مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی، عرضه مرغ خارج از شبکه توزیع را علت اصلی گرانی دانست و گفت: قیمت کنونی هر قطعه جوجه حدود ۸ هزار تومان است.

محمد علی کمالی سروستانی مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به دلایل گرانی مرغ در بازار اظهاد کرد: تعداد زیادی مرغ بعد از کشتار خارج از شبکه توزیع می شود که با این وجود هر میزانی که پشتیبانی امور دام‌ مرغ تنظیم بازار در سطح بازار عرضه کند، نمی تواند این امر را جبران کند.

وی اتخاذ تصمیمات جداگانه استان ها را از دیگر دلایل گرانی مرغ در بازار اعلام کرد و افزود: نوسان قیمت مرغ و عرضه مرغ خارج از کشتارگاه ناشی از تعدد تصمیم گیری ها و عدم تبعیت از تصمیمات ملی است.

کمالی سروستانی عرضه مرغ با نرخ ۳۷ تا ۳۸ هزار تومان را گرانفروشی دانست و گفت: با اصلاح قیمت، مرغ بیشتری وارد شبکه عرضه می شود. همچنین اگر قرار است تصمیمات استانی اتخاذ شود، تصمیم گیری ها باید متمرکز شود.

مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه قیمت جوجه یکروزه همچنان بالاتر از نرخ مصوب است، بیان کرد: قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه ۶ هزار و ۵۰۰ تا ۸ هزار تومان است، اما طی چند روز اخیر به ثبات رسیده است.

وی درباره آخرین وضعیت تامین نهاده دامی گفت: با وجود اعلام مطلوب نهاده دامی از سوی سامانه بازارگاه و اعلام به موقع سامانه بازارگاه، اما حمل نهاده با تاخیر صورت می گیرد که این امر قیمت تمام شده مرغدار را افزایش می دهد که امیدواریم در ماه آینده مشکلات کاهش یابد.

کمالی سروستانی از توزیع روزانه ۱۱۰۰ تا ۱۲۰۰ تن مرغ در تهران خبر داد و گفت: با توزیع روزانه ۱۴۰۰ تن مرغ در استان تهران، بازار تنظیم می شود.

مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به دلایل صف های طولانی خرید مرغ با نرخ مصوب بیان کرد: مرغ بعد از کشتارگاه در سایه ضعف در نظارت به درستی در شبکه توزیع نمی شود که در نهایت افزایش عرضه خارج از شبکه منجر به تشکیل صف های طولانی دریافت خرید می شود.

وی ادامه داد: آمارها نشان می دهد که تولید جوجه نسبت به سال گذشته افزایش داشته است و تنها محدودیت های نهاده موجب شده به میزان سال گذشته به ازای هر قطعه طیور گوشت کمتری استحصال شود.

به گفته کمالی سروستانی، با وجود ازدیاد تقاضا برای جوجه ریزی، اما محدودیت نهاده موجب شده تا مرغ زنده به وزن ۴.۵ تا ۵ کیلوگرم نرسد و در نهایت مرغدار ناگزیر به عرضه مرغ در حد ۴۵ روز است.

این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی در مهرماه بیان کرد: برآوردها حاکی از آن است که میزان جوجه ریزی تا پایان مهر به ۱۰۸ تا ۱۱۰ میلیون قطعه برسد.

کمالی سروستانی در پایان تصریح کرد: در حال حاضر کمبودی در عرضه مرغ وجود ندارد و تنها توزیع مرغ شبکه ای کم است که امیدواریم با واردات جوجه یکروزه و افزایش جوجه ریزی ها مشکلات مرتفع شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۲ ۰۴ آبان ۱۴۰۰
واقعا متاسفم که دولت جدید هم نتونست قیمت مرغ رو بیاره پایین
یااصلا قیمتها رو کنترل کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۸ ۲۹ مهر ۱۴۰۰
سلام خدمت اقای رئسی ریس جمهور محترم ..زمانی که شما انتخاب شدید دلمان خوش بود که دیگه قصه افزایش قیمت بی رویه مرغ تمام شده و ما قشر ضعیف دلخوش به قیمت ثابت مواد غذایی هستیم و میتونیم یک مرغی بخریم که شرمنده خانوده نباشیم اما اشتباه کردم روزگارمان بدتر شد که بهتر نشد خدا پدر روحانی رو بیامرزه که مرغ ۲۴۵۰۰میداد دست نیازمدان حالا خیلی راحت میاید پشت رسانه ملی به مردم میگید مرغ شده ۳۱هزار تومان چطور روتون میشه به قشر کارگر بگید این حرفها رو ..مگه در سال چند بار حقوق کارگر و کارمند اضافه شده که هر کی میشینه پشت میز ریاست فکر میکنه مردم جیبشون پر پول والله خجالت داره از مردم حیا کنید
آخرین اخبار