به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، پرفسور کامران وفا استاد دانشگاهی ایرانی آمریکایی در برنامه جایزه مصطفی ۲۰۲۱ که عصر امروز در تالار وحدت برگزار شد، اظهار کرد: خوشبختم که توانسته ام با پژوهشگران تراز اول در رشد علمی کشور سهمیم باشم.
او افزود: توسعه علم تشابه زیادی به رشد گلها در یک باغ دارد، تنها کار رشد گل فراهم کردن خاک، آب و نور کافی مناسب است و باقی آن به صورت طبیعی پرورش داده می شود.
وفا تصریح کرد: رشد علم هم محتاج محیط مناسبی است که از جمله آن ارج نهادن به کار علمی و آزاد گذاشتن استعداد های علمی در جهت یافتن علم و ایجاد تسهیلاتی برای فراهم کردن زندگی مناسب است.
استاد دانشگاه ایرانی آمریکایی ادامه داد: جنبه معنوی این جایزه یعنی جایزه مصطفی را تقدیم به همسر عزیزم آفرین صدر می کنم که توانسته ام با پشتیبانی و حمایت ایشان باعث پیشرفت و رشد علمی شوم. همچنین، تمام جایزه مادی و نقدی این جشنواره را به بنیاد حمایت از علوم بنیادی تقدیم خواهم کرد.
اعظای جایزه به بنیادی عام المنفعه در عرصه علوم بنیادی
او در حاشیه چهارمین دوره اعطای این جایزه در جمع خبرنگاران افزود: بنده با علم وپرسشگری در سنین نوجوانی و در مدرسه البرز آشنا شدم، بعد از اخذ دیپلم به خارج از کشور برای ادامه تحصیل رفتم و در آنجا درجات بعدی را طی کردم.
او با اشاره به اینکه همواره خانواده مشوق وی در ادامه تحصیل و اخذ درجات علمی بوده است، گفت: در این سالها خانواده ام و به ویژه همسرم من را همراهی کردند، هویت معنوی این جایزه را به همسرم و مادی آن را به بنیاد عام المنفعهای در ایران برای حوزه علوم بنیادی که توسط همکارانم در ایران در حال راه اندازی است اعطا میکنم، این موضوع میتواند به رشد علوم پایه در ایران و کشورهای همسایه کمک کند.
وفا با بیان اینکه یک چهارم جمعیت جهان، مسلمان هستند، افزود:، اما متاسفانه یک چهارم علم متعلق به مسلمانان نیست و امیدوارم با تلاش دانشمندانی که در کشورهای اسلامی زندگی میکنند، جبران شود و از نظر علمی به سطح سایر دنیا برسند.
این دانشمند ایرانی با تاکید بر اینکه علم برای جامعه مسلمانان غریبه نیست و در گذشته نه چندان دور کشورهای اسلامی دوران طلایی علم را گذراندهاند، یادآوری کرد: در آن زمانها دانشمندان نامداری در ایران داشتهایم و این نشان میدهد علم میتواند بسیار نزدیک به جامعه ما باشد، هرچند که در حال حاضر کمی از جامعه اسلامی دور شده است.
برگزیده این دوره از جایزه مصطفی (ص) در خصوص پژوهش خود در زمینه «نظریه F» با تاکید بر اینکه پژوهشی که من انجام میدهم در حال حاضر هیچ نمودی در جامعه و اثر مستقیمی بر زندگی بشر ندارد، ادامه داد: علم لزوما برای این ساخته نشده که در همان لحظه روی زندگی بشر تاثیر گذار باشد، بلکه میتواند سرمایهگذاری برای آینده بشر باشد.
این برگزیده جایزه مصطفی (ص) ۲۰۲۱ ادامه داد: نتایج کاری که در قرن ۱۹ انجام دادیم، امروز میبینیم، بنابراین سرعت در علم جایی ندارد، حوزهای که من در آن کار میکنم یعنی «نظریه ریسمان» در حال حاضر هیچ تاثیری بر زندگی بشر ندارد، تنها فهم ما را از جهان بیشتر میکند.
کامران وفا استاد ایرانی-آمریکایی فیزیک در دانشگاه هاروارد، امسال جایزه مصطفی را از آن خود کرد؛ او در سال ۱۳۳۹ شمسی در تهران به دنیا آمد؛ تحصیلاتش را در دبیرستان البرز به پایان رساند همچنین مدرک کارشناسی خود را در فیزیک و ریاضی از امای تی بدست آورد.
وفا در سال ۱۹۸۵ میلادی موفق به دریافت درجه دکتری خود با سرپرستی ادوارد ویتن از دانشگاه پرینستون شد.
یکی از جایزههای این دوره جایزه مصطفی برای دانشمندان مسلمان غیرمقیم کشورهای اسلامی به صورت مشترک به کامران وفا برای زحماتش در تئوری میدانها و محمد زاهد حسن برای زحماتش در زمینه نیمهفلزات ویل فرمیونی تعلق گرفت.
انتهای پیام/
درسته که ایشون دانشمند هستند ولی جایزه دادنذاز خودمون به خودمون مگه بزرگنمایی داره؟