرار گرفته و قدمهای موثری در این زمینه برداشته شود. دانشجویان و جوانان ما باید ضمن تحصیل علم و دانش بتوانند به تشکیل زندگی مشترک خود نیز فکر کنند و دغدغهای از بابت تامین محل زندگی متاهلی نداشته باشند.
زلفیگل با بیان اینکه طبق برنامه توسعه ششم باید بخشی از درآمد ناخالص ملی را صرف تحقیقات میکردیم اما طبق آمار کمتر از نیمدرصد آن صرف تحقیقات شده است، افزود: دولت سیزدهم مصمم است که در این مبحث ورود جدی و متفاوتی داشته باشد و برای ایجاد جهش در این زمینه به همکاری نهادهایی چون ستاد اجرایی فرمان امام نیازمندیم.
معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان امام نیز در این مراسم ضمن تبریک هفته وحدت و ایام ولادت پیامبر اعظم (ص) با بیان اینکه در راستای تأکیدات رهبر معظم انقلاب و دستور دکتر مخبر عملیات احداث خوابگاههای دانشجویی بنیاد ۱۵ خرداد ساخت کامل ۱۴ خوابگاه را طی تفاهم با وزارت علوم و بهداشت متعهد شده است، افزود: تا امروز ۵ خوابگاه جدید دانشجویی افتتاح کردیم، سال گذشته دو خوابگاه در شهرکرد و نیشابور و امروز خوابگاههای دانشجویی دانشگاههای ارومیه، سنندج و دانشگاه علوم پزشکی دامغان را افتتاح و تحویل دولت دادیم.
سیدمصطفی سیدهاشمی در ادامه گفت: کل ظرفیت این ۱۴ خوابگاه ۳ هزار و ۱۰۰ نفر است و ۷۰ هزار مترمربع زیربنای خوابگاههاست، ۶ خوابگاه برای دانشگاههای وزارت بهداشت و ۸ خوابگاه متعلق به وزارت علوم است.
وی با بیان اینکه خوابگاههایی که امروز افتتاح شد ظرفیت ۷۴۰ نفری دارد و زیربنای آن ۱۶ هزار و ۵۰۰ متر مربع است افزود: ۱۳۰ میلیارد تومان برای ساخت و تجهیز این ۳ خوابگاه هزینه شده و عملیات ساخت خوابگاههای دانشگاههای بجنورد، علوم پزشکی و خلیج فارس بوشهر هم به پایان رسیده و آماده تجهیز است.
سیدهاشمی تصریح کرد: خوابگاه دانشگاه اراک، علوم پزشکی بیرجند، علوم پزشکی قائن، تربت حیدریه، دانشگاه بندرعباس و مراغه نیز براساس زمانبندی انجام شده پایان امسال و بهار سال آینده افتتاح خواهند شد.
معاون ستاد اجرایی فرمان امام تأکید کرد: این خوابگاهها با استفاده از مدرنترین استانداردهای فنی طراحی و ساخت شده است که شامل اتاق تلویزیون، مطالعه، سالن ورزشی، اتاق مهمان و سالن ملاقات جهت رفاه و بهرهبرداری دختران دانشجو انجام شده است.
سید هاشمی افزود: خوشبختانه سامانهای در بنیاد ۱۵ خرداد راهاندازی شده که مردم و خیرین بتوانند به هر میزانی که میخواهند کمک کنند و کمکشان به اسم خودشان ثبت شود، خوشحالم که اعلام کنم ظرف ۱۴ ماه با استفاده از این سامانه ۳۱۳ میلیارد تومان با کمک مردم و خیرین جمعآوری شده که نشان میدهد این سامانه، سامانهای قوی بوده و خیرین نیز به خوبی به میدان آمدند که این مبالغ صرف احداث مدارس، خوابگاهها، بیمارستانها، اشتغالزایی و سایر طرحها در مناطق محروم میشود.
شایان ذکر است؛ در ادامه این مراسم در ارتباطی ویدئوکنفرانسی با ۳ استان کردستان، آذربایجانغربی و سمنان خوابگاههای دانشجویی جدید افتتاح شدند.
انتهای پیام/