مسئول بهبود تغذیه شبکه بهداشت گفت: خیساندن برنج سفید با آب سرد و برنج قهوه‌ای با آب گرم در دفع آرسنیک بسیار موثر است.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حمیرا دهقانی، مسئول بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان اظهار کرد: آلودگی برنج با فلزات سنگین یکی از موارد محتمل آلودگی‌های محیطی است که طی آن تحت شرایط خاصی از قبیل آلودگی آب، خاک و نزدیکی مزارع برنج به مراکز صنعتی و فاضلاب‌های مربوطه، عناصر سنگین به برنج منتقل شده و در آن تجمع پیدا می‌کنند.

او افزود: شایعترین موارد آلودگی برنج با آرسنیک، کادمیم، جیوه و سرب بوده که نقشی در رشد و حیات انسان نداشته و دریافت آن‌ها در مدت طولانی، با تجمع در ارگان‌ها (کبد، کلیه، خون و استخوان) و اختلال در عملکرد آن‌ها موجب مسمومیت و عوارضی از جمله سرطان زایی و ایجاد نقص مادرزادی در نوزادان می‌شود.

مسئول بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان تصریح کرد: از آنجایی که برنج دومین غذای اصلی در ایران بعد از گندم است، خیساندن آن به مدت ۳ ساعت و ۳ بار شستشو با آب فراوان برای از بین بردن آرسنیک توصیه شده است.

دهقانی بیان کرد: در برنج ۱۰ برابر غلات دیگر، آرسنیک تجمع یافته و شستن برنج در هنگام طبخ باعث کاهش آرسنیک به میزان ۵۰ درصد می‌شود. در برنج سفید، بیشتر فلزات سنگین از طریق آب سرد و در برنج قهوه ای، بیشتر از طریق آب گرم خارج می‌شود.

او ادامه داد: نحوه پخت برنج بر میزان آرسنیک باقیمانده در برنج پخته شده موثر بوده و در روش کته کردن برنج یا پخت با ماکروفر، آب در برنج باقی مانده و هیچ گونه آرسنیکی از آن خارج نمی‌شود، ولی در روش آبکشی مقداری از آرسنیک برنج خارج می‌شود.

مسئول بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان اضافه کرد: پختن برنج با حجم زیاد آب، روش دیگر پخت و بهترین روش برای کاهش میزان آرسنیک با کاهش حداقلی مواد مغذی برنج بوده و در این روش میزان ریز مغذی‌های برنج مثل ویتامین‌های گروه B از بین نرفته و ارزش غذایی برنج حفظ می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۳ ۰۳ آبان ۱۴۰۰
در روش خشکه کاری برنج آرسنیک بسیار کمتری جذب میشود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۳ ۰۲ آبان ۱۴۰۰
محاکمه ستاد شبه علمی کرونا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۲ ۰۲ آبان ۱۴۰۰
توجه
" برنج ها.. و روغن ها.. و خوراکی های وارداتی اخیر ..، مشکوک هستند ! "

امیدواریم که تمام آزمایشگاهها به طور جهادی پای کار (((( پایش مواد غذایی وارداتی )))) باشند...!!!!


شاد و سالم باشیم
-
ناشناس
۱۴:۳۱ ۰۲ آبان ۱۴۰۰
روش صحیح این است که برنج در خاک پالایش شده کاشته شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۲ ۰۳ آبان ۱۴۰۰
از آرسنیک به عنوان آفت کش استفاده میشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۵ ۰۲ آبان ۱۴۰۰
منکه اول قابلمه رو پر از آب میکنم بعد از چند تا قل آبشو خالی میکنم و کته اش میکنم
آخرین اخبار