پرشکان معتقدند که می‌توان با اصلاح سبک زندگی از بروز پوکی استخوان پیشگیری کرد و یا در صورت ابتلا از عوارض آن جلوگیری کرد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، دکتر راضیه حاجیونی مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد: پوکی استخوان یک بیماری عمومی استخوان است که با توده استخوانی پایین و تخریب بافت استخوانی، و به دنبال آن افزایش شکنندگی و مستعد شدن به شکستگی همراه است.

او افزود: خطر ابتلا به پوکی استخوان با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد. مطالعات نشان می‌دهد در سن ۶۰ سالگی نیمی از خانم‌ها دچار کاهش توده استخوانی یا پوکی استخوان هستند.

این پزشک، با بیان اینکه شکستگی مهم‌ترین عارضه پوکی استخوان در سنین بالا است، ادامه داد: شکستگی ناشی از پوکی استخوان با صدمات ناچیز مانند افتادن از حالت ایستاده نیز رخ می‌دهد.

حاجیونی گفت: شکستگیِ مهره‌ای می‌تواند بدون افتادن یا آسیب خاص حتی طی فعالیت‌های معمول روزانه رخ دهد. شکستگی‌های مرتبط با پوکی استخوان اغلب منجر به درد، ناتوانی و کاهش کیفیت زندگی می‌شود.

او عنوان کرد: شکستگی لگن از جدی‌ترین عواقب پوکی استخوان است که در موارد زیادی منجر به از دست رفتن استقلال فرد و سال‌های مفید زندگی می‌شود.


بیشتر بخوانید


مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، با تاکید بر اینکه تشخیص به‌موقع پوکی استخوان از اهمیت بسزایی برخوردار است، تاکید کرد: تشخیص به‌موقع به‌ویژه اگر در صورت صلاحدید پزشک با درمان و پیگیری دستورهای درمانی همراه باشد می‌تواند موجب کاهش احتمال شکستگی، کاهش هزینه‌های اقتصادی خانواده و نظام بهداشتی، کاهش احتمال وابستگی و از بین رفتن استقلال فرد و همچنین کاهش مرگ و میر در افراد در معرض خطر شود.

بسیاری از عوامل بروز پوکی استخوان، قابل اصلاح است

حاجیونی گفت: انجام معاینه بالینی و گرفتن شرح حال و بررسی عوامل خطر ابتلا به پوکی استخوان در همه زنان بالای ۵۰ سال و مردان بالای ۷۰ سال توصیه می‌شود.

او افزود: می‌توان با اصلاح سبک زندگی از بروز پوکی استخوان پیشگیری کرد و یا در صورت ابتلا از عوارض آن جلوگیری کرد. مواردی مانند داشتن تغذیه مناسب و انجام مداوم ورزش به حفظ قدرت استخوانی و جلوگیری از شکستگی‌های آینده می‌انجامد.

مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: در صورت تجویز پزشک مصرف مکمل‌های کلسیم و ویتامین دی می‌تواند به بهبود وضعیت استخوان‌ها کمک کند. همچنین برای کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان باید از مصرف سیگار پرهیز کرد.

حاجیونی گفت: رعایت این سبک زندگی نه فقط برای افراد مبتلا به کاهش توده استخوانی و بیماران مبتلا به پوکی استخوان بلکه برای همه مهم است.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.